donderdag, 11 augustus 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nieuw kippendrama op komst?

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat Kippen, eenden en ander pluimvee onmiddellijk verplicht binnen moeten worden gehouden.
Dit is nodig om tijdens de vogeltrek de kans op besmetting van het Nederlands pluimvee, met een variant van de vogelpest, te verkleinen, zegt kamerlid Henk Jan Ormel (CDA).

Het is op dit moment niet bekend of de mogelijkheid voor inenting is onderzocht.
Maar het is goed om de ellende van twee jaar geleden bij de “vogelpest” te trachten te voorkomen.

Daarom staan wij achter deze actie, onder voorwaarde dat de hele Kamer en Regering verplicht worden om het Zwartboek dat naar aanleiding van de vogelpest-acties gemaakt is, te lezen.
Dit om deze keer de intimidatie en machtsmisbruik van de overheid ook te voorkomen. Zie: www.vrijspreker.nl

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Owl schreef op : 1

  Is het niet aan de pluimveehouder zelf voorbehouden om zijn kippen al dan niet buiten te houden? Als hij/zij verwacht schade te lijden, zal hij toch sowieso die beesten binnen houden? En als hij het niet doet kan hij zijn dieren niet meer verkopen.
  Of is dit te simpel gedacht?

 2. Beuker schreef op : 2

  1. het lijkt mij nogal logisch, dat wanneer je de kippies binnen houdt, het risico op besmetting vermindert. Immers, wilde vogels kunnen de kippen dan niet meer op hun kop schijten.

  2. Iemand die z’n kippen niet naar binnen haalt en daarmee bewust het risico vergroot een besmetting binnen te halen, brengt daarmee ook schade toe aan zijn collega kippen-boeren.

  3. Het wordt hoog tijd dat die onzin van buitenlopende kippetjes ophoudt. Afgezien van het besmettingsrisico met vogelenpest nemen kippen die buiten in de grond kunnen pikken ook een aanzienlijk grotere hoeveelheid dioxine op. Da’s een gevaar voor de gezondheid van de consument. Mijn advies: blijf van Vrije Uitloop- en biologische eieren af !

 3. Franc Beekmans schreef op : 3

  Het is tijdens de crisis in 2003 gebleken dat in kleine groepen en separaat van elkaar gehouden kippen eigenlijk geen risico teweeg brengen. Dit blijkt ook uit het wetenschappelijk onderzoek van Van Geloof en Van Winden (zie www.nhdb.nl). Binnenhouden van die kippen heeft dus geen belang. Het ophokken van watervogels zoals zwanen, zwem- en duikeenden is regelrecht dierenmishandeling en ook die worden in behoorlijke aantallen gehouden. Ook dit pluimvee valt onder de ophokplicht die werd voorgesteld.

 4. Owl schreef op : 4

  [2]
  Beuker,

  Tellen dergelijke argumenten, behalve dat op de kop schijten dan, ook niet voor alle dieren, inclusief mensen? Wou je die ook permanent ophokken, of als er een ergens in Siberië (of Zuid-Oost-Azië) een epidemie van het één of ander uitbreekt?