donderdag, 8 september 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Alles wat u doet of zegt registreren?

Naar aanleiding van voorgaande artikel hier een advies voor een actie. Het minste wat u kunt doen, is te laten merken dat u het met deze ontwikkeling niet eens bent.

Daarvoor kunt u een petitie indienen via www.stopdebewaarplicht.nl

Deze petitie houdt in:
—————————————————————–
Ik ben ervan overtuigd dat:

– de bewaarplicht een ingrijpend middel is dat invloed heeft op het leven van iedereen;
– het opslaan van persoonlijke gegevens van iedereen in strijd is met Artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, omdat het niet proportioneel is;
– veiligheid door bewaarplicht denkbeeldig kan zijn, omdat het mogelijk is dat verkeersgegevens gekoppeld worden aan een bepaalde persoon terwijl ze in werkelijkheid bij een ander horen, of bij een proces dat niet gerelateerd is aan de activiteiten van die persoon;
– de redenen waarmee men dit beleid probeert door te voeren niet legitiem zijn. Sommige lidstaten hebben dit beleid zonder succes geprobeerd door te voeren via hun eigen parlement en proberen dit nu verplicht te stellen via EU-wetgeving onder het mom van harmonisering en internationale samenwerking.

Bij deze verzoek ik de Europese Commissie en het Europees Parlement om de voorstellen voor een bewaarplicht zéér kritisch te bekijken en te blijven instaan voor mensenrechten en privacy in deze moeilijke tijden.
———————————————-

Dit is een internationale actie, uitgaande van:
www.dataretentionisnosoluti…

Op die site nog veel meer argumenten en links tegen deze nieuwe vrijheidsbeperking

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. Fukkov schreef op : 1

    Goed, ik was nr 41673, voor als iemand nog wat wil registeren 😉

  2. Owl schreef op : 2

    Ik heb dit al een tijdje geleden via XS4ALL gezien (en getekend). Is het nu niet rijkelijk laat? Al hoorde ik wel op teletekst dat KPN "weigert" mee te werken aan Donners onzalige plan om al die gegevens ook nog eens in een centrale databank te stoppen.