Een variant op “Ren je Rot”, “**** je Rijk”? Typische PvdA mentaliteit. Liefdesrelatie kost de gemeente Zaanstad ¤ 200.000.De burgemeester (VVD) en de vrouwelijke gemeentesecretaris (PvdA) van Zaanstad hebben sinds een tijd een liefdesrelatie met elkaar.

Vrijdag, 09 september 2005

De burgemeester (VVD) en de vrouwelijke gemeentesecretaris (PvdA) van Zaanstad hebben sinds een tijd een liefdesrelatie met elkaar. Vanwege deze liefdesrelatie heeft de gemeentesecretaris op 31 augustus 2005 publiekelijk bekend gemaakt dat zij haar functie als gemeentesecretaris per direct neerlegt en de komende periode een andere baan zal gaan zoeken.

Inmiddels is gebleken dat de gemeentesecretaris, in strikte geheimhouding, vanwege haar aangekondigde vertrek nog een gouden handdruk heeft geregeld met het college van B&W van Zaanstad waar haar nieuwe vriend de voorzitter van is. Deze gouden handdruk gaat de gemeente Zaanstad ¤ 200.000 kosten. Zaanstad Transparant heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 september 2005 een motie ingediend om deze uitgave te voorkomen. Deze motie is door de overige raadsleden weggestemd.

Zaanstad en Nederland Transparant zullen Minister Remkes van Binnenlandse Zaken het handelen van de burgemeester in deze kwestie voorleggen. Daarnaast willen de Transparanten laten onderzoeken of de getroffen regeling een frauduleus karakter kent.

Bronvermelding: Nederland Transparant

De relevante documenten alsmede de geheime notitie van het presidium treft u hierbij aan.

Brief aan gemeenteraad van Zaanstad inzake mevrouw Overmars
Brief van mevrouw Overmars
Geheim verslag van extra presidiumbijeenkomst op 5 september 2005

5 REACTIES

 1. Niet zo zeer een typische PvdA als wel een typische regentenmentaliteit. Wij als ‘bestuurders’ leggen elkaar flink in de watten met luxe wachtgeldregelingen, vertrekpremies en lucratieve (bij-)baantjes. Dat dit alles door de veelgeplaagde belastingbetaler opgebracht moet worden, is geen thema voor de dames en heren.

 2. Niet alleen die tante Graaistra strijkt veel geld op. De burgemeester heeft intussen ook ontslag genomen en heeft op basis van een recent verleden als Provincie-apparasjik recht op 6 jaar wachtgeld (wie krijgt nog zo lang WW?). Beide hadden in mijn ogen op staande voet ontslagen moeten worden wegens disfunctioneren, zonder wachtgeld. Hetzelfde lot dat werknemers in bedrijfsleven treft. Dit ‘liefdes drama’ is een typisch staaltje Nomenklatura gedrag volgens de allerbeste Oostblok tradities.

  RTV Noord Holland:
  "Meijdam heeft recht op wachtgeld N-H
  [Henry Meijdam] HAARLEM De maandag afgetreden burgemeester Meijdam Zaandstad heeft recht op wachtgeld van de provincie Noord-Holland.
  Een woordvoerder van de provincie zei dinsdag dat Meijdam maximaal zes jaar gebruik kan maken van deze regeling vanaf het moment van zijn vertrek als gedeputeerde. Meijdam was tot januari dit jaar gedeputeerde in Noord-Holland.
  De gemeenteraad van Zaanstad komt donderdagmiddag in een spoedzitting bijeen om zich te beraden op het aftreden van Meijdam.
  13 september 2005"

 3. Te dure hoer voor meneer de burgemeester, kon u de rekening zelf niet betalen?

 4. Dit zijn toch hoogopgeleide intelligente mensen. Die kunnen toch de
  consequenties van hun eigen handelen wel aan? Waarom moet de maatschappij daar voor opdraaien?

 5. [4] Waarom de maatschappij daar voor op moet draaien? Omdat de overheid ervan is doordrongen dat zij er niet zijn om de maatschappij te dienen, maar de maatschappij er is om hen te voeden, te behuizen, te vullen en toe te juichen. Die ‘maatschappij’ is toch een beetje een Alzheimer patient en over een week of wat is het alweer vergeten.

Comments are closed.