… voor anderen … en uitzonderingen voor zichzelf.

Wanneer u te hard rijdt, is dat on-recht-matig. Het recht (lees: de wet) zegt dat het niet mag, dus bent u strafbaar.

Volgens de Amsterdamse PvdA-burgemeester Cohen ligt dat voor politici en ambetenaren hééél anders: “De Amsterdamse burgemeester Cohen meldde maandag ook dat er geen aangifte wordt gedaan bij justitie. “Dit is misschien onrechtmatig, maar dat betekent niet meteen dat er een strafbaar feit is gepleegd.”

Deze uitspraak ging over de zelf-verrijking door bestuurders en partijen in de hoofdstad. Ja, wat men deed was natuurlijk niet goed, maar om daar nou gelijk aangifte van te gaan doen…

Amsterdam eist het subsidiegeld terug en de regels omtrent fractieondersteuning moeten volgens prof. D. Elzinga aanzienlijk worden “bijgesteld”. Elzinga heeft het gesjoemel in Amsterdam onderzocht. Volgens NU.nl blijkt dat 5 van de 9 partijen forse bedragen terug moeten betalen:

CDA € 43.946
VVD € 23.084
Leefbaar Amsterdam € 15.339
Mokum Mobiel € 69.782
SP € 65.733

Fractievoorzitter G. van Oudenallen van Mokum Mobiel had als raadslid subsidie betaald aan een pr-bedrijf waarvan zij zelf eigenaar bleek te zijn. Leefbaar Amsterdam spendeerde het geld aan consumpties, lunches, diners, lokale vervoerskosten en kosten voor rechtsbijstand.

De uitgaven van de VVD en het CDA bleken eveneens in strijd met de Gemeentewet. Zij hebben volgens Elzinga onterecht vergoedingen verstrekt aan hun fractieleden en -voorzitters.

“… in strijd met de Gemeentewet …”
Wat zei Cohen ook al weer: “Dit is misschien onrechtmatig, maar dat betekent niet meteen dat er een strafbaar feit is gepleegd.”

Fijne gosert, die Cohen. Misschien wordt hij wel minister in het volgende PvdA-kabinet.
Justitie is mischien iets voor hem?

Als u weer een prentje van het CJIB op de mat vindt, moet u hier maar weer eens aan denken.
En dan fijn PvdA gaan stemmen bij de volgende verkiezingen.
Want díe rommelen niet met subsidies… toch?

7 REACTIES

 1. Het gemiddelde intelligentieniveau van de gemeenteraadsleden in Amsterdam in aanmerking nemende, verbaast het mij in het geheel niet dat het zo gelopen is. De heren Bakker van Leefbaar Amsterdam zijn Jiskefet creaties pur sang en Connie van Oudenallen (Mokum Mobiel) was met de beste bedoelingen de Raad ingekomen maar figureert nu als Carry Tefsen in de Jantjes. En de SP heeft het toegekende bedrag traditiegetrouw naar de Partij overgemaakt in de goede oude bolsjewistische traditie.
  Het lijkt al met al meer op een bliksemafleider; geef geld met een vage bestemming aan niet al te snuggere lieden en klaag ze na afloop aan over de besteding ervan. Kom dan als PvdA als uiterst betrouwbare hoeder van gemeenschapsgeld tevoorschijn (…) en win daarmee de gemeenteraadsverkiezingen.

 2. Nagenoeg alle Amsterdamse fracties "die er toe doen" maken (hoelang al ?) van corruptie een gemeentelijke sport.
  Cohen: "dat moeten ze niet doen, die fracties, temeer omdat de overheid tegenwoordig toch al zo’n slechte reputatie heeft."

  Maar als Cohen namens het Amsterdamse gemeentebestuur aangifte zou doen -wat op de weg van de burgemeester ligt-, zou hij de belangen van zijn eigen collectivistische machtsbasis aantasten. Dat laat hij dus opzettelijk na onder het motto: "Blijf zitten waar je zit."

  Prettige gemeente, dat Amsterdam dat uitpuilt van gestapo’s en BOA’s die het publiek bespieden om het in een onbewaakt moment op de bon te slingeren.

  Verstandige man ook, die Cohen. Even verstandig als al die justitie- en politiemedewerkers in de zaak Nienke, die, zonder een woord van kritiek, de onschuldige Cees B. rustig lieten zitten.

  Prettig land, dat Nederland.

 3. Hoe corrupt is Nederland, met slapjanussen als Cohen weten we zeker dat er niets maar dan ook niets verandert.

 4. "Fijne gosert, die Cohen. Misschien wordt hij wel minister in het volgende PvdA-kabinet.
  Justitie is mischien iets voor hem?"

  Hij was staatssecretaris van Justitie!
  In kabinet KOK II (1998-2001)
  Zie http://www.parlement.com

  Erik.

 5. [5]
  Vandaar dat hij zo’n goed ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel heeft!!!

  Dank Erik voor deze tip.

  Er staat wel een leuke beschrijving op parlement.com:

  "Beminnelijke bestuurder, die in korte tijd populair werd als burgemeester van Amsterdam. Was hoogleraar in Maastricht en kwam tussentijds in het derde kabinet-Lubbers als staatssecretaris voor het hoger onderwijs. Was daarna fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en werd in het tweede kabinet-Kok belast met het vreemdelingen- en asielbeleid. Wist bekwaam een strengere Vreemdelingenwet door het parlement te loodsen die zorgde voor een afname van het aantal asielzoekers. Werd op 19 januari 2003 door PvdA-lijsttrekker Bos naar voren geschoven als kandidaat-premier."

  Als we straks een PvdA/GL/SP kabinet krijgen, zijn we eindelijk van Donner af, komt Cohen wellicht weer om de hoek kijken… 🙁

Comments are closed.