“Koopkracht” is HET woord dat we in de troonrede compleet gemist hebben. Het leek er zowat op dat het woord er op het laatste moment nog uit geschrapt was.
Zou de regering zelf zijn gaan twijfelen?
De overheid zit ons de laatste weken lekker te maken met steeds maar weer te vertellen dat de Koopkracht gaat toenemen.. Niet nu, neen het volgend jaar. En Jan Peter Balkenende suggereerde al dat het beter zou worden NADAT hij in 2007 weer voor vier jaar de volgende premier geworden is.
Nadat Hans Hoogervorst en Aart Jan de Geus*) op grote schaal met die verbeteringen begonnen te strooien, kwam zowat elke minister een keer aan de beurt om zijn duit in het zakje te doen.
Dit had moeten culmineren in de troonreden en de Rijksbegroting.
Maar hoe meer je luistert naar de commentaren, hoe meer je de indruk krijgt dat het allemaal onzin is. Het eventuele “meer” komt dan ook niet uit de productie en de economie, maar uit het teruggeven van reeds betaald belastinggeld.
Hoewel we ook grote vraagtekens zetten bij de politici van de huidige oppositie, moeten we toch zeggen dat zij meer gelijk hebben dan de regering. Ook al vechten die natuurlijk voor hun eigen positie.
Tekenend is een commentaar van Wouter Bos:” De koopkrachtmaatregelen van dit kabinet zijn te vergelijken met een fata morgana. “Hoe beter je leest, hoe minder het blijkt voor te stellen”, oordeelde PvdA-leider Bos woensdag tijdens de algemene politieke beschouwingen, het Kamerdebat over de kabinetsplannen voor volgend jaar.”(uit Nu.nl)
——————————————-
*) Zie: https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=2692 en
https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=2691
Aan de andere kant: de kloof tussen arm en rijk zou groter worden, voor bijstandsniveau zou minder beschikbaar zijn…
Dat zijn daarentegen weer positieve geluiden om deze kostenpost tegen te gaan.
Wouter Bos is uiteraard specialist in fata morgana’s.
[1] Is het erg als de kloof tussen arm en rijk groter wordt?
Zolang de armen er maar op vooruit gaan, zou mij die kloof niets kunnen schelen.
Het kabinet bepaalt of mijn inkomen stijgt?
Ik ben toch zeker geen ambtenaar?
[4] Bep, in de verzorgingsstaat zijn we allemaal ambtenaren. 🙁
Nou, op Vladimir na dan 😉
Koopkracht is een statisch voorwendsel om de burger te laten geloven dat de politiek en overheid zogenaamd controle heeft over de (immorele) inkomensverdeling. Wat ze er natuurlijk niet bij vertellen is dat het koopkrachtverhaaltje alleen maar uit economisch variabelen bestaat (allemaal te herleiden tot de steeds veranderende subjectieve waardeoordelen van individuelen), en dus in geen wijze betrekking kan hebben op de realiteit.
Ik las laats al ergens iets in de metro
geloof ik, dat ze meer gaan uitgeven aan koopkracht.
Zo noemen zij dat, maar dat krijg je vanzelf na al die debatten tegen links.
[3] Vreemd jarenlang is mij ingepompt dat de kloof tussen arm en rijk betekent dat de rijker rijker worden en de armen armer !
Zie je maar hoe het volledige linkse gedachtengoed zich als een geloof in mij heeft weten op te dringen !
als een soort van dogma
Hub ik vindt jouw uitleg over die kloof veel beter ,dank u 🙂
Volgens mij zijn er veel meer van dat soort dogma s !(verdraaingen)en misschien ook om een discussie dood te laten lopen
[8] Wat dergelijke dogma’s betreft, lees ook de serie ‘Den Linkschen Mensch’ op: http://www.hetvrijevolk.com…
vcbcnb
spam..
spam..
Comments are closed.