Er staat een nieuw ziekenzorgstelsel aan te komen: op 1 januari.
Het is een mooi collectivistisch wonderbouwseltje dat zoals wel vaker met deze hoogdravende torens van Babel, niet gefundeerd is op feiten en degelijke rechten, kortom, dit bouwsel gaat heel snel omvallen.
Een nieuw referendum?

Om te beginnen is er nog nauwelijks duidelijke voorlichting over wat er bij gaat horen en wat niet gedekt wordt, en vooral wat gaat het u kosten.
Dat kan ook bijna niet want de verzekeringsmaatschappijen aan wie dit door het Kabinet is opgelegd, weten pas enkele maanden wat er van hen verwacht wordt en zijn driftig aan het rekenen.

Dan de kosten: naar goed gebruik, of ’t nu om de Betuweroute, de vermogensbelasting of dit zorgstelsel gaat, in de vooroverlegfase wordt steevast van (te) lage schattingen uitgegaan. Wanneer het kreng dan door het simplistisch verbond, sorry ik bedoel de Tweede Kamer, wordt aangenomen, blijkt achteraf dat het allemaal veel duurder wordt.
Zo ook nu: het werd verkocht als € 1100 pp en daarop is het aangenomen. Binnen enkele maanden blijkt al dat alleen al de administratieve lasten die 1100 naar 1300 gaan brengen.
Maar waar we helemaal geen grip op hebben, is wat er in het standaardpakket zit. Neem van mij aan dat dit standaardpakket elk jaar verder uitgekleed wordt en u steeds meer moet gaan bijbetalen voor de ‘luxe’ verzekeringen als fysiotherapie of niet-normale medicijnen.
Maar pas met Prinsjesdag komt de werkelijke aap uit de mouw, wanneer het fiscaal flankerend beleid bekend wordt. Ga dan nog maar eens protesteren: ‘er is inmiddels al zoveel geregeld en het is nog maar zo kort tot 1 januari’ dat er dus niets meer aan gedaan kan worden.

We hebben dan een ‘zorg’systeem waarbij bijna geen concurrentie is en waar de overheid bepaalt wat er in moet ter vergoeding en hoe u daar fiscaal mee om mag gaan. Kortom de verzekeringsmaatschappijen worden veredelde administratiekantoren, met als gevolg dat die administratiekosten, daar kunnen ze nog iets mee spelen, omhoog gaan. Voor de rest is er voor u geen speling en moet u met uw gezondheid aan het collectivistische infuus.

Dit zal velen veel meer en dieper raken dan een EU grondwet met alle slechte gevolgen van dien. Daarom zou een referendum vooraf, heel goed zijn. Desnoods een referendum in april volgend jaar als iedereen heeft kunnen meemaken wat hij meer betaalt voor minder zorg.
Wie zet de (rot)zorg-referendum-site op?

12 REACTIES

 1. Heel goed artikel, Overnight.
  Kan de overheid dan nooit iets goed doen ? Nee, dus. Zeg nou zelf:
  Normaal gesproken mag de prijs van een gedane zaak namelijk niet worden verhoogd. Afgelopen week werd bekend, dat de gemiddelde jaarpremie maar liefst zo’n 20% hoger wordt. Dat was hoogstwaarschijnlijk al lang bij de zorgverzekeraars en het ministerie bekend, maar zoiets wordt alleen tijdens de vakantieperiode gepubliceerd.

  Hebben we de premiebetalers horen piepen, de patientenorganisaties, de koepels of de SER ? Nauwelijks of helemaal niet.

  Wel konden we lezen, dat het een tegenvaller voor Zalm is. Zalm zal het echter een rooie "rotzorg" zijn.
  (Sorry, ik vind dit echter allemaal helemaal niet zodanig grappig, dat ik het in de categorie "humor" zou zetten, Overnight)

 2. Ik vraag me al enige tijd af of het niet mogelijk is jezelf in het buitenland te verzekeren!?! Ik betaal liever hetzelfde bedrag elders dan dat ik dit trieste Communistische systeem nog een dag langer onnodig van voedingbodem voorzie..

 3. [2] Beste,

  bij onderstaande maatschapijen kun je in ieder geval een verzekering afsluiten die los staat van werkgever en verblijfsklocatie,

  http://www.integraglobal.co
  http://www.ihi.com/index.asp

  Ik vrees echter dat men het wel weer zo regelt dat je hier niet aan hebt als werkende of ondernemer omdat de belastingdienst en verzekeringsmaatschapijen al via regelgeving beslag op een deel van je inkomsten leggen onder de noemer ziektekostenverzekering.

  in ieder geval is bij bovengenoemde maatschapijen wel duidelijk wat ze wel en niet dekken.

 4. @piojo

  Dit vind Ik nu eens een goed idee …
  misschien is het zelfs wel een gat in de markt … goederen en diensten binnen de eu … enz…
  Is er iemand met enige kennis van zaken die het eea uit wil zoeken betreffende dit geval … of heeft onze overheid haar maatregelen al weer genomen om dit te voorkomen?

 5. ¤ 1100?? ¤ 1300???

  Nou, ik weet precies waar ik aan toe ben.
  6,25% zorgtoeslag, maximum van ¤ 30.000 + ¤ 1100-1300.

  Maar da’s wel gewoon ¤ 3000 euri pp.

  Trouwens, was gisteren nog in een ziekenhuis, ligt voor 95% vol met oude mensen, die ze toch niet meer kunnen helpen waarschijnlijk.

 6. ik weet wel dat dit weer een zoveelste consequentie is van collectivistisch nederland, die me blij maakt dat ik momenteel een ‘zwakkere’ ben op papier.

 7. Ook al demonstreren we, ze zetten hun plannen toch voort.
  Er is maar één oplossing, staatsgreep.
  Geen genade!

 8. [3] Voor zover ik hebt begrijp mag je de hele verplichte ziektekostenverzekering (alleen de term al) weigeren. Ik neem aan dat je dan ook niks betaald, het lijkt mij inderdaad een gat in de Nederlandse markt Ziektekostenverzekeringmarkt dat buitenlandse verzekeringsmaatschappijen met deze hoge prijzen er brood in gaan zien.

  Ik zelf heb de instellingen hier in Nederland om zoveel mogelijk de staats monopoly te boycotten. Het draagvlak moet onder het collectivistische beleid geslagen worden, dit kan alleen als mensen durven zelf iets te doen en erin geloven dat alle beetjes helpen.

 9. [8] Join the club !! Probeer te kijken wat voor problemen mensen door de invloed van de PvdA tegenkomen. Zoek naar een oplossing daarvoor. Probeer d.m.v een goede tactiek deze oplossing aan de consument te verkopen.

  Belangrijkste: Neem een zeer goede rechtsbijstand verzekering !!!

 10. Gehoord op radiospotje; voor sommige mensen kan het duurder worden, maar zij kunnen geld krijgen van de belastingdienst.

  Wordt de belastingdienst nu een uitkerende instantie????

  Oftewel Ja het wordt duurder en ja je kunt als je aan alle honderdendertigduizend bureaucratische toetsingen voldoet een sigaartje uit eigen of met een beetje mazzel uit andermans doos krijgen LOL;)
  Polderwerkgelegenheid creeren op kosten van derden succes ermee Wiegel

 11. O ja nog ff dit, kan iemand vertellen of de gezondheidszorg nu in kwaliteit toeneemt nu men op andere wijze gaat innen? of gaan de directeuren alleen nog maar meer verdienen op last van het collectief?

Comments are closed.