Na dagenlange moeilijke discussies door vele ambtenaren en politici in Brussel en in Beijing schijnt er nu een soort oplossing te zijn waar de politici genoegen mee willen nemen. Waarschijnlijk mogen nu de volgende week de door de douane geblokkeerde Beha’s e.d. naar de winkels. Nadat het veel geld aan nodeloze opslag heeft gekost. Over de kosten van de onderhandelingen nog maar te zwijgen.

Eu politici hebben succes omdat ze quota voor het volgend jaar kunnen stellen en Chinezen hebben succes omdat de goederen verkocht mogen worden en ze tijd genoeg krijgen om de quota voor het volgend jaar te omzeilen.

Mogelijk liggen er echter nog wat adders onder het gras! De EU politici schijnen nog niet helemaal klaar te zijn. Er is namelijk de nog niet opgehelderde vraag: Wat hebben de politici betaald of beloofd aan Frankrijk, Portugal en Italië om ook hun akkoord te krijgen?

Wat zou het toch gemakkelijk zijn als al die extra kosten van bemoeizieke ambtenaren en politici en niet waren!