Deze week werd duidelijk dat in zowel Duitsland als Nederland er nauwelijks besef is over de grote veranderingen die dit volgend decennium gaan komen.

Allereerst liet Duitsland zien dat de bevolking nauwelijks tot niet geïnteresseerd is in veranderingen in hun sociale zekerheidsstelsel en continu de zelfs piepkleine hervormingen, voorgesteld door Schröder, wist te boycotten. Daarom zijn de verkiezingen ook volledig vastgelopen in een patstelling. Het Duitse volk is op weg naar haar eigen zelfvernietiging.

Veel Duitse bedrijven houden het voor gezien en vluchten naar het economisch vrijere Oost-Europa of de opkomende economieën van Oost-Azië. De politiek en bevolking beleven dus hun ‘alte Zeite’ en doen alsof er niets aan de hand is. Hun rotsvaste geloof in hun arthritische economie doet aldus het ergste vrezen.

Zo ook in Nederland met die farce van een begroting op Prinsjesdag. Keer op keer blijkt dat de regering niet wil kiezen voor een toekomst met een goede economische basis. Alles blijft bij gerommel met cijfertjes: 90 euro hier erbij, 60 euro daar erbij en zo modderen we rustig door. De oppositiepartijen waren driftig bezig zichzelf te profileren voor het electoraat in de algemene beschouwingen. Een soort marketing van hun politici met de ene belachelijke opmerking na de andere. Ook hier valt niets te verwachten, dus alleen het sjoemelen in de marge.

Het Duitse en het Nederlandse parlement zijn het product van een zeer slecht systeem dat heet ‘massa-democratie’, waar iedere politicus alleen opkomt voor zijn achterban of de gevestigde belangen dient. Geen wonder dat het collectivisme in zo’n systeem altijd zegeviert, want niets appelleert beter aan het electoraat dan het gulle geven van de politiek ten koste van anderen, die niet zo politiek vaardig zijn of een goede vertegenwoordiging in het parlement bezitten. De 18e eeuwse Schotse schrijver Alexander Fraser Tytler somde het daarom heel goed op met dit citaat:

,,A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largess from the public treasury. From that time on the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury, with the results that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship.
The average age of the world’s great civilizations has been 200 years. These nations have progressed through this sequence:from bondage to spiritual faith from spiritual faith to great courage from courage to liberty from liberty to abundance from abundance to selfishness from selfishness to complacency from complacency to apathy from apathy to dependency from dependency back to bondage.”

Willen we echt verandering dan moet er drastisch zaken worden aangepakt, zoals het overboord zetten van ons huidig belastingsysteem, onze regelgeving en rechtstelsel, ons subsidie- en uitkeringenbeleid, ons centralistisch parlementsysteem, het peperdure lidmaatschap van de EU, onze achterblijvende infrastructuur en erbarmerlijk veiligheidsbeleid.

Reeds in acht Oost-Europese landen is de vlaktaks aangenomen, met Estland als eerste in 1994. De verwachting is dat het grootste Oost-Europese EU-lid, Polen, ook deze vlaktaks gaat invoeren op korte termijn. Dan zullen we de domino’s zeer snel zien vallen, want om deze vlaktaks het hoofd te bieden zullen Duitsland, Frankrijk en tevens Nederland zich bij deze landen moeten voegen willen zij niet het gevaar lopen dat hun bedrijven en vermogende investeerders de wijk zullen nemen naar deze nieuwe vrije economieën.

Het is dus duidelijk dat het communisme nu in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland hoogtij viert. Deze doctrine is verhuisd naar onze contreien met onze politici als de nieuwe Honneckers, Breznevs en Jaruzelski’s, die blijven vasthouden aan het sleutelen van een failliet en vermolmd systeem, genaamd de verzorgingstaat met haar sociale zekerheidsfantasieën, die over tien jaar zullen blijken noch zekerheid te kunnen bieden, noch een sociale oplossing te zijn.

9 REACTIES

 1. Wat een uitstekend artikel!!

  Dit benoemd exact wat er aan de hand is. Wat zou ik graag een artikel als dit in een groot dagblad lezen. De consternatie zou enorm zijn!!

  Voorlopig zal ik echter naar de Vrijspreker moeten gaan voor een eerlijke verslaggeving.

  Bedankt Albert!

 2. Maar het hoeft nog niet te laat te zijn. Wilders is fel tegen de overheid gekant. Hij zou een redding kunnen betekenen.

 3. [1] Helemaal mee eens Cato. Misschien is dit een aanleaing voor veel lezers om dit artikel door te sturen naar hun dagblad?
  Ik zou nog graag persoonlijk contact met je willen opnemen.
  Zou je mij een e-mail willen sturen naar hub@vrijspreker.nl ??

 4. "There comes a time when the have- and have-nots will war over control of the goverment…"

 5. [2] Wilders heeft zeker goede plannen, maar ze gaan mij eigenlijk nog niet ver genoeg. In feite moet gewoon de gehele politiek afgeschaft worden, opdat ideologische dogma’s niet langer hun venielende werking kunnen hebben. Afschaffing van de gehele politiek zou enorme kostenbesparingen betekenen, je zou dan ook direct het gehele ambtenarenapparaat kunnen afschaffen. De politiek meet zich de macht aan om zogezegd leiding te geven, maar dat komt altijd neer op a):zakken vullen, b):onderdrukking van het volk. Om te spreken van communisme gaat mij wat ver, ik zie het meer als sociaal fascisme, het collectief onder leiding van een elite. Al die wereldverbeterende socialisten zijn in feite gewoon despoten. Maar een stem op Wilders is bij gebrek aan beter natuurlijk een goed idee. Nu maar hopen dat een meerderheid in Nederland er ook zo over denkt, al vrees ik het ergste, een grote domme massa is nou eenmaal geïmpregneerd met de door Croughs geformuleerde wetten der progressieve "intellectualiteit".

 6. Prima artikel. Verspreiden door heel Nederland zou ik zeggen. Langzamerhand worden we door die kleine, soms subtiele, veranderingen, "hervormd". Om het maar eens zo uit te drukken. Beetje bij beetje worden we een bepaalde richting uitgestuurd, en straks is er geen weg terug! Als we niets doen, laten we toe dat we compleet afhankelijk worden. Weg met die politiek. Blijf een onafhankelijk, vrij individu, en volg je instinct. als je dat al niet kwijt bent.

 7. [7] "Verspreiden door heel Nederland zou ik zeggen."
  Monique, (en trouwens iedereen) heb je ideeen over hoe we dat het beste kunnen doen? Wat is haalbaar?

  " . . . en volg je instinct. als je dat al niet kwijt bent."
  Maar blijf vooral ook je verstand gebruiken!!!!!

Comments are closed.