Lang hebben de beurocraten de schijn op proberen te houden, dat het grote-Europese-Unie-project de ‘vrije markt’ als grootste doel had. Vrij verkeer van kapitaal, goederen en personen in de gehele unie. Geen handelsbelemmeringen, geen grenscontroles, kortom het Walhalla voor iedere Libertarier. Nu wordt echter pijnlijk duidelijk, waarom zoveel libertariers (waaronder ikzelf), nooit vertrouwen hebben gehad in het grote EU-project.

Het gaat namelijk niet goed met de Europese economie. En als het niet goed gaat, dan willen politici graag ingrijpen, niet wetende dat zij zelf de oorzaak zijn van het haperen van de economie. China, kan lekker goeiekoop textiel produceren en dat gaat ten koste van de Europese textielindustrie. En dus grijpt men in Brussel naar importbeperkingen. Importquota en -heffingen moeten de stroom van goedkope onderbroekjes en t-shirts indammen. Wat nou vrije markt?

Op dit moment liggen miljoenen onderbroeken van Chinese makelij in de havens, want vol = vol volgens de EU. Nog meer goedkope onderbroeken veroorzaken werkloosheid in de lidstaten, aldus de zelfbenoemde Ridders van de Vrije Markt.

U en ik kunnen dus voorlopig wel vergeten om even goedkoop bij de Wibra of de Zeeman een paar T-shirts te scoren. De EU dwingt ons om veel te dure ‘made in EU’ kleding aan te schaffen. Where is Neelie Smit Peper Kroes when you need her? Het grootste kartel waar deze ‘waakteef’ haar tanden in zou moeten zetten is de EU zelf!

Het ware gezicht van de EU heeft in de verste verte niets met de vrije markt te maken.

23 REACTIES

 1. GOED NIEUWS;
  Ik hoor net dat de wijze EU het probleem, dat ze zelf gemaakt heeft, gaat oplossen.
  Vanmiddag hebben ze een paar maatregelen ingeslikt. Er schijnen voorlopig enkele onderbroekjes en Beha’s te worden doorgelaten.
  MAAR, morgen vertrekt een “TEAM” EU-specialisten op dit gebied naar China om te onderzoeken wat ze aan het probleem kunnen doen.
  Ook komen donderdag een Brussel deskundigen uit de EU-landen bij elkaar om dit groeiende probleem te bespreken. Misschien onder druk van staatssecretaris van Gennip die heeft aangedrongen op “Flexibeler limieten”.
  Let wel, ze heeft het nog steeds over limieten.
  Geniaal is ook de oplossing om de limieten voor onderbroekjes te verhogen en die voor tafelkleden te verkleinen. Hoe komen ze er op?
  De Financial Times heeft ondertussen berekend dat de verliezen voor de industrie dit jaar kunnen oplopen tot 800 miljoen euro. Dank zij de EU.
  Hoe komen we uit die EU?

 2. De silkmarket in Beijing, op slechts enkele minuten afstand van de vijfsterrenhotels gelegen, is een goudmijn voor iemand die zijn garderobe even wil aanvullen. Ik vertoon mij er nooit zelf, maar stuur een Chinese vriend, teneinde afdingsessies te voorkomen.
  Hij keert na een uurtje terug met :
  – dikke katoenen overhemden in iedere gewenste kleur en maat voor vier euro per stuk
  – zijden dassen in iedere gewenste kleur voor 80 eurocent, sokken voor een fractie van een euro etcetera.
  Daarna gaan we eten in een van de inheemse restaurants en worden rijkelijk van alle mogelijke soorten superverse soepen, groenten en vis voorzien. De rekening gaat zelden uit boven een of anderhalve euro per persoon.
  Op de terugweg naar het hotel kopen we verschillende soorten fruit bij een stal. Een rijke selectie kost ons twee euro.

 3. [4] Als de mensen die geen vertrouwen in de politiek hebben allemaal vertrekken, dan blijven over de mensen die (nog) wél vertouwen in de politiek hebben…
  Het vertrouwen in de overheid neemt op deze manier TOE! 🙁

  Wat kan een kabinet zich nou beter wensen?

 4. Ik heb mijn gegevens al ingevuld op
  http://www.migrationbureau….
  Kijken wat de mogelijkheden zijn om te emigreren naar Australie met het gezin.

  Dit land is verpest. Is één van jullie wel eens in Rotterdam centrum geweest?
  Tranen schieten in je ogen hoe die stad verpauperd is. De gekste figuren met joints lopen over straat. Ik wil daar nooit meer heen. Zelfde geld voor Den Haag. Diep triest hoe dit heeft kunnen gebeuren.

 5. [6] "Diep triest hoe dit heeft kunnen gebeuren."

