Op 13 september (2004) vroegen we ons nog af of ze eindelijk wakker werden.*) Maar nu blijkt dat ijdele hoop geweest te zijn.

Er is nu weer een rapport verschenen waarin de werkgevers kritiek op de overheid verkondigen. Een hele rij:
-aanbestedingen van de overheid deugen niet
-overheid is ondeskundig
-overheid stelt onredelijke eisen
-overheid geeft nauwelijks transparantie
-belastinggeld wordt niet efficiënt besteed. (wat een ontdekking!!)
-er heerst enorme papieren rompslomp

De voorzitter van de VNO-NCW de heer B. Wientjes noemt dit “onthutsend”.
Het meest onthutsende hiervan vinden wij dat de voorzitter van de werkgevers nu pas schijnt te ontdekken wat we in de Vrijspreker al jaren verkondigen.

Volkomen onbegrijpelijk is voor ons dat diezelfde werkgevers ook nog eens de macht van de overheid willen VERGROTEN. Bij het referendum over de EU-Grondwet waren zij het immers die verkondigden dat ze daarin de overheid steunden en adviseerden om vóór te stemmen. **)

Zijn ze uit op overheidsopdrachten? Of zijn ze zo dom dat niet het verschil zien tussen een vrije markt met open grenzen, en het zich ondergeschikt maken aan een politieke unie?

Overigens lazen we vandaag dat zelfstandige ondernemers zwaar de dupe zullen worden van het nieuwe zorgstelsel doordat voor hen de premie explosief gaat stijgen.
———————————–
*) Zouden werkgevers wakker worden?
www.vrijspreker.nl/blog/ind…
**) Werkgevers vóór EU
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

5 REACTIES

 1. Wij hebben dit artikel doorverwezen aan dhr Wientjes:
  "Geachte Heer Wientjes,
  Ik denk dat het voor u en de werkgevers nuttig is om kennis te nemen van de ideeen op de Vrijspreker."

 2. Corporatisten zoals Wientjes zullen weinig willen leren van vrije-markt-adepten…

 3. Kok zat toch ook bij de vakbond destijds? Ook ’n zwaar waardeloze gast.

 4. Waarschijnlijk was de corporatistische VNO-NCW zo verblind voor hun liefde voor de overheid (zie commissariaten, douceurtjes, subsidies etc.) dat ze nu met de gebakken peren zitten. Een overheid die steeds meer van hun leden afperst en uitmergelt dat zelfs deze VNO-NCW quislings nu zelf de enorme ‘open deuren’ ontdekken van wat deze overheid allemaal voor schade aanricht.

 5. "Overigens lazen we vandaag dat zelfstandige ondernemers zwaar de dupe zullen worden van het nieuwe zorgstelsel doordat voor hen de premie explosief gaat stijgen."

  Ook hier hebben de werkgevers dus weer zitten ronken. De opmars van de zorgpolitie valt niet meer te stuiten. Nog meer (reparatie)wetgeving zal de chaos nog vergroten en de totalitaire staat grondvesten.

Comments are closed.