De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur, dus de grote-geld-smijt-show van het kabinet is weer van start gegaan. In de dagen voor Prinsjesdag zullen ‘de Nederlanders’ bijna dagelijks een kadootje krijgen, van de grote gulle gevers uit Den Haag.

De afgelopen weken heeft het kabinet als een broedse kip in de Trevezaal opgehokt gezeten om plannen te bedenken hoe in vredesnaam af te komen van al die miljarden euri die via de torenhoge belastingen in dit land zijn geconfisqueerd. En niet te vergeten de miljarden uit de extra aardgasopbrengsten. Want hoewel Nederland haar gas voor een appel en een ei aan het buitenland verkoopt, betaalt de Nederlandse gasgebruiker gewoon de hoofdprijs.

Het zal u niet verbazen dat onze Haagse vrinden geen enkele moeite hebben om al dat geld te verbrassen. Hier volgt het verlanglijstje, waarvan naar het schijnt, opper-piet Balkenende al toegezegd heeft deze wensen in vervulling te laten gaan:

– 100 miljoen voor kinderopvang
– 100 miljoen voor verbetering van de luchtkwaliteit
– 400 miljoen voor windmolenparken
– 400 miljoen voor onderwijs
– 100 miljoen voor herstel van oude gebouwen
– 130 miljoen voor toponderzoek naar nieuwe geneesmiddelen
– 500 miljoen voor compensatie van de nieuwe ziektekostenpremie

Ik denk dat het tijd wordt, dat ik stop met belasting betalen….

12 REACTIES

 1. gelukkig ook geld voor windenergie…..voor wie is dat kadootje? of is dit om het kabinet een groen imago aan te meten?

 2. [1] Da’s een cadeautje voor Brinkhorst. Die kan je namelijk alles wijs maken, zelfs dat windenergie de toekomst heeft….

 3. Als je het rijtje goed bekijkt, zie je dat dit kabinet veel geld ‘investeert’ in wind en lucht.

 4. – 100 miljoen voor kinderopvang

  Wat leuk dat ik als kinderloze alleenstaande mag meebetalen aan de kroost van een ander.

 5. Een kado is het natuurlijk niet, want is nog altijd ons eigen geld. Kijk, op zich heb ik er helemaal geen moeite mee dat de overheid meer geld gaat stoppen in bijvoorbeeld onderwijs, maar ik heb zo’n vreemd voorgevoel dat de burger (en de leerling/student) er helemaal niets van gaat merken. Ik moet nog maar eens zien of mijn lesgeld omlaag gaat. Alles slibt vast in die ambtenarij. En meer geld voor windmolens zie ik ook niet zitten, want door die flinke overheidssteun aan windmolens wordt straks ook de mooie dorpsomgeving hier vernield door de bouw van acht van die zwaar gesubsidieerde reuzen.

 6. [6] "Kijk, op zich heb ik er helemaal geen moeite mee dat de overheid meer geld gaat stoppen in bijvoorbeeld onderwijs,"

  Ik denk dat niemand daar bezwaar tegen heeft. Waar we (libertarisme) bezwaar tegen hebben is dat de overheid dat doet met geld dat ze van anderen afgedwongen heeft.

 7. [7] Hoe zou de overheid anders aan geld moeten komen? Of ben je voor een onderwijs dat door bedrijven en individuen wordt gesponsoord?

  Ik vind het niet erg belasting te betalen, maar wel dat het zoveel is en dat ik het niet eens ben met de doelen.

 8. [8] "Hoe zou de overheid anders aan geld moeten komen?"
  Dat was misschien niet duidelijk, maar zij zouden vrijwillige donaties kunnen vragen, een loterij uitschrijven, een gewone zakelijke dienst tegen betaling (en winst) kunnen aanbieden, enz.
  Op dit ogenblik is dat fantasie en hebben ze alleen maar geld uit afgedwongen belastingen

  "Of ben je voor een onderwijs dat door bedrijven en individuen wordt gesponsoord?"

  Daar sta ik nuchter tegenover. Iedereen mag geld geven en onderwijs geven in een vrije maatschappij.

  "Ik vind het niet erg belasting te betalen,"
  Jij zou dus ook wat extra kunnen betalen en vertellen dat ze dat voor het onderwijs moeten gebruiken.

 9. [9]

  Hub,

  Neem asielzoekers, richt een fonds op waarop iedereen die zich betrokken voelt bij zielige figuren geld kan storten om deze zielige figuren te kunnen (blijven !!!) onderhouden.

  Hoe loopt het dan af met "onze " moraalridders zoals mister Exota etc………?????

  Groet,

  Jetze

 10. [5] Dat is een goed voorbeeld van hoe je in een socialistische maatschappij moet leven volgens het socialistische ideaalbeeld om wat van je belastinggeld terug te zien, zoals iemand op deze site eens gevat heeft opgemerkt (weet niet meer wie of wanneer)

Comments are closed.