  Dat heet nou ‘socialisme’…

 6. [8] Schijnt op zich wel mee te vallen…. Het ligt namelijk als ik het goed heb aan de westkust en onder vancouver (Canada) en heeft een relatief warme wind. Zomers zijn aangenaam (ca 25 graden), ’s winters vriest het maar heeft gelukkig geen ijzige koude wind, deze vind je namelijk aan de oost kust. Het is er dus volgens mij warmer dan in Nederland.

 7. [10] Aah, je hebt gelijk. Dus ’s winters toch een hele koude wind 🙁

 8. Maar mooie zomers en ‘4 clear separate seazons’ zeggen de amerikanen.
  Een huis met zo’n 800 m² tuin kan je kopen vanaf 200.000 ¤ en voor 400.000 heb je een kasteel wat hier een miljoen kost. Het is een streek waar je je deuren niet op slot hoef te doen!Kom jongens laten we met zn allen inschrijven. Werk zat in Boston, dat is vlakbij met 5 miljoen inwoners dus daar kunnen met enkele tientallen wel de nodige jobjes vinden.
  Aan het lake kosten de huisjes wat duurder, maar dan kan je met je watervliegtuig van achter je tuin in het meer opstijgen. Dat lijkt me wel wat. Geen state income taxes. Wel federal income taxes natuurlijk. Wel zware hometax, 1 % van de waarde van je huis per jaar. Maar daar heb je t mee gehad.Geen gordelplicht,helmplicht (maar wel dragen!) en vrije wapendracht (zwaai er niet mee voor mijn neus want ik heb er een hekel aan, maar het mag wel. Geen bestemmingsplannen. om de 2 jaar verkiezingen. Politici verdienen 100$ per jaar,en de burger heeft het grondwettelijk recht om een falende regering gewapenderhand eraf te gooien.
  Mooie landschappen, white mountains 3000 meter hoog, veel skiën, drukst bezochte outdoors herfstvakantiestate van de states, met 1 miljoen vakantiegangers. privè-tolwegen,
  motto: live free or die ook op nummerplaat.
  Wie wil er mee? brrevensky@hotmail.com

 9. [7] Als je nu besluit te emigreren, waarschijnlijk naar het beloofde land, de VS, neem dan gelijk eens een kijkje in de getto’s aldaar zoals de Bronx.

  Dat noemen we nu kapitalisme…

  Als libertarier kan het me geen reet schelen of iemand rechts, links, piraat of koorknaap is! Als jou filosofie over (persoonlijke) ‘vrijheid’ gaat kan dat ook helemaal niet. Het is tegenstrijdig.

 10. [12] Ha ha Quirium!!!

  Weet je hoe moeilijk het is om de VS binnen te komen? 🙂
  Er zijn maar vier mogelijkheden:

  1- Greencard lotery
  2- Met een amerikaan(se) trouwen
  3- D.m.v het hebben van een baan in de VS.
  4- Door 1,000,000 dollar te investeren in een project. In sommige staten is het 500,000

  Kijk ’s op http://www.allesamerika.nl Daar vindt je veel mensen die al de grote stap hebben genomen.

 11. [13]
  The bronx is volgens mij niet meer zo’n grote achterbuurt als het vroeger was. Door alle media aandacht in films is het momenteel een beetje een "wannabe" buurt geworden.

 12. [4] Volgens mij heeft mijn grafiekje over het bezoekersverloop op emigratie.pagina.nl veel stof doen opwaaien 🙂

 13. Wat toevallig. Toen ik gisteren in het journaal van Nederland 1 een onderwerp over moerasvogels zag kreeg ik spontaan de neiging om uit dit land te vertrekken. Dat de leefruimte van een stompzinnig stel methaansnuivende fladderaars een grotere overheidszorg zou moeten zijn dan het leefruimte bieden aan 16 miljoen mensen die op 10% van Nederland worden samengeperst geeft me echt kotsneigingen.
  Zou Oost-Europa een optie zijn? Of Nieuw-Zeeland of zo? Of moet je daarvoor ook weer een bak met geld meenemen? Is er in ieder geval een stuk minder druk, en je kunt er nog een vrijstaand huisje krijgen waar je niet gratis en voor niets iedere seconde van het leven van je buren moet meeluisteren. En waar hopelijk vogelwelzijn niet boven dat van mensen staat.

 14. [14] Je hebt gelijk hoor Madison, maar moet me toch niet uitlachen als ik hardop droom? Alles begint met een droom.

 15. [18] Quirium, er is nog hoop !!

  Als je eerst emigreert naar Canada heb je onder NAFTA het recht (alleen als je hoog bent opgeleid) een US-resident te worden !!

Comments are closed.