Liegen is een kunst. Een kunst die politici verstaan als geen ander, het is immers, zo lijkt het, hun dagelijks werk. Maar heel soms zijn de leugentjes wel heel erg duidelijk.
Zo duidelijk, dat ze niet te missen zijn.

Nou ja, niet te missen is een groot woord, zeker als je geëngageerd interviewer bent van Nova. Dan kun je leugentjes gewoon onbestraft laten.
Helaas, Wouter Bos werd door mij wel betrapt, en het doet me deugd om dit mooi staaltje leugenwerk voor het nageslacht te kunnen bewaren.

Het fragment is te beluisteren door het te downloaden op www.compys.nl/Bos.mp3deze plek.

Wat zegt onze Wouter?

“Dat is een koffiehuis hier in Den Haag, de Aanloop, waar ik met enige regelmaat kom.”

Mooi, leuk, ieder zijn hobby, en je moet toch ergens koffie drinken? We zijn natuurlijk nieuwsgierig naar wat Wouter Bos onder “met enige regelmaat” verstaat. Dagelijks? Wekelijks? Het verlossende antwoord volgt in dezelfde zin.

“Ik ben er in verkiezingstijd een keer geweest.”

Bron van het geluidsfragment: Nova.

8 REACTIES

 1. Ik meen mij te herinneren, dat Woutertje in die Nova uitzending eraan toevoegde, dat hij sinds die ene keer tijdens de verkiezingscampagne daar vaker heen ging.

  Het mag dan wel een foute socialist zijn, maar als je citeert moet dat wel juist gebeuren…

 2. Bep, de hele uitzending is nog te bekijken op Novatv.nl. Ik kan je alvast verklappen dat de volgende zin van Wouter was: "ik vind dat je dan niet alleen in verkiezingstijd moet gaan."

  Daarmee was het onderwerp afgerond.

 3. [3] Kim,

  Zo goed kunnen, maar ik dacht echt dat hij had gezegd dat hij sinds de campagne vaker naar die tent ging.

 4. Maakt niks meer uit hoe vaak Woutertje de Boskabouter nu wel of niet gaat. Het is puur reclame voor zichzelf maken. En dan denkt hij ook nog dat hij zeer geliefd is, zodat Bos dit gebruikt als voorloper op de volgende verkiezingscampagne! Ik moet er zwaar van op de pot.

 5. Flauw, ik ben ook libertarisch ingesteld en tegenstander van de politiek van Bos, maar dit is gewoon kinderachtige reactie en flauw van vrijspreker.nl.

  Als je hem op een echte leugen betrapt moet je hem aanpakken, waar hij koffie drinkt of niet, wat intereseert dat iemand? Precies geen ene reet!!

 6. In een bakkie koffie zitten zo’n 2000 chemicalien,..
  Van die 2000 zijn er een jaar of wat terug 25 getest op gevolgen voor de gezondheid,..
  Ongeveer de helft daarvan veroorzaakt
  enge ziektes bij ratten.

  Maakt mij persoonlijk niet uit waar hij z’n koffie drinkt.

  Enneuhh,..Op een enkele buikspreker na kan men in ieder geval geen leugens verkondigen met een mond vol koffie.

Comments are closed.