Maar toch is het misschien verstandig om er nog eens verder over na te denken en te bedenken of er een volgende Actie nodig is om het vege lijf te redden.

Nederlandse ondernemers hebben in China textiel ingekocht en betaald. Truien, broeken, en dergelijke. Met het doel om die goedkoop aan de Nederlandse consumenten te verkopen.
Toen kwam de EU en zei dat dat niet mocht! Om welke reden dan ook. (Ergens in Italië of zo voelen bedrijven zich bedreigd omdat zij niet zo goedkoop kunnen leveren)
Zie ook hieronder:”Textielsector lijdt onder importstop” www.vrijspreker.nl/blog/?it…
—————————
Op een andere schaal speelt ergens ver weg in Iran een veel groter probleem: Iran, een Moslimstaat, buurstaat van Irak, wil ook graag atoomenergie voor zijn energievoorziening. Maar Iran zou met die faciliteiten misschien ook een atoombom kunnen maken!
Vooral Amerika, (en veel anderen ook) zien dat niet zo gaarne! Amerika wilde die mogelijke ontwikkeling tegengaan door gewoon te verbieden dat Iran atoomenergie gaat ontwikkelen.
De EU wilde dat liever soft spelen en gaan onderhandelen en Iran allerlei “goodies” aanbieden als ze zouden stoppen met die atoomenergie. Amerika heeft toen de EU die kans gegeven.

Nu zitten we op het punt dat het aanbod van goodies van de EU door Iran is afgewezen en dat ze onmiddellijk zijn doorgegaan met hun verdere ontwikkeling van kernenergie. Zoals ze zeggen, alleen voor energievoorziening!

Wat ons het meest opvalt, is niet dat de EU over deze zaken praat met Iran, maar dat “namens” de EU die onderhandelingen of gesprekken plaats vinden door Duitsland, Frankrijk en Engeland. Zoals Jacques Chirac al zei: “Trek je toch niets aan van die (andere) dwergen”, (zoals Nederland).
Moet je nu gewoon accepteren dat Nederland alleen maar kan volgen in wat de Grote Jongens bij elkaar ritselen?
———————————–
In Engeland, onze EU-partner, worden geheime rechtbanken opgericht om terreurgevallen te behandelen. (Bericht van The Guardian) Deze zullen, in het geheim, beslissen hoe lang iemand kan worden vastgehouden zonder aanklacht. Speciale (geheime) gerechtsprocessen zullen worden ingevoerd.
“Extremistische” groepen kunnen worden verboden, maar wat “extremisme” is, moet nog worden gedefinieerd.
“Onacceptabel gedrag” wordt strafbaar, inclusief “extreme opvattingen die in strijd zijn met de Engelse cultuur of tolerantie”. (Zoals Libertarisme??)
Dit geheime gedoe is een ommekeer in het eeuwenoude Britse rechtssysteem.
De dreiging dat dit via de EU ook in Nederland geharmoniseerd zal worden, is zeer reëel.
————————————-
Het “Nederlandse” NEE tegen de EU-Grondwet is een rem geweest op ongewenste ontwikkelingen. Een zeer positief punt.
Alleen blijkt toch dat bepaalde politici in Brussel nog zoveel macht hebben, dat ze de Nederlandse consument te veel laten betalen voor zijn textiel, en (belangrijker) zijn toekomst op wereldniveau bepalen zonder hem, en een opkomende dreiging dat hij in een geheim proces terechtkomt..

Wat kun je DOEN? Is niet een eerste actie om uit de euro (munt) te treden de meest voor de hand liggende? Wie bindt die kat de bel aan?

7 REACTIES

 1. De EU en Iran hebben eigenlijk wel veel gemeen. Beiden zijn ze in de veronderstelling dat ze een souvereine staat/statenbond vormen die met respect benaderd dient te worden. Hopelijk nemen de VS het niet zo nauw en kunnen we op korte termijn genieten van operatie "Irany Freedom". Niet om olie of kernenergie maar gewoon omdat het een misselijk schurkenstaatje is dat reeds een lange carriere van het onderdrukken en vermoorden van vrijheidsdenkers heeft.

 2. Waar heeft Iran kernenergie voor nodig? Ze barsten van de olie, het is dus zeker op korte termijn goedkoper om hiermee iets te doen.

  Zoals gregorius nekschot al ’s een tekeningetje liet zien: waarvoor hebben ze die energie nodig? Om hun baarden te fohnen? Laat ze eerst ’s de levensstandaard omhoog krikken door iedereen te voorzien van stromend water, riolering enz. ipv onder zo’n dubieus mom kernenergie te gaan ontwikkelen.

 3. [1] Ze kunnen niet wachten om deze atoombommen op westerse landen te gooien, te beginnen met Israel. We hebben hier te maken met een stel psychotisch-religieuzen die voor niets terugdeinzen. Weg ermee!

 4. En ik maar denken dat terroristen de grootste bedreinging voor de vrijheid betekenen.. De overheid is blijkbaar een groter gevaar (dan Osama)…

 5. Zelfs een wereldvreemde kleuter had zich kunnen bedenken dat dat onderhandelen op niets zou uitlopen. De landen die meedoen (Frankrijk & Duitsland) zegt al genoeg….

 6. [6]

  yeah, but hey, let’s just nuke ‘m into oblivion anyway.

  just for the hell of it.

Comments are closed.