dinsdag, 20 september 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nederland Roofstaat

Toen ik een aantal jaren geleden te gast was bij een prominente Nederlandse televisiepersoonlijkheid wiens vrouw onlangs overleden was, vertelde deze mij, dat hij de tegenwoordigheid van geest bezeten had om tien minuten voor aankomst van de taxateur een duur tapijt te onttrekken aan diens grijpgrage blik door het te verhuizen naar de garage, want dat scheelde 27 procent over zoveel duizenden guldens.

Welkom in de lugubere wereld van de successierechten en schenkingsrechten die iedere Nederlander achtervolgen tot tien jaar nadat hij het dierbare vaderland metterwoon verlaten heeft!
Op geen terrein manifesteert de overheid zich zozeer als een laffe en gewetenloze dief in de nacht, die letterlijk over lijken gaat.

Wie levenslang gezwoegd en de torenhoge percentages inkomstenbelasting opgebracht heeft, ziet zijn reeds sterk door de overheid aangetaste erfenis op onduidelijke en moeilijk te rechtvaardigen gronden belast door een roofziek brein overeenkomstig een schaal die oploopt naarmate de graad van verwantschap met de begunstigde vermindert.

De staat grijpt en graait naar hetgeen er bij de weerloze slachtoffers te halen valt, teneinde het geroofde te verdelen onder personen die zij niet kenden, voor doeleinden waar zij nimmer mee ingestemd zouden hebben.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Beek schreef op : 1

  Helemaal mee eens. Lijkenpikkerij van de ergste soort.
  Ik kan geen enkele rechtvaardiging vinden voor het afnemen van een deel van een nalatenschap.

 2. Albert S. schreef op : 2

  Elke jurist is het erover eens dat dit een weerzinwekkende roof betreft door de staat. In heel veel landen (incl. Rusland) zijn de successierechten al afgeschaft, maar helaas nog niet in het communistische Nederland. Nu kan de VVD laten zien dat ze ‘liberaal’ is en deze roverij voorgoed afschaffen.

 3. Vincent schreef op : 3

  [2] Goed gezegd: absoluut weerzinwekkend. Ze schamen zich werkelijk nergens voor. Na de lijkentax roomt de overheid nog jaren het restantje af bij de verkrijgers daarvan. Tot ook die weer voor lijkentax in aanmerking komen. Uiteindelijk is van het oorspronkelijke -na tax- opgebouwde vermogen vrijwel alles door de overheid weggeroofd* (in sommige gevallen inclusief de ingewanden). Vanaf de overheid gezien bent u een lopende band-kip (vrij naar Multatuli).

  *Dit jaar alweer zo’n 1,5 miljard prinsjesdag.minfin.n…

 4. Henk schreef op : 4

  inderdaad te ziek voor woorden.
  Succussierecht is de meest immorrele en verwerpelijke belastingsvorm die er bestaat. Het zou de staat der Nederlanden sieren deze direct af te schaffen.

 5. Alice schreef op : 5

  Hallo,
  ik woon in België en heb een tante die pas gestorven is, ze is een Nederlandse, nu verwachten wij te erven, heeft iemand