De EU politici zijn terug van vakantie in Brussel en zijn weer aan het werk. We kunnen dus weer meer rare dingen verwachten dan in de rustige “reces” tijd.

Om te beginnen voor de eurosceptici een paar goede berichten.
De euro is de valuta waarvoor nieuwe leden moeten tekenen dat ze die gaan invoeren. Tsjechië zou de euro invoeren in 2009 maar heeft nu al gezegd dat ze dat niet halen. Dat wordt nu 2010. Zoals het er nu naar uitziet.
Tsjechië krijgt namelijk zijn begrotingstekort dat nu 5 % is, (nog?) niet onder controle. Ook Polen en Hongarije mikken op 2010. De Baltische Staten en Slovenië mikken nog steeds op 2007/2008.
Maar u weet dat velen twijfelen aan de toekomst van de euro.*)

Barosso is sceptisch over de EU grondwet. Hij ziet het eigenlijk niet meer zitten, en stelt voor om maar verder te werken met de mogelijkheden die er nu zijn.
Tevens komen er meer opmerkingen dat het verdrag van Nice toch werkt en dat die nieuwe grondwet niet beslist noodzakelijk is!
Dat zijn wel heel andere geluiden dan toen iedereen onder druk gezet werd om toch JA te stemmen. Maar zo is de politiek.

Wel dit zou dan een belangrijke overwinning zijn van de EU sceptici die ervoor gezorgd hebben dat die grondwet er niet door kwam.
Wij zijn echter niet zo optimistisch om te denken dat dit inderdaad het einde van dat gedrocht is. Met deze veldslag is de oorlog nog lang niet gewonnen. Er moet nog veel meer gebeuren.
Echte acties om uit de euro te treden zijn eigenlijk al broodnodig.
Maar daarvoor moer er een “kattenbelaanbinder” zijn!

Ondertussen ligt de Chinese textiel nog geblokkeerd geld te kosten in de Europese havens. Han Bekke heeft ondertussen namens de organisatie “Modint” een rechtszaak aangespannen om te bereiken dat de goederen vrijgegeven worden en de voortgaande schade van 1,5 miljoen dollar per dag wordt vergoed. (Alleen al voor pull-overs).
Andere bedrijven zoeken een oplossing om de spullen op papier via Indonesië te laten lopen. Dan is het geen import meer uit China, (met quota) maar vanuit Indonesië!!
Ik belazer, jij belazert, hij belazert, wij belazeren, jullie belazeren, zij belazeren en het belazeren in de politiek zal altijd doorgaan! Zo gaat dat in de EU.

Verder vergaderen de EU ministers van Buitenlandse Zaken in Wales om een formulering te vinden om aan het gemene volk de onderhandelingen met Turkije voor toetreding te verkopen. Interessant hoe de politici dit weten te draaien. Let op! Is wel iets om van te leren hoe de politici het volk belazeren.
————————————————————

2 REACTIES

  1. mmm, de politiek te bewegen uit de euro te stappen?!? Denk dat het makkelijker en sneller is om zelf gouden en zilveren munten te laten slaan.

Comments are closed.