EU wil trekvogels controleren.
Dit om besmetting van pluimvee met de vogelgriep te voorkomen.
Een groep EU experts heeft weliswaar geconstateerd dat de kans op besmetting laag is. Alleen in Nederland is men zover gegaan dat alle kippen in de hokken moeten blijven. (Duitsland wacht daarmee nog tot minstens half september.
De regering is met spoedzitting bij elkaar gekomen om te beslissen hoe de trekvogels te controleren. Misschien kan dit door de vliegende brigades van de douane. Zo niet dan moeten daarvoor de F-16’s uit Afghanistan worden teruggetrokken. Of is inschakelen Niels Holgerson mogelijk?

3 REACTIES

 1. Zie, zelfs als gereincarneerde trekgans kun je niet meer ontkomen aan de obsessieve controlerende trekjes van de EU… des te toepasselijker de zeemeeuw hier links bovenaan 😉

 2. Dit korte berichtje op de radio deed me vanochtend schuddebuikend van het lachen goed wakker worden. Trekvogels die bij het binnenvliegen van "ons" luchtruim een medisch attest krijgen!
  De dag begon weer goed. 🙂

 3. In Finland is inmiddels een zeemeeuw onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Wellicht biedt autopsie uitsluitsel? 😉
  Als we voor iedere epidemie-uitbraak ergens ter wereld meteen een totale quarantaine moeten afkondigen voor mens en dier, komt überhaupt iemand dan nog zijn huis of hok uit?
  En als die idioten denken dat ik nog langer vrije uitloop eieren ga kopen van dieren die bijna 6 maanden per jaar opgehokt zitten, hebben ze het goed mis.
  En het kan aan mij liggen, maar zijn mensen ook geen dieren, en zijn er nu ook niet overal ter wereld uitbraken van TBC, griep, en andere via lucht of aanraking besmettelijke ziektes? Moeten wij dan ook allemaal ons hok in?
  Voor het geval een politicus dit leest: voorgaande is sarcasme, niet een voorstel voor uw ideeënbus.

Comments are closed.