Gaat u maar gerust slapen. In de Telegraaf van maandag 22 augustus lezen we:

 

Gemeenten willen zorgpremie inhouden op bijstand

DEN HAAG – Gemeenten willen voor alle bijstandsgerechtigden automatisch de premies voor de nieuwe ziektekostenverzekering op hun uitkering inhouden. Op die manier hopen ze veel betalingsproblemen te voorkomen onder bijstandsgerechtigden.

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid moet dat volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wettelijk regelen. ,,We kunnen al aan individuele klanten toestemming vragen voor verrekening, maar dat is niet te doen met de invoering van het nieuwe stelsel. Daarom moet het collectief geregeld worden”, zei een woordvoerder van de VNG maandag”

– – – – – – – – – – – – –

Nog even wachten en ook de huur, gas, water, licht, telefoon (mobieltjes), OZB, inboedel- en WA-premies, reinigingsheffing en de ‘vrijwillige’-ouderbijdrage voor de school van de kinderen, worden automatisch ingehouden, om er voor te zorgen dat de arme medemens niet in betalingsproblemen kan komen.

Ga zo door!
Nog max 10 jaar en het is hier erger dan in de USSR.

Bent u er ook zo’n voorstander van, dat de overheid als een strenge doch rechtvaardige vader al uw uitgaven voor u doet?
En wij altijd maar denken dat je op je 18e volwassen wordt.

5 REACTIES

 1. nou ja, ik zie het probleem niet zo.

  bijstandsgerechtigden krijgen dat geld toch maar? als ze dit niet willen moeten ze gaan werken.

  en je kunt er vanuit gaan dat grote groepen onverantwoordelijken deze premie gewoon niet betalen terwijl ze toch geholpen worden als het er op aan komt. een beetje zoals nu eigenlijk.

  bovendien is het ook makkelijker.
  eeehhh, dit alles natuurlijk los van wat ik van onze verzorgingsstaat vind he.

 2. Deze nep-privatisering van de ziekteverzekering wordt het zoveelste overheidsfiasco…uiteraard
  zal straks de vrije markt de schuld krijgen wanneer de kosten voor particulieren de pan uitswingen,de
  basisdienstverlening ondermaats is en
  hele groepen onbehandeld blijven…

  Echter met privatiseren en vrije markt
  heeft het allemaal weinig te maken.Het is een verkapte bezuiniging en prijsverhoging waarbij de politiek alle touwtjes in handen houdt..voor er ook maar iets vrije marktwerking is, heeft de Staat alles dicht gereguleerd.

  In een echte Vrije Markt is er geen door de overheid opgestelde basiszorg waar mensen verplicht moeten instappen
  maar kunnen consumenten zelf kiezen of ze zich al dan niet (en zo ja waartegen) verzekeren.Een echt vrije markt zou door concurrentie leiden tot
  dalende prijzen en voor sociaal zwakkeren aangepaste pakketten die zij wel konden betalen…Aldi-verzekeringen als het ware.

  Een gat in de markt : straks medische charters naar niet-EU landen
  waar medische ingrepen en onderzoeken
  nog betaalbaar en zonder de door dit kabinet gecreëerde extra bureaucratische romslomp zullen kunnen
  gebeuren.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 3. Ik vraag me eigenlijk af hoe de gezondheidszorg in België is geregeld. Is daar de zorg vrijer en minder bureaucratisch, of hebben ze gewoon meer geld eraan uitgegeven dan in Nederland? Je hoort vrijwel nooit iets over wachtlijsten daar. En dat remgeld dat ze hebben zorgt toch op zijn minst voor enig prijsmechanisme. Of zie ik dit verkeerd?

 4. Beste mensen,

  ook ik kijk met lede ogen naar alle nieuws en kranten berichten over de maatregelen van deze regering de misstanden binnen overheids instanties de steeds groter wordende papierwinkel waar burgers weer mee te maken krijgen ouderen kunnen weer aankloppen als ze in de moeilijkheden zitten maar weten vaak niet waar schoolgeld word afgeschaft brengen ze trots naar buiten maar wel voor 16 en 17 jarige dus de 18 of 19 jarige die nog gewoon thuis woont en een mbo opleiding volgt die ouders vallen er buiten is dat niet met twee maten meten of is het een poging om tegen de gemeenteraads verkiezingen even popie jopie te spelen omdat deze regering een afstraffing verwacht van de burgers op de tv en de kranten is het gewoon een welles niettes spelletje tussen de regerings partijen en de oppositie en ik vind dat de journalistiek en de geijkte programma’s zoals zembla of twee vandaag hier te weinig aan doen om de waarheid boven tafel te halen hoe moeten wij als gewone burgers nu de juistheid van een bepaald beleid goed in kunnen schatten

Comments are closed.