Wat als de poltie werkt met foute verklikkers? Wat als de politie foute informatie van foute verklikkers gelooft al dan niet voor eigen goed?

Wat als je “weg gewerkt” moet worden, omdat je in Nederland zo stom bent geweest kinderporno aan te geven en de Politie helemaal niet blij is dat het om geuniformeerd personeel gaat?

Wat als dan de politie die foute verklikkers foute opdrachten laat uitvoeren?

Wat als je dan geen aangifte meer mag doen tege die persoon, ook niet door getuigen en ga zo nog maar een tijdje door.

Dit is maar een klein voorbeeld wat mij is over komen door foute verklikkers en je probeert te scheiden van een foute brandweerman en die toevallig aan beide zijde foute hoge vriendjes heeft.

Verklikkers werkt corruptie in de hand, want wie controleert een verklikker?
De politie kan gewoon haar werk niet verstaan.

Bijdrage van Purmerend

10 REACTIES

 1. Je geeft hier wel heel duidelijk aan hoe gevaarlijk die anonieme klikpartijtjes kunnen zijn.
  Hier zou dan ook iets tegen moeten gebeuren.
  Maar wat, en wie?
  Geef je strijd echter niet op!

 2. Jammer(???) dat je dat niet meer aan Ceaucescu (Roemenie) kunt vragen. Die had je dat perfect uit kunnen leggen.
  Een troost: Je weet hoe die aan zijn eind is gekomen!

 3. Ik erger me daar ook zo steeds aan, die verklikkers. Dat zijn namelijk precies dezelfde mensen die altijd zich met andere mensen bemoeien door met een streng wijsend vingertje anderen de les leest. Het haalt het bloed onder m’n nagels vandaan ! Als je ergens een straat niet in mag en je doet het toch dan staat er altijd wel een PvdA-mannetje met een wijsend vingertje om je te vertellen dat dat niet mag! Aaagh !!

 4. Misschien overbodig om te vertellen maar dit soort klikpartijtjes doet me veel denken aan NSB-praktijken.

  In Rotterdam zie je dat ook. Daar moet iedere dierenarts verplicht opgeven wie hij in zijn klantenbestand heeft staan zodat de gemeentelijke belastingen zo kan uitzoeken wie wel en wie geen belasting betaald.

  Gelukkig zit ik bij een dierenarts die zich daarvan hevig van distantieerd: "Ik geef die NSB-ers helemaal niets, en als ze dat niet bevallen stoppen ze me maar in de cel, het proces wacht ik rustig af."

 5. Het is inderdaad een soort Securitate of Stasi-methode. Kun je zo iemand echt niet meer aanklagen? Ik neem toch aan dat er bepaalde procedures en controlediensten(zouden moeten) zijn om een corrupte ambtenaar aan te pakken? Heb je geen advocaat of rechtsbijstandsverzekering die dat voor je kan uitzoeken?
  Overigens, ik wil niet lullig doen en ben zelf ook bepaald niet perfect op dat punt, maar er staan nogal wat spelfouten in je relatief korte artikel.

 6. Bij de politie is klikken zelfs geïntegreerd in het systeem. Agenten buiten diensttijd hebben namelijk de beschikking over de “horkenlijn”. Waarmee ze bij iedere vermeende verkeersovertreding die ze zien slechts het kenteken hoeven door te bellen, en de boete valt op de deurmat bij de “overtreder”.
  Snel, makkelijk, en veilig, want onze agenten zijn echte supermensen! Die maken geen lees- of schrijffouten bij het noteren van een kenteken, die hebben nooit gedronken buiten diensttijd, etcetera.

 7. Nederland glijdt steeds meer af tot een soort oosblokland waar je continu last hebt van verklikkers, ‘onofficiele medewerkers’ en allerlei kleine dictatortjes in gemeenteuniform met een onbenullige taak (hier heten zij "BOA’s").

  Is het jullie al opgevallen dat er nergens een "horkenlijn" bestaat om horken in overheidsdienst aan te klagen? Ik zie vrijwel dagelijks politieagenten zich misdragen.

  Misschien komt dit door het feit dat de woordt van 1 klikker in staatsdienst zwaarder weegt dat het woordt van U, ik en diverse getuigen?

 8. een beetje in dezelfde sfeer.
  In de gezondheidszorg wordt over verzekeraars ook geschreven,of liever wil men over jaarcijfers commentaar leveren.
  Zo n journalist wordt door de topjongen van deze inteeltclub zeer duidelijk via zijn persoonlijke gsm verteld,dat hij beter bepaalde passages niet kan publiceren.Het betreft hier een van de toonaangevende weekbladen en een van de grootste ziektekosten verzekeraars.

 9. [3] haha, je hoort je gewoon aan de verkeersregels te houden. Als iedereen voor zich uitmaakt hoe hij wel niet zal rijden, is dat levensgevaarlijk.

 10. [3] [9]
  Kijk kijk zelfs hier staat zo’n pvda-mannetje, derrie toch!

  Volgens mij zijn de verkeersregels doorgeschoten en hebben ze niks meer met veiligheid te maken, maar alles met antimobiliteit, beperken van CO2-uitstoot (belasting op uitademen), Ezeltje-strek-je, consuminderen, en andere politiek-correcte niet-verkeers-gerelateerde doelen.
  Overigens zijn ook flitspalen foute verklikkers.

Comments are closed.