Op basis van veranderingen in de oppervlakte van Mars, vermoedelijk ontstaan door het verdampen van CO2 plus het afnemen van de CO2 afzettingen op de zuidpool, is er volgens NASA een klimaatverandering op Mars aan de gang. Ook daar al?
We moeten onmiddellijk actie nemen, het Kyoto verdrag verder aanscherpen en ook op Mars van toepassing verklaren. En minimaal al het autoverkeer daar stil leggen.
Nu het misschien nog niet te laat is, dient er snel een nieuwe Kyoto conferentie te komen. Gezien het duidelijke signaal dat daar van uitgaat, moet deze conferentie op Mars plaatsvinden, onder voorzitterschap van Jan Pronk.

7 REACTIES

 1. Tja, miljarden zijn er al verspild aan het Kyoto-verdrag. Nog meer miljarden aan onderzoek naar de menselijke invloed op het klimaat.
  En wat blijkt?
  De zon wordt wat actiever. De conclusie van al die prietpraat over het milieu is dus eenvoudig:
  Als de zon schijnt wordt het warm.

 2. Een goed idee overigens zo’n Kyoto-conferentie op Mars en Jan Pronk daar naar toe sturen. Enkele reis is nog beter voor dit stelletje parasieten.

 3. Ff geduld dames & heren: de NASA zal pas in 2018 weer een raket naar de maan sturen, Mars komt later aan de beurt. Misschien, dat de Chinezen voor die tijd de ruimterace gaan winnen.

 4. [1]
  Kim,

  Zoiets dacht ik ook toen ik dat bericht op teletekst las. Hoe kan het immers dat de bevroren kooldioxide daar op Mars aan de polen verdampt? Daar is toch al een beginnende verwarming voor nodig? En die kan daar slechts uit 2 bronnen komen: óf geothermische (vulkanische) activiteit, óf de zon is inderdaad heter geworden, wat dan gelijk de hele CO2 theorie voor de aarde in een ander daglicht stelt. Of er zijn natuurlijk marsmannetjes die ineens hebben besloten om hun Kyoto-protocol maar eens op te zeggen, na een miljard jaar op een bevroren klomp te hebben gezeten. Misschien moeten we hier op aarde ook wachten tot er een ijstijd uitbreekt voordat we eindelijk weer schaamteloos CO2 mogen uitstoten. 😉

 5. Ik denk dat NASA er eerst meer onderzoek wil doen naar deze nieuwe ontwikkeling op mars.. Tijd voor een extra financiële injectie.. Of is de klimaatsverandering ontstaan door de activiteiten van NASA op Mars??

  Hoe dan ook, met 10 eurocent extra belasting op de brandstof, is het probleem ongetwijfeld opgelost.. toch? Want waar milieubelasting wordt betaald, verdwijnen deze als sneeuw voor de zon..

 6. Het kosmische klimaatprobleem zal pas zijn opgelost, als homo sapiens is uitgestorven. Weg met ons, dus.

 7. [6] Ik hoor ook wel eens collega’s op mijn werk klagen waar het toch allemaal heen moet met de wereld.. Nu weer met die Orkanen.. Het klimaat veranderd..

  Kijk ik neem ze niet kwalelijk dat ze een kortzichte visie hebben.. Ze nemen hun eigen leven als maatstaf voor de tijd.. Dat de wereld en het klimaat al iets ouder is dan dat zij leven wordt snel vergeten..

  Wat mij wel beangstigd is de anti-menselijke ideologie die steeds meer mensen lijken te hebben. (al hebben ze het nooit over hun zelf)..

  Of de wereld die mooi is of niet, gezond of ongezond.. Wat is de betekenis van de wereld zonder mensen?

  Voor mij is deze wereld niets waard zonder mensen!

Comments are closed.