Tussen de stapels fan-mail die het secretariaat van Hank de afgelopen periode ontving, zat onlangs een brief van een zeer tevreden “Vrijspreker-lezer”.
Na het lezen van Hanks posting “Reproklucht” (www.vrijspreker.nl/blog/?it…), deed deze Vrijspreker-lezer navraag in zijn eigen bedrijf, of daar misschien ook zo’n spooknota van de Stichting Reprorecht was opgedoken.

Dat was inderdaad het geval, en met enkele citaten uit “Reproklucht” dichtte de Vrijspreker-lezer een bezwaarschrift. Dit had effect, zij het na enige strubbelingen van de Stichting Reprorecht, want aan het eind van het liedje koos Reprorecht eieren voor z’n geld en liet de opgelegde heffing vervallen.

Dus ondernemers van Nederland: DWARSLIGGEN LOONT ! (Dat zouden meer mensen moeten doen)

Op het secretariaat van Hank wordt met smart gewacht op meer van dit soort ondernemers, die het niet alleen spuugzat zijn, maar ook nog wat energie over hebben om wat tegen fenomenen als Reprorecht te doen. Stuur even een mailtje naar de Vrijspreker en laat weten of je samen met Hank ten strijde wilt trekken….

9 REACTIES

 1. ik heb hun correspondentie in de vuilnisbak gemieterd, doe ik ook met het CBS en de KvK overigens, en toen ook de vervolgcorrespondentie en daarna heb ik er niets meer van gehoord. Gewoon negeren lijkt mij

 2. [1] Als je de briefjes van het CBS in de prullenbak gooit, krijg je vervolgens een dreigbrief dat daar straf op staat. Dit feit alleen al vraagt om AKTIE AKTIE HARDE AKTIE, dunkt mij

 3. Eerst dacht ik dat het weer zo’n grap was, maar dit is Nederland, en daar zijn dit soort aanslagen van idioterie op ondernemers geen grap maar serieuze kost. Dus ook de mailing van deze nieuwe auteursrechtengestapo. Wladimir (zie post hierboven) noemt nog een paar van die zottigheden op en er is nog heel veel meer. De overheid alhier lijkt slechts opgericht voor en door de minima, de ‘onderkant’, is daar dagelijks lekker mee in de weer en heeft niet het begin van een idee hoe toch al die nodige centen verdiend worden (als ze zo doorgaan: ‘werden’). Ik heb gewoon brutaal ingevuld dat wij geen kopieerapparatuur hebben, het begin van ongehoorzaamheid is daar -het moge zo zijn- ze zoeken het maar uit!

 4. Voor de volledigheid: De auteursrechtengestapo bestaat verder nog uit Buma-Stemra, Brein, Sena en ik ben er ongetwijfeld nog een heel stel vergeten. Dat tuig heeft bevoegdheden via de overheid om hun eigen steentje bij te dragen aan de politie-staat en te lobby-en voor wetgeving die het laatste beetje vrijheid afnemen, zoals een verbod op analoge afspeel-apparatuur of het omzeilen van kopieerbeveiligingen.

  Oh ja 1: Dit alles wordt betaald door ons allemaal omdat op datadragers, zoals lege CD’s, een heffing moet worden betaald. Ook al zet je op die lege CD’s je eigen produkties of vrije software, betalen zul je, daar zorgt onze overheid wel voor. Maffia-baas Tim Kuik van Brein houdt er in ieder geval een goed belegde boterham aan over. Tja aan wat eigenlijk? In ieder geval niet iets waar een weldekend mens iets aan heeft.

  Oh ja 2: helemaal aan de top staat toch wel Stichting Thuiskopie die de overheid bijna zo ver heeft dat er op elk datadragende produkt een heffing moet worden betaald om die hele auteursrechten-maffia te financieren, zie ook http://www.tweakers.net/nie

 5. [4] ik heb vanaf 1986 een bedrijf, tot 1998 een 1-mans zaak, daarna een bv, maar ik heb nog nooit iets voor het BS ingevuld ondanks alle dreigbrieven, ik ga toch niet gratis werk verrichten om knurftige klerken bezig te houden. Ook voor de KvK lever ik de spullen jaren te laat in, ook nooit enig gevolg gehad.

 6. Het geeft een fijn gevoel dat deze losse protest-acties redelijk goed werken. Aleen blijft het gevaar boven je hoofd hangen, te meer omdat er velen zijn die deze acties niet aandurven. En daardoor de maffia versterken.
  Wat zou een min of meer gecoordineerde actie nu niet voor groot resultaat kunnen opleveren?

 7. [8] Gecoordineerde actie kan wel degelijk werken. De verhuursector (woningen) moest bijvoorbeeld tot enkele jaren geleden (mede dankzij de verhuurdershater Duivestein – pvda)bij iedere huurverhoging een uitgebreid formulier invullen en bij de huurder indienen (sic!). Op dat formulier werd gevraagd naar de besteding van de huurpenningen en hoeveel er aan onderhoud uitgegeven zou worden. De vereniging Vastgoed Belang heeft toen standaard antwoorden bedacht die er voornamelijk op neerkwamen dat de huuropbrengsten economisch nooit rendabel genoeg zouden kunnen zijn om zinnig antwoord te kunnen geven. De huurders en overheid werden die standaard antwoorden zo zat dat die formulieren uiteindelijk niet meer tot de verplichte kost gingen behoren (daarnaast heeft meegeholpen dat de pvda niet aan het nieuwe kabinet deelnam). Iets dergelijks zou kunnen helpen bij al die andere zeurterreur die maar al te vaak op onze matten valt. Standaard voorbedachte antwoorden. Coordineren dus!

Comments are closed.