Deze week wil de regering de “Koopkracht” van de burgers vergroten. Enkele voorproefjes daarvan hebt u de vorige week al op de Vrijspreker kunnen lezen bij de escapades van de ministers de Geus en Hoogervorst en in het “Heerlijk avondje is gekomen”. *)

Dit soort zaken gaan volgens een beproefd patroon. Op het moment dat een regering aan de macht komt, laat ze op allerlei manieren merken dat de vorige regering er niets van terechtgebracht heeft. Daarom moet er dan ook op zoveel mogelijk manieren worden bezuinigd en gezorgd dat de overheid zoveel mogelijk geld binnenkrijgt.

Op dit moment zijn we halverwege de kabinetsperiode en er blijkt aardig wat (belasting)geld binnengekomen te zijn. Onder andere mede door het geluk dat de Arabieren de olieprijs sterk hebben verhoogd. Immers daardoor moesten de burgers veel meer aan accijnzen en gasprijzen betalen. Alles voor de staatskas.

Het wordt nu tijd om de burgers weer gunstig voor je te stemmen. Het volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en die zijn een aanwijzing voor het komend stemgedrag voor de landelijke verkiezingen.
De burgers moeten nu weer in de toestand gebracht worden, dat ze het gevoel krijgen dat de regering heel goed is. Die gaat zorgen voor kinderopvang, medicijnen, beter onderwijs en ook nog voor een beter milieu. Ja, daar moet je zeker op stemmen!! Het succes dat daar regelmatig door wordt behaald, komt doordat de meeste mensen kennelijk een heel kort geheugen hebben. Binnen enkele weken (dagen?) weten ze niet eens meer dat politici kort geleden het tegendeel hebben beweerd.

Nog geen tien dagen geleden werd bekend uit gegevens van het Centraal Planbureau (van de regering zelf) dat de economie het volgend jaar NIET zal verbeteren, en dat de koopkracht van grote groepen dus achteruit zal gaan!

Meer ruimte of koopkracht wordt echt niet door de regering veroorzaakt. Die komt er alleen maar doordat de burgers zelf, de industrie, het zakenleven meer produceren. Alleen daardoor kan er meer geconsumeerd worden.

De rol van de regering is alleen maar het verhinderen en afremmen van die productie. Een overheid produceert zelf nog voor geen cent. Je zou dus kunnen zeggen dat hun invloed ligt in het “hinderen” en in het “afpikken” van het produceren. Als ze dat iets minder doen, is dat dus een positieve daad!! Dat is in ieder geval hoe de politici dit “minder hinderen” aan de burgers verkopen.

U zult de komende dagen meer politici bezig zien met het verkopen van hun “positieve” daden en het tonen hoe goed ze zijn. Allemaal sigaren uit eigen doos.
——————————————————
“Heerlijk avondje is gekomen” zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

5 REACTIES

  1. "Allemaal sigaren uit eigen doos."

    Ze stelen eerst de hele doos, roken minstens de helft op en delen dan pas het restant weer uit. In de vrij zekere veronderstelling overigens, dat wij dan weer netjes ‘dank u wel’ zeggen. En dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijken te zijn. 8)

  2. [3] En zo is het! Ze noemen het dan ook nooit ’teruggeven’ (aan hen van wie het geroofd is), maar ’toeslagen’, ‘subsidie’, ‘compensatie’ en zelfs heel ordinair: ‘geven’ (aan hen wiens sigaren het niet altijd waren). Een blik op het grafiekje met een overzicht van een paar jaar peilen laat helder zien hoe kort van memorie Nederlanders zijn (of hoe lekker andermans sigaren blijven roken): https://n14.noties.nl/peil….

  3. Hoe jet ook noemt, het is gewoon ïets minder stelen dan ze eerst van plan waren"Nu willen ze AOW-ers met klein pensioentje weer een inkomensafhankelijke premie voor de ziektekosten laten betalen bovenop de nu al niet op te brengen l200 euro pp want met een basisverzekering van ll00 heb je nog niets hoor, daar komt allereerst nog heel wat bij.Maar goed de inkomensafhankelijke premie die er nu opeens bij komt wordt iets minder hoog,dat kan al honderden euro’s schelen per jaar. Hoe hoog gaat die inkomensafhankelijke beroving dan in hemelsnaam worden? Deze sigaren uit eigen doos moeten nu uitgedeeld, want ze moeten de gouden koets op prinsjesklotendag toch zonder rookbommen door den Haag kunnen loodsen?Pas als dat voorbij is komt de echte aap uit de de mouw langs de glibberige zalmarmen naar buiten glijden. Wat een land, wat een regenten en vooral wat een dom stel önderdanen".Ze doen hun betiteling eer aan,want onderworpener kan een volk toch niet zijn. Attie.[4]

Comments are closed.