Dit om te beginnen. Er wordt op u gerekend!
Palestijnse autoriteiten denken dat voor het opbouwen van de gazastrook de komende drie jaar minstens 2,5 miljard euro nodig is. Daarvoor rekenen ze op uw bijdragen.
Eu-topdiplomaat Solana gaat daarom zeer binnenkort naar Israel en de palestijnse gebieden om de toestand aldaar te bespreken. Gegarandeerd zal het resultaat van dit bezoek worden dat u aan deze opbouw moet meebetalen. U hoeft er niet over na te denken want het wordt u niet eens gevraagd.

10 REACTIES

 1. en dan mag u meteen bijdragen in het fonds voor armlastige Palestijnse burocraten, maar dat geld kunt u het envoudigst naat Zwitserland overmaken, want daar moet het toch naar toe.

 2. Volgens mij als de Palestijnen geld hebben om pistolen, bommen, mitrailleurs, etc te kunnen kopen zullen ze zeker ook wel genoeg geld hebben om een hamer met spijkers te kunnen kopen.

 3. [2] Wil je dan beweren dat de EU (lees Mike Madison) beter helaal geen (belasting)geld aan de Palestijnen moeten geven?
  Hoeveel mensen denk je warm te krijgen om bij de NL regering te protesteren als ze wel (jouw)_ geld geven?

 4. [3] Ik heb eigelijk nooit begrepen waarom de EU uberhaudt geld aan burgers van andere landen weggeeft. Als de nood zo hoog zit kunnen de palestijnen toch geld vragen aan giro 555? Dan kunnen mensen zelf bepalen of wel of niet geld geven. Quite simple.

  Hoeveel mensen protesteren bij de NL regering?

  Hmmm, moeilijk te zeggen…. Ligt een beetje aan het budget en hoe je het brengt…. Wat denk je zelf?

 5. [4] Net op radio 1:

  Oud-premier van Agt gaat met drie andere ex-politici ‘kijken’ naar de Gaza-strook. Hij beschrijft het – voordat ie er naar toe gaat – als een kaal, armoedig en onvruchtbaar stuk woestijn.

  Hij sluit zich aan bij de lobby van Gretta, en pleit voor het ook snel ontruimen van de Westbank, omdat de Palestijen helemaal niks hebben aan de Gazastrook. "Anders komt er nooit een Pallestijnse staat".

  Ik heb beelden gezien van de dorpen in Gaza die nu met de grond gelijk gemaakt worden. Daar lagen keurige gazons met bloemen en prachtige huizen en straten etc. Slechts onder overheids-dwang hebben de bewoners deze week hun huizen verlaten. ZIJ woonden daar blijkbaar graag en waren tevreden met die ‘woestijn’.

  Zijn Pallestijen minder productief dan Israeli? Kunnen zij de woestijn daar zelf niet vruchtbaar maken? Of is het de morele taak van de EU en de rest van de wereld om het land daar op te bouwen?

  Het is a priori al duidelijk: De 8000 israelische bewoners zijn de schurken, de toekomstige Palestijnse bewoners zijn de slachtoffers die recht hebben op hulp. Waarom gaat ie eigenlijk nog? En wie betaald dat reisje?

 6. [5]

  Ik was laatst in Eilat. Dat was vroeger ook een grote woestijn. Nu is het een bruisende uitgaansstad met ook allemaal palmbomen en bloemetjes, etc Daarentegen zag ik tijdens een woestijnrit een glimpse op de Jordaanse stad Akkaba. Dit leek echter meer op een stuk woestijn met een aantal zandkastelen erop…

  Btw, ik zie hier rechts een advertentie "Land kopen in Israel, 100 m2 voor 2000 euro" Koop je dat land, mag je het de volgende maand teruggeven aan de palestijnen 🙂

  Maarja, back to on-topic. Trek een paar zielige gezichten op en er is een stormloop van EU’ers die je met blijdschap bergen met geld geven.

 7. Ach, het is de EU niet vies om op zijn tijd wat jizya te betalen. Brave Solana.

 8. eerst gaan ze alles slopen en daarna willen ze het weer opbouwen? MOet ik daar me geld aan gaan geven?! nou mooi niet!

 9. eerst gaan ze alles slopen en daarna willen ze het weer opbouwen? MOet ik daar me geld aan gaan geven?! nou mooi niet!

 10. 2,5 miljard voor gaza,
  meer dan 30 miljard voor new orleans,
  een stad die vergiftigd is,
  die de volgende grote orkaan wellicht
  ook niet zal overleven,
  welk rekenwonder heeft daar een
  plausibele uitleg voor?

Comments are closed.