In de diverse leden van de Eu is een groeiende realisatie dat het niet allemaal zo fijn is als is voorgespiegeld door de politici.

In de nieuwe, oosterse, leden groeit een ongerustheid dat veel jonge bekwame mensen nu hun vaderland willen verlaten. Zij krijgen het (voordeel) dat ze nu makkelijker elders een beter leven kunnen leiden. Prima voor die mensen, maar het “vaderland” blijft achter met lager geschoolden, minder productie. En straks, als het lage lonen effect uitgewerkt is, zou dat wel eens grote problemen kunnen geven.

Ook in de Oost Europese landen vindt men het niet zo leuk dat het kopen van goedkope (Chinese) kleding door de politici in Brussel wordt verhinderd.

De hoge bazen in Brussel roepen de diverse leden op om toch vooral “verantwoordelijk” op te treden op de komende vergadering over het beginnen met de besprekingen met Turkije. Op 3 octoker.
Dit betekent in politieke taal een waarschuwing dat ze niet rot moeten doen, maar het aanvangen van bepaalde besprekingen gewoon moeten goedkeuren. Wat denk je dat de Nederlandse vertegenwoordigers zullen stemmen?

Daarbij komt nog een sluw gemeen facet. Jacques Chirac heeft beloofd dat het Franse volk in een referendum mag beslissen over de definitieve toelating van Turkije. (Over 15 jaar??)
Dat wil zeggen dat zelfs als Turkije de 80.000 pagina’s EU-regels aanvaardt, dat toelating dan nog afhankelijk is van dat franse referendum.
Mooie club (EU) om zaken mee te doen.

De EU top heeft beslist dat GM maïs (Genetisch Gemanipuleerde Maïs) in de Eu mag worden ingevoerd. Alle landen MOETEN dit dus nu accepteren. Volgens de EUobserver zijn er wel 14 landen tegen. Het antwoord is:”Dan toch maar!”
Het doet er niet toe dat wij die open grens natuurlijk prachtig vinden, maar wij hebben wel grote bezwaren tegen dat “moeten”.

Ondertussen proberen de EU-politici een wereldrol te spelen in Iran. Wij houden ondertussen ons hart vast voor de blunders die daar weer worden geproduceerd. Een tweede Irak is niet uitgesloten!

6 REACTIES

 1. De voormalige oostblok landen (dat wil zeggen de politici daar) missen waarschijnlijk de vroegere hechte banden met Moskou waar men commandeerde wat men doen moest. Vandaar dat men nestwarmte denkt te vinden in Brussel. Het duurt denk ik niet lang meer voordat de EU alleen nog bij elkaar kan worden door grof staatsgeweld gecoordineerd vanuit het Kremlin in Brussel.

 2. Ik snap jouw verhaal over de genmais niet Hub. Het ‘moeten’ toelaten van genetisch gemodificeerde mais betekent dat het niet door de verschillende landen ‘verboden’ mag worden. Lijkt mij prima in dit geval.

 3. [3] Natuurlijk is het prima als die verboden er niet meer zijn.
  Waar het om gaat is dat die landen "onder commando van Brussel" staan en zelf niets meer te vertellen hebben. De GM maïs toont dit weer aan.
  Dat had ik misschien duidelijker moeten zeggen.

 4. Politici blijken telkens weer ver achter de feiten aan te lopen. Het tijdperk van de enorme staatsinterventie in het particuliere economische en financiele domein nadert haar einde. Dat is eigenlijk al voorbij. Maar de Eurofiele politici willen maar niet geloven dat het spel uit is. De grondwetnederlaag was maar een begin, vroeg of laat zullen in de gehele EU opstanden en revoluties plaatsvinden, d.w.z. spontane acties van burgers die het niet meer nemen om geknecht te worden door een verwende en toenemende dictatoriale elite in Brussel met haar belastingluwe salarissen, belastingvrije toelagen, frauduleus gedeclareerde kosten, gratis woningen en algemene oorkeursbehandeling in onderwijs en ziektekosten.

  Dat was in de Sovjet Unie ook zo, zo’n 10% was lid van de Communistische Partij en konden in speciale winkels inkopen doen, speciale woningen, kregen veel toelagen en voorkeursbehandeling in ziekenhuizen en het onderwijs voor hun kinderen. Iedereen wilde toen lid worden van de CP, maar het was alleen behouden aan Politbureau-leden en speciale leden van de maatschappij. De rest van de bevolking crepeerde.

  Deze grote crisis waar we nu in zitten zal de katalysator blijken van een grote omwenteling, die de Eurofiele politici en Eurocraten nog zullen heugen.

 5. [4] De consumente heeft toch zelf de vrijheid om een dergelijk genetisch gemanipuleerd product te kopen? Wil ‘het volk’ het niet, wordt het niet verkocht. Duidelijke vermelding op het etiket is natuurlijk wel noodzakelijk.

Comments are closed.