Hoe zit het toch met de Nationale Naturalisatie Dag. Die zou toch op 24 augustus plaats vinden?
Dan zou er een soort Nationale Feestdag komen waarop mensen die eerst geen Nederlander waren, opeens wel Nederlander worden. Heb ik dat gewoon gemist? Of is dat van de baan? In de doofpot? Wordt het een “vrije dag”?

2 REACTIES

  1. Goede bijpassende foto!!

    Wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wik…)zegt trouwens dit:
    "Het kabinet heeft 24 augustus voorgesteld als datum waarop naturalisatiedag zou moeten worden gevierd. Op deze dag werd in 1815 de eerste Nederlandse grondwet ingevoerd. Eerder werden koninginnedag en prinsjesdag als mogelijkheden genoemd. Naast deze speciale nationale ceremoniedag zullen er gedurende het jaar ook andere ceremonies plaatsvinden. De (nationale) ceremonies worden naar verwachting vanaf 1 januari 2006 in alle gemeenten ingevoerd."

    Vanaf 24 augustus 2006 dus waarschijnlijk?

  2. Ik vindt het ook wel een goed idee die naturrisatie dag. (dus wanneer je staatsburger wordt) In canada bijv moet je dan naar de rechter en je trouw zweren aan de wet.

Comments are closed.