Het is vakantietijd, dus zijn er weinig politieke uitspraken om op te reageren.
Het hieronder geciteerde verhaal geeft aan hoe zorgvuldig overheidsinstellingen met “ons” geld omgaan.

Elk jaar verdienen oplichters honderden miljoenen euro’s aan publiek geld door valse advertenties aan overheidsinstellingen te verkopen.
De oplichters sturen facturen voor geplaatste advertenties in zelf opgezette nepbladen of websites.
De oplichterij is meestal zo geraffineerd dat veel bedrijven het niet doorhebben.
Dat meldt RTL Nieuws op basis van cijfers van het Steunpunt Acquisitiefonds.
Het Steunpunt Acquisitiefonds heeft in anderhalf jaar tijd vierduizend meldingen van fraude binnengekregen.
Volgens het steunpunt hebben de oplichters het vooral voorzien op overheidsorganisaties en zorginstellingen. De oplichters sturen hen spooknota’s voor advertenties die nooit zijn geplaatst.

Er is een opvallende stijging van fraude met personeelsadvertenties. De oplichter kopieert een bestaande vacature uit een ander blad. Vervolgens stuurt hij de advertentie naar de instelling op om te vragen of de advertentie zo geplaatst kan worden. Hij vraagt daarbij om een handtekening die gezet moet worden op een document waarop met kleine letters staat dat de onderneming langere tijd veel geld moet betalen.

Justitie is niet van plan om extra aandacht aan de oplichterij te besteden. Zij laat in RTL Nieuws weten dat bedrijven en organisaties vooral zelf goed moeten opletten.

Tot zover het citaat.

Hieruit blijkt dat ambtenaren die ons leven willen controleren en zelfs in willen delen, niet in staat zijn om zoiets simpels te ontdekken.
Zou het te maken hebben met: “Het is toch mijn geld niet”?
Een tip voor iedereen. Geef bij de opdracht een ordernummer. Indien dit ordernummer niet op de factuur wordt vermeld, vindt geen betaling plaats.
En dan te bedenken dat in het geval van de personeelsadvertenties het ging om reeds geplaatste advertenties. Hoe dom kan iemand zijn!
En waarom zou justitie zich druk maken?
Het gaat tenslotte maar om een paar honderd miljoen euro’s aan belastinggeld. Uw geld dus.

1 REACTIE

  1. Er zijn maar twee dingen oneindig in het leven……….

    Het klopt, geen ordernummer, geen geld (Waarvan het bedrag van te voren ook nog eens vast staat). De uitzonderingen altijd goed nakijken (KvK, bank, vage heffingen)

Comments are closed.