Overheden zorgen voor alles!
Eerst voor een probleem en daarna voor de oplossing!
Zo gaat de Franse overheid nu proberen om het meer mensen mogelijk te maken een derde kind te nemen.

Een zeer groot deel van de vrouwen die werken kunnen zich een derde kind niet veroorloven omdat ze door te stoppen met werken hun kosten niet meer kunnen opbrengen.
De Franse regering, die bang is dat (door hun eigen beleid!!) de bevolkingsgroei te laag is, gaat nu 9000 euro (750 euro per maand) belasting innen om te geven aan gezinnen voor hun derde kind.

Bovendien moeten de belastingbetalers 15.000 extra crècheplaatsen financieren en krijgen de ouders een pas waarmee goedkopere inkopen te doen zijn.

Het aantal geboorten ligt in Frankrijk boven het Europees gemiddelde. In het kader van de EU-harmonisatie is het voor de hand liggend om die regeling ook in andere EU-landen in te voeren.

14 REACTIES

 1. [1]
  Daar zullen de rioolpolitici (vrij naar W.F. Hermans) wel niet aan gedacht hebben en als dat wel zo mocht zijn, dan hoort men hun (afgezaagde) devies: "Apres nous le déluge !"

 2. De Fransen bereiden zich vast voor op de volgende oorlog, waarbij kannonenvoer meer dan welkom is. Ze moeten wel, want de pensioenen kunnen ze binnenkort niet meer betalen en dan rest alleen een rooftocht door Europa.

 3. Dit gebeurt in Nederland ook al. De mensen zonder kinderen betalen voor mensen met kinderen. Gezinnen met een of twee kinderen betalen voor de grote gezinnen. Kinderbijslag, kinderkorting, scholen, subsidie voor kinderopvang; kinderen drukken op de begroting en in plaats van ouders de verantwoordelijkheid daarvoor te laten nemen, moet iedereen daar fors aan bijdragen.

  Dit kabinet met gezinspartij CDA maakt het helemaal bont. Een groot deel van de kadootjes gaan naar de gezinnen met kinderen:
  – Verhoging kinderkorting
  – Verhoging overheidsbijdrages kinderopvang (ouders die er voor kiezen én kinderen te nemen én beide te verdienen, kunnen die kinderopvang toch gewoon zelf betalen? Óf gewoon wat minder werken, kun je weer een alleenstaande werkloze aan een baan helpen..)
  – Voor kinderen hoeft geen zorgpremie te worden betaald (dat betalen we dus met z’n allen samen)

  Subsidies zijn een stimulans. Subsidies op kinderen zijn dus een stimulans om meer kinderen te nemen. Kortom, ook Balkenende draagt hiermee (indirect) de boodschap uit dat we maar flink moeten doorfokken en drie of zelfs meer kinderen moeten nemen. De Overheid vindt het prachtig. Over de vergrijzingsgolf die het in de toekomst met zich mee brengt, denkt niemand na. En dat in het dichtstbevolkte land van Europa.

 4. Kijk dit is nou een gemiste kans voor "Europa"! HIER HADDEN ZE NU MEE KUNNEN SCOREN!!
  750 Euro per kind omdat er te weinig Fransen zijn/bijkomen?
  Als de Fransen dan eens tegen het superdrukbevolkte Nederland hadden gezegd:" Jongens, Nederlanders, komen jullie maar naar Frankrijk. Als jullie je hier gaan settelen betalen we jullie 750 euro per maand per persoon… WAAAUWWWW!!!!!!!!
  Een gezin met 3 kinderen: dat is dan toch al snel 5 x 750 euro = 3750 euro per maand! DAT kan je hier in de bijstand niet trekken hoor! Het klimaat krijg je er nog eens bij! Hier loopt het dan leeg, bijna alle problemen opgelost: fijnstof door files, werkeloosheid etc. En in Frankrijk hebben ze wat ze willen; Meer inwoners!
  EN de ‘wereld’ wordt niet eens extra milieu belast!
  WAAROM KOM IK HIER NU OP EN EUROPA NIET? Zou ik in de Europese commisie moeten zitten?
  Sander

 5. [5] Ik stem nooit om personen een macht te geven die ikzelf niet heb!
  Maar voor dit briljante idee krijg je onmiddellijk mijn stem!

 6. Als ik jou ‘om’ heb dan moet het me met de met de rest van Nederland ook wel lukken denk ik!

  Ha, ha, ha!

 7. Egoistisch geklets.
  Als niemand kids neemt ,hoe draait straks de boel dan?dan sterft de boel uit.
  Of wil je een horde kids van al die boeren uit Rif of Anatolie?

 8. javascript:insertext(‘[8] ‘) [8] Dit is het probleem van de toekomst, die onmogelijk te voorspellen en evenmin ‘maakbaar’ is. Als mensen voor hun eigen oude dag zorgen zijn zij later niet afhankelijk van de hulp van anderen (afgezien van in te huren verpleegsters, dokters e.d.). Dankzij het wanbeleid van CDA, VVD, PVDA kunnen mensen dit soort dingen nauwelijks zelf regelen en worden zij afhankelijk gemaakt van idioten die zichzelf als ‘sterk, sociaal’ en dergelijke presenteren. Onnodig te melden dat politici van deze partijen hun eigen zaakjes al goed geregeld hebben. Denk bijvoorbeeld aan de PVDA Boskawouter die iedereen wil dwingen zijn kinderen naar een zwarte school te sturen, maar voor zijn eigen kroost al vast een plek heeft gereserveerd op de witte school die verder van zijn huis ligt dan de zwarte. Hoe ‘alpha man’ Balkie het heeft geregeld weet ik niet, het zal van hetzelfde laken een pak zijn.

 9. [8] Egoistisch geklets.
  Als niemand kids neemt ,hoe draait straks de boel dan?dan sterft de boel uit.

  Denkfout. Indien we allemaal maar onbeperkt door blijven fokken DAN sterft de boel uit. Zelfs ratten hebben nog het besef dat ze bij overbevolking even moeten dimmen!

  En je kunt het draaien of keren zoals je wilt: toen ik 50 jaar terug werd geboren waren er 2,5 miljard aardklootbewoners. Nu zijn dat er al meer dan 6 miljard. Een verdubbeling in pakweg 40 jaar. Over 120 jaar zitten we dan met 50 miljard mensen! Lekker wereldje voor jou en je kinderen! En waar gaan ze van eten en hoe gaan ze wonen? Wie gaat dat betalen? En waarvan? Welke ‘milieubelasting’ geeft dat aan ons allemaal? En als we dan nog eens 120 jaar verder zijn? Maar we worden ook nog eens steeds allemaal ouder, dus wellicht zitten we over 120 jaar wel al aan de 100 miljard inwoners! Je weet dan ook werkelijk niet waar je het over hebt.

  Het zou een meer dan goede zaak zijn indien we om te beginnen in Nederland i.p.v. kinderbijslag, bij meer dan 3 kinderen, kinderAFslagbelasting gaan heffen!

 10. [5]
  Briljant idee Sander, maarreh zouden de Hugenoten ook immigratiesubsidie krijgen ?

 11. Bizar. Dat je mensen een fokpremie geeft voor de eerste 2 kinderen is tot daar aan toe. In ieder geval blijft de bevolking dan min of meer stabiel of krimpt of groeit iets minder hard. Maar mensen stimuleren meer kinderen te nemen zodat de bevolking groeit?
  In Iran zijn sinds de revolutie voorbehoedsmiddelen een tijdlang verboden geweest met als gevolg dat nu bijna 50% van de bevolking onder de 18 is. Hoe moeten die straks allemaal aan werk komen?
  En is het niet merkwaardig dat we al de overheden moord en brand horen schreeuwen over "vergrijzing", m.a.w. het aantal min of meer gezonde volwassenen neemt toe t.o.v. improductieve jongeren, maar over "vergroening" hoor je ze nooit. Is het dan economisch zo verstandig om een hele horde jongeren onder de 25 nog eens uit te gaan breiden, die we moeten voeden, kleden, huisvesten, crèchen, verplicht en ineffectief scholen, verbieden te werken tot hun 18de, pushen te studeren tot hun 25ste zonder dat daar per se een nut of noodzaak voor is? Dat zal me een kostenpost worden. En dat is het in feite al. Niet voor niets is onderwijs een van de grootste kostenposten van de overheid.
  Zou het niet ongelovelijk ironisch zijn, en ergens amusant en toepasselijk (mits het niet zo rampzalig zou zijn), als het productieve midden van de Nederlandse economie, de mensen van 25 tot 60, wordt gesandwiched door zowel de onnodig in de AOW en prepensioen gepushte ouderen, en de jongeren onder de 25 die het vrijwel onmogelijk wordt gemaakt om op jongere leeftijd productief te zijn? Zo weet de overheid altijd weer problemen te signaleren en creëren waar ze niet zijn, en vervolgens nog erger te maken door ze "op te lossen". Ik wordt hier erg cynisch van…

 12. P.S.

  Als ik de planeconoom en volksplanner van Nederland of Frankrijk was, had ik wel een beter idee (mits je per se dwang wilt toe passen om de maatschappij te "verbeteren"). Iedereen kinderbijslag voor twee kinderen. Als je een derde kind neemt gaat er één bijslag van af, neem je er vier of meer, gaat ook de bijslag voor het eerste kind ervan af. Met een grote bonus als mensen na hun tweede kind een spiraaltje plaatsen. Dan zullen vooral mensen met een goed inkomen (en meestal een betere opleiding en andere relatief "positieve" eigenschappen) meer dan 2 kinderen nemen. Zou de sociale problemen en achterstanden onder sociaal zwakkeren en allochtonen aanzienlijk verminderen.
  Maar aangezien ik er wel vanuit kan gaan dat de politiek een dergelijk idee zou gaan verkrachten en perverteren tot harde dwang en ellende, heb ik het maar liever niet.

 13. Dit is echt volkomen belachelijk. Kijk even naar de wereldbevolking. 6 miljard nu. 10 miljard in 2050 (volgens de laatste prognoses die ik gelezen heb). Hebben we nog meer mensen nodig? Nee.

  China heeft jaren geleden al het inzicht gehad dat meer niet per se beter is. Blij dat de mensen zich daar hebben ingehouden met maximaal 1 kind per gezin zodat de Fransen nu weer bij kunnen fokken.

  Wat is de reden voor deze maatregel..? Lokale Franse economie. Meer kinderen is beter voor de economie. Hoever willen we gaan in het stimuleren van de economie? We denken toch hopelijk niet echt dat die aardbol ons blijft voorzien van voedsel en water als we zo doorgaan? Met een beetje mazzel kunnen we straks allemaal naar Mars om daar nog een planeet naar zijn grootje te helpen.

Comments are closed.