“Nederland” heeft in eigen land de zaken piekfijn voor elkaar. Alles is er prima geregeld. Daarom gaat “Nederland” nu regelen dat in de rest van de wereld ook alles ideaal wordt.

In de Balkan hoeft niet veel meer te gebeuren. Daar zijn al de nodige successen behaald. Ook al is er mogelijk nog wat rustige nasleep in onder andere Bosnië en Macedonië.
In Irak zijn de soldaten niet meer nodig; die zijn alweer thuis. Het is nog niet zeker of Nederland ook naar Iran gaat; dat hangt nog af van de rol die de EU daar speelt.
Wel zijn nog militairen in Afghanistan. Die bewaren daar de orde, en zoeken nog naar Bin Laden die daar ergens logeert. Ook moeten daar de verkiezingen geregeld worden en is het nodig om nog meer militairen te sturen. Dat gaat dan ook prompt gebeuren. Ondertussen genieten die militairen van de prachtige velden met papaver en beschermen ze deze voor de Afghaanse economie. Immers 90 % van alle heroïne op de wereld komt uit Afghanistan.
In Atjeh kunnen ze ook nog militairen gebruiken. Dus daar gaat Nederland ook in voorzien.
Verder varen hier en daar nog een paar Nederlandse oorlogsschepen, zijn de F16 straaljagers inzetbereid en is het miljarden kostende JSF-project op toeren. Zodoende kan Nederland ook zorgen dat het EU-leger straks een wereldrol kan spelen.

Wees gerust, hoewel missies worden uitgevoerd onder “oorlogsrecht” (whatever that may be!) gaat het allemaal om VREDESmissies. (Orwell zal tevreden zijn).
En tegen de tijd dat alles op de wereld piekfijn in orde is, zal er in Nederland misschien wel weer wat te doen zijn.

7 REACTIES

 1. Ja ik slaap een stuk lekkerder nu ik weet dat mijn belastingcenten voor dergelijke fantastische idealen en nobele doelen worden uitgegeven.

 2. Iemand heeft eens gezegd dat het collectivisme twee benen hebben, een rechter- en een linkerbeen. Alhoewel ze elkaars tegenpolen zijn gaan ze beide in de zelfde richting. Zo ook met onze politiek, die toch behoorlijk imperialistisch is van aard en het maakt niet uit of het de VVD is of GroenLinks, allemaal steunen ze ‘militair ingrijpen’ in ‘probleemgebieden’.

 3. [2] Why I Hate Liberals AND Conservatives (By John "Birdman" Bryant)

  I HATE BOTH LIBERALS AND CONSERVATIVES, and for one very simple reason: Both of them want to restrict personal freedom by criminalizing various types of behavior which, for all intents and purposes, harm no one except (possibly) those who engage in them.

  IN PARTICULAR, liberals want to take away my guns, my property rights, my home school, my cigarettes, my fast foods, my unapproved cancer cure, my Confederate flag, my white-pride sticker, my eagle feathers, my moment of silence, my gas-guzzler, and my big flush toilet.

  FURTHERMORE, they want to keep me from talking about (or making jokes about) certain racial or ethnic subjects, force me to race-mix, force me to treat people as equals whether I think they are or not, force me to mix with people who have weird diseases (and keep me from knowing who they are), keep me from getting a job or promotion so that somebody with a different hue or sex behavior can get it, appropriate my tax money for their charities and social engineering schemes, and force me to send my kids to schools I wouldn’t send a dog to in order to be indoctrinated in beliefs which are totally opposed to my own.

  LIKEWISE, conservatives want to take away my dope, my rock’n’roll, my dirty pictures, my birth-control devices, my abortion doctor, my morning-after pills, my union card, my Harry Potter and evil-lution books, my flag-burning kit, my Third-World friends, my illegitimate kids, and my polygamous wives.

  FURTHERMORE, they wish to keep me from engaging in certain forms of intimate behavior in the privacy of my own bedroom, force me to put my life at risk — and use my taxes for — various acts of military adventurism and political power-seeking that I do not agree with, and require me to make reverent noises toward various brands of religion that I may or may not happen to believe in.

  AND WHAT IS MORE, both liberals AND conservatives want to tax away my bank account, snoop away my privacy, burn my anti-government literature, and terminate my unfiltered Internet connection.

  THE BOTTOM LINE IS THIS: The division between liberals and conservatives is just a trap. It’s a trap because when we get mad at one of them for taking away one kind of freedom, then we elect the other, who then proceeds to take away another kind of freedom. It is time we recognize that there is no real difference between liberals and conservatives in the way they behave — they both want to do away with individual freedom so they can rule as they please.

  IN CONTRAST to liberals and conservatives, there is one group which supports freedom wholeheartedly — the libertarians. Isn’t it about time we started supporting them?

  http://www.thebirdman.org/I

 4. [3]
  "IN CONTRAST to liberals and conservatives, there is one group which supports freedom wholeheartedly — the libertarians. Isn’t it about time we started supporting them? " -> Helemaal waar, daarom vind ik het ook erg wrang dat Geert Wilders "vrijheid" als motto gebruikt als zijnde conservatief – liberaal.

 5. Geert Wilders staat alleszins meer vrijheid voor dan de PC-club. Maar svdmeer heeft wel gelijk.

  Cincinnatus dat is een schitterend stukje, mooie vondst!

 6. [5] Quirium,

  De "Birdman" is een rare kwibus en met heel wat van z’n opvattingen ga ik niet mee maar in dit stukje vond ook ik prachtig verwoord hoe ik er zelf ook over denk.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. [4] Al vind ik Geert Wilder en Jan Marijnissen het meest oprecht van allemaal. De rest is allemaal staatsgemanipuleerde genetisch gemodificeerde afval en rijp voor de vuilnisbelt.

Comments are closed.