De jongens en meisjes op het Haagse pluche hebben met z’n allen een ding gemeen: De signalen van ‘buiten’ dringen niet tot hen door. Een vorm van autisme dus. Dat bleek gisteren ook weer eens.

Gisteren werd tussen neus en lippen door even besloten, dat de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de EU wat Nederland betreft mogen starten. Een piepklein berichtje bij Den Haag Vandaag en een belerende uitleg van Berend Botje (“Nederland moet z’n afspraken nakomen..”) en klaar was Kees. Dat die ‘afspraken’ door een stel regenten is gemaakt en niet door de Nederlandse bevolking, dat maakt niets uit want dat is nu eenmaal ‘Democratie’.

Dat 55% van de bevolking die onderhandelingen met Turkije niet ziet zitten, dat interesseert het Haagse Autisten clubje blijkbaar niets. Precies zoals destijds met de grondwet; 85% van de ‘volksvertegenwoordiging’ was voor, 63% van het volk is tegen.

Ondertussen ruziet de autistenclub over de wijze waarop het ‘brede maatschappelijke debat’ over de toekomst van de EU eruit moet gaan zien. Het wordt een steeds zieliger vertoning daar in Den Haag. Wordt het niet eens tijd voor een groepstherapie ?

8 REACTIES

 1. Het leuke is dat links nu allerlei verklaringen gaat geven voor de NEE stem tegen de grondwet. Geen enkele verklaring past echter bij mijn motivatie. Ik ben voor een meer liberaal europa, maar niet bestuurd door abmtenaren in Brussel waardoor de controle wegvalt. Elk land dient in zichzelf eerst liberaal te worden alvorens een shocktherapie te beginnen zoals in het Oostblok is gebeurd. Het rare is dat bijne niemand politici vertrouwd, maar toch stemt op partijen die de ‘staat’ als oplossing zien (PDVA/SP).
  Als iedereen echt ontevreden is en minder staat wil, stem dan op Group Wilders.

 2. dus NL moet zich aan ‘de afspraken’ houden?

  en turkenland dan? die willen lid worden wegens de vleespotten van brussel en ze willen niet eens een van de lidstaten van die club erkennen. en toch gaan de onderhandelingen gewoon door alsof alles okiedokie is.

  heb je het ooit zo zout gegeten?

  echt, die regentenbende verdiend niet anders dan tegen de muur gezet te worden.

 3. [1]

  inderdaad, Wilders.

  ik neem aan dat iedereen hier regelmatig artikelen leest op zijn website? niet? doen!

 4. Om het eens over een andere boeg te gooien hier een aardig artikel over de (economische) tegenhanger van het vermolmde politieke systeem, internet!

  De macht aan ons: massasamenwerking

  Internet maakt ongekende samenwerking mogelijk. Op alle denkbare gebieden. Een nieuwe economische orde?

  Wereldwijd zijn er nu al zo’n 1 miljard mensen online. Via internet delen zij niet alleen hun muziek- en andere files maar ook hun kennis, leggen zij sociale contacten, maken en breken zij corporate reputaties, benutten zij elkaars computing power. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid is massale samenwerking in tijd en ruimte economisch rendabel geworden. Dat legt wellicht de basis voor een nieuwe economische orde waarin peer production (file-sharing, ontwikkeling van open-sourcesoftware, Amazons miljoenen productbesprekingen) en peer marketing gewone verschijnselen zijn. Niet voor niets hebben ook traditionele bedrijven de kracht van massasamenwerking via internet al ontdekt. Bedrijven als Eli Lilly en Hewlett-Packard runnen ‘prediction markets’ waar de collectieve kennis van online menigten wordt benut om (betrouwbare!) prognoses op te stellen van bijvoorbeeld de verwachte verkoop van een product. Het gebruik door P&G van externe wetenschappelijke netwerken heeft gemaakt dat 35 procent van de nieuwe producten nu van buiten het bedrijf komen (was drie jaar geleden nog 20 procent), waardoor de R&D-productiviteit met 40 procent is gestegen. LEGO identificeert via internet zijn meest enthousiaste klanten en benut hun hulp optimaal bij het ontwerpen en marketen van producten. C.K. Prahalad (The future of competition): ‘We zien het ontstaan van een economie van de mensen, door de mensen, voor de mensen.’

  Bron: BusinessWeek

 5. [4] Ja, dit is inderdaad een zeer belangrijk artikel. Dit is echt aan het gebeuren.
  Je ziet dit overal en op alle gebieden.
  We zien DAT het gebeurt en we beseffen dat het een fantastische mogelijkheid is om de libertarische gedachte verder uit te dragen.
  Maar we weten niet echt HOE.
  We amateuren niet slecht. De Vrijspreker groeit gestaag (in bezoekers aantallen), maar we zouden dat veel en veel sneller willen ontwikkelen.
  Voor veel research en reclame ontbreken ons de fondsen en mankracht. Vandaar dat we het moeten hebben van enthousiaste lezers die de Vrijspreker weer bij anderen introduceren.

  Aad, heb jij ideeën hoe we (nog) sneller (nog) meer resultaten kunnen bereiken?
  Wie anders weet wat we nog kunnen of zouden moeten doen?

 6. Men wil niet inzien dat ‘Europa, afblazen’ de enige conclusie is die men in eer en geweten moet trekken na het referendum. Men zou die uitslag toch respecteren??!
  Overigens vind ik het populair worden van het stempel ‘autisme’ een bedenkelijk verschijnsel.
  Het bestaat uiteraard als uitzonderlijk ‘ziekte’-beeld.
  Maar nu schijn je het toch ook te zijn als je niet meedoet met het sociale-socialistische-egalitaire burgergedrag.
  Elseviers magazine beschrijft zeer begaafde personen als autist.
  Dat hun uitzonderlijke begaafdheid, juist vanwege die uitzonderlijkheid, tot logisch gevolg had dat communiceren met ‘gemiddelde’ mensen steevast moeizaam zou zijn, ziet men zelfs op die redactie niet.
  Ze zijn afwijkend en krijgen derhalve een ziektebeeld als stempel opgeplakt.
  Buitengewoon verontrustend.

 7. Om even die autisten als die walgelijke Ben Bot even duidelijk te maken waar op dit moment Turkije naar toe gaat onder het bewind van de islamist Erdogan

  http://frontpagemag.com/Art

  Deze eurocratische quisling moet eens flink de les worden gelezen door het Nederlandse volk.

 8. [3] Jij zegt wel Wilders maar bij NOVA beweren ze kijhard dat hij niet 1 (een ) zetel zal verwerven ??? Ik denk dat NOVA Wilders kapot wil hebben net als destijts Pim.

Comments are closed.