Het zoveelste debat naar aanleiding van gestuntel van het Openbaar Ministerie en minister van Justitie Donner, hebben weer niet geleid tot het gedwongen vertrek van ’s lands meest hilarische ambtenaar. Gelukkig maar !

Een gedwongen vertrek van minister Donner zou de plannen tot oprichting van één superministerie van veiligheid een stuk dichterbij hebben gebracht.

Johan ‘er is geen reden voor paniek’ Remkes heeft zich de afgelopen dagen zeer vakkundig stil gehouden, terwijl ook hij, als verantwoordelijk minister voor politiezaken, de nodige politieke verantwoordelijkheid draagt voor het ongehoorde optreden van politie en justitie in de Schiedammer Parkmoordzaak.

Zou Donner een kick in the butt hebben gekregen, dan zou Remkes de aangewezen persoon zijn om de taken van Donner en gelijk zijn hele ministerie van Justitie, over te nemen. En ja, dan zouden we in Nederland ineens een ministerie van Staatssicherheit hebben, met Johan Remkes als onze eigen Herr Flick. Opsporing, vervolging en rechtspraak in een hand. Ausweisplicht, bewaarplicht voor alle internet en telefoongegevens, een eigen GEheime STAats POlitie (AIVD) en wie weet, ‘bespitzelt’ straks de ene helft van Nederland de andere.

Nee, ik ben maar wat blij dat de coalitiepartijen de kiezers vrezen en tot 2007 geen enkele belangrijke minister naar huis sturen. Lang leve Donner !

2 REACTIES

  1. Die hele ’terrorisme dreiging’ is in mijn ogen een ‘hoax’. Een excuus voor meer angst zaaien, met meer staat als wonderpil en minder vrijheid als resultaat.

    Donner is vooral zo amusant (en irritant) vanwege zijn wereldvreemde gewauwel. Geenstijl heeft het terecht steeds over "Professor Zonnebloem" als verwijzing naar deze Geliefde Excellentie. Tryfonius, proficiat, en op naar de volgende blunder!

  2. [1] Er is wéér een politionele reorganisatie (de zoveelste) in de maak: de regiokorpsen worden de facto opgeheven, althans onder centraal gezag gesteld. Volgens de regering noodzakelijk wegens die terreurdreiging (maar die reorganisatie hing al langer in de lucht). Dat betekent, dat de verantwoording voor locale openbare orde voortaan feitelijk in handen van BZK (Remkes) terecht komt, tegen de zin van het voltallige burgemeesterskorps (inclusief Wallage !) en korpsleiders, die in de praktijk met lege handen komen te staan, in. Dit zal met Prinsjesdag dinsdag 20 september a.s. bekend gemaakt worden.

Comments are closed.