Goud heeft de koers bereikt van meer dan 460 dollar per troy ounce. Een duidelijk teken van de voortgaande geldontwaarding.

Het vorig jaar voorspelden verschillenden van onze medewerkers al dat de prijs naar de $ 450.- zou gaan. Mogelijk heeft het een paar maanden langer geduurd dan gedacht eer dat bereikt werd, maar nu is deze grens dan ook goed overschreden.
Dat het langer duurde, komt onder ander door overheden die proberen de goudprijs te manipuleren.
Zie daarvoor het artikel van Albert: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

Belegging in aandelen blijft belangrijk. Door voldoende spreiding kan de waarde van een portefeuille gelijk opgaan met de economische toestand in het land. Net als met de meeste beleggingen zijn er echter ook grote pieken en dalen. Alles hangt dan af van het moment van aankoop en van het moment dat je je geld “nodig” hebt.

Het sterke punt van beleggen in goud is zeker dat je daardoor meer beschermd wordt tegen het geritsel van overheden. Die drukken allemaal geld bij en de waarde van papiergeld wordt daardoor steeds kleiner. Met goud kunnen ze niet knoeien. Alleen meer of minder op de markt gooien. Totdat ze zelf niets meer hebben. Dan zal de goudprijs meteen door het plafond vliegen.

Om jezelf tegen dit gemanipuleer te beschermen, is het goed om ook een deel van je spaarcenten in goud (en/of zilver) te beleggen.
Als regeringen doorgaan in het tempo waarin ze nu met geld ritselen, zou je wel eens heel grote winsten kunnen makend

7 REACTIES

 1. "zou je wel eens heel grote winsten kunnen makend"

  Grappig toch. In principe kan zoiets niet "winst maken zonder productie". Feitelijk doe je alleen je verlies voorkomen. Je zult meer geld terugkrijgen als je je goud verkoopt; dit zou ongeveer equivalent moeten zijn met het inflatiepeil.

  Toch?

 2. [1] winst maken zonder productie". "
  Ja XL, daarin heb je gelijk. Maar zoals je zelf zegt, als je meer geld terugkrijgt dan je ervoor betaald hebt, kun je dat ook winst noemen.
  Zoals Albert uitgelegd heeft, verandert alles ten opzichte van alles. En door de overheidshandelingen is het volgens velen waarschijnlijk dat goud (zilver) veel meer "in prijs" toeneemt dan alleen de inflatie. En dan maak je dus veel "winst"!

 3. Uit t artikel blijkt volgens mij,dat je stevig in goud en zilver moet,omdat de Kondratief cyclus op winterperiode staat.
  Are you ready for countdown?

 4. helaas is de stijging van de goudprijs van de laatste jaren gepaard gegaan met de daling van de dollar (t.o.v. de euro). dus wij hebben er niet zoveel aan tot nog toe.

  enkele jaren terug stond ik op het punt om wat goud aan te schaffen, maar nu ben ik toch blij dat ik het niet gedaan heb. omgerekend – zeker inclusief transactiekosten – was ik er niet veel wijzer van geworden.

  het enige voordeel van (fysiek) goud is dat wanneer er echt stront aan de knikker is dat je letterlijk en figuurlijk ‘goud’ in handen hebt. en daar bedoel ik mee, een oorlog of een zoiets als the Great Depression.

  voor amerikanen ligt deze stijging van de laatste jaren om evidente redenen natuurlijk anders.

 5. Diensten zijn vaak niet al te tastbaar, soms zelfs enigszins abstract, en speculatie of belegging heeft wel degelijk waardevolle economische functies, namelijk consumenten aanzetten tot zuinig gedrag met een schaars goed en het stimuleren van productieverhogende investeringen voor dat schaarse goed.
  Speculeren zorgt voor een risicoabsorptie (de buffer ligt bij de individuele belegger!) en voor minder volatiele prijzen (bij het begin van een oorlog bvb boomt de olie niet omdat maanden van tevoren de speculanten al voor een gelijkmatiger prijsstijging hebben gezorgd). Speculatie levert dus allerlei diensten aan de maatschappij en is dus productief.

Comments are closed.