De EU-grondwet moest en zou er doorgedrukt worden volgens onze politici, en daarvoor hadden ze allerlei argumenten. Eén van die argumenten was het asielbeleid, want zonder grondwet zou dat allemaal niet goed gaan.

Helaas voor hen, en gelukkig voor iedereen die van zijn vrijheid houdt, is de EU-grondwet niet doorgegaan. Maar politici gaan wel gewoon door met hun vernietigende werk natuurlijk.
Zo blijkt uit www.telegraaf.nl/binnenland… dat men in Brussel vrolijk werkt aan gezamenlijke regeltjes om illegalen terug te sturen.
Maar ehhh, daar hadden we die grondwet toch voor nodig? Niet dus. Zoals tegenstanders van de EU-grondwet al betoogden, heeft Brussel meer dan genoeg macht. Ook zonder die honderden pagina’s papier kunnen ze alles al (kapot) reguleren.

De vraag is nu, onafhankelijk van wat je mening is over dit soort regels, waarom onze regering zo heeft gelogen? Liegen mag niet als minister, althans, dat was vroeger nog zo. Misschien is die regel ook wel veranderd, dat zou natuurlijk kunnen.
Maar óf men heeft ten tijde van de Pro-EU-Grondwet campagne gelogen over het nut van dat ding, óf men heeft toen niet gelogen, en dan zijn dit soort regels nu niet in te voeren.
Welke politicus gaat dáár nou eens kamervragen over stellen? Want blijkbaar heeft de regering ons en de volksvertegenwoordiging destijds verkeerd voorgelicht door telkens te roepen dat die grondwet zo belangrijk was voor het gezamenlijk asielbeleid.
Nu blijkt dat die uitspraken leugens waren. En leugens vertellen was toch een “politieke doodzonde”?

2 REACTIES

  1. Bij deze opportunistische club van zwendelaars en leugenaars is alles toegestaan, zolang het parlement (D66, VVD, CDA) er mee instemt.

    Afgaande op berichten in de media kan er binnenkort een 2e, 3e, 4e, etc. referendum worden gehouden, net zo lang tot er in NL en Frankrijk een ‘ja’ uit de hoge hoed komt, al dan niet door middel van manipulatie en bedrog. In andere NEE landen zijn de referenda intussen opgeschort. Uiteraard is zo’n ‘ja ‘ referendum het laatste referendum dat ooit zal worden georganiseerd. Van die EU zijn wij voorlopig nog niet verlost…

Comments are closed.