woensdag, 31 augustus 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Politiek blijft dom en keihard.

In Noorwegen zijn over twee weken, op 12 september, verkiezingen. Het lidmaatschap van de EU van Noorwegen speelt daarbij ook een rol.
De huidige regering is “liberaal-conservatief” maar de “sociaal-democraten” liggen nu in de opiniepeilingen een beetje voor. En die willen graag ook een hoge functie in Brussel.

In Noorwegen zijn al twee referenda geweest waarbij de Noren zich hebben uitgesproken tegen de EU. ( In 1972 en 1994) Het gaat nu economisch goed in Noorwegen! Alle EU-lidmaatschapsonderhandelingen zijn bevroren.

Maar de sociaal-democratische leider Jens Stoltenberg is er voor om die onderhandelingen weer te openen. Ook wil Jens vastleggen dat de parlementsleden NIET individueel naar hun eigen keuze mogen stemmen: ze moeten de partijlijn volgen! Iedereen die zelf tegen is, moet dan toch vóór stemmen!

En Jens wil dat er een derde referendum komt. En als dat ook NEE wordt, dan …… (u weet het al) .. dan moet er een vierde referendum komen. Net zolang tot er een JA uit komt en dan is er geen volgend referendum meer. Dan is de fuik dicht.
Het is natuurlijk begrijpelijk dat intern in Brusselse Kringen gesproken en gehoopt wordt dat Jens de nieuwe premier zal worden. En dat men (voorzichtig) onderzoekt hoe dat vanuit Brussel gestimuleerd, geholpen, kan worden.

Ook voor Nederland (en Frankrijk) hangt mogelijk een tweede referendum in de lucht. Door diverse hoge EU functionarissen is dat al diverse malen gesuggereerd. Nu de EU van verlof terug is, en weer gaat “werken”, zal weer verder geprobeerd worden het ideaal van de politici te verwezenlijken.
“Nederland, let op Uw saeck!”

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. AntieBalkenende schreef op : 1

  Het raarste is dat dit wordt geaccepteerd door de bevolking. Dit is pure geestelijke mishandeling van de staat om alsnog de EU door je strot te douwen d.m.v. een herhaalde referendum omdat ze geen nee willen horen.
  Zie ik het nou verkeerd of is het gewoon tijd voor harde actie? Als wij alleen maar ons beklagen vanuit ons bureaustoeltje achter de pc dat gebeurd er gewoon niets en blijven ze ons manipuleren. Tijd voor actie zou ik zeggen.

 2. Quirium schreef op : 2

  Hoe organiseer je een vreedzame belastingrevolte?

 3. Fukkov schreef op : 3

  [2]

  Er zijn manieren genoeg de mooiste zou een combinatie hiervan zijn.

  Bijvoorbeeld :
  – een politieke partij
  – belangenvereniging voor belastingbetalers
  – alles aanklagen wat onjuist is (zijn vast genoeg wetten/regels om het iedereen erg lastig te maken)

  Er zijn nog meer vreedzame maar zware middelen Maar dan ben je eigenlijk een nieuwe wereld aan het bouwen, en de huidige aan het uithollen.

 4. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Hub Jongen

  [3] Er bestaat een LP in Nederland.
  Je kunt daarin actief worden.
  Aanstaande dinsdag is er een bijeenkomst in Den Haag. Misschien kun je daar actie op gang brengen?
  Zie aankondiging op Vrijspreker stukje van zondag 28 augustus.
  Overigens blijf ik van mening dat DE belangrijke weg is om te werken om meer libertariers (bezoekers Vrijspreker) te vinden. Met grotere achterban kun je dan ook meer andere dingen doen.

 5. Arend schreef op : 5

  [3] "- alles aanklagen wat onjuist is (zijn vast genoeg wetten/regels om het iedereen erg lastig te maken)"

  Zover ik weet is de overheid, en zijn de lagere overheden in hoge mate juridisch onschendbaar. Beetje lastig 🙁

  redir.vara.nl…

 6. Fukkov schreef op : 6

  [5]

  Jammer genog erg waar. Op een of andere manier heeft de wet geen betrekking op hun. Maar wel leuk als partij/organisatie om dit week in/week uit onder de aandacht te brengen 😉

  alleen de PR waarde al. ipv zeuren ook wat doen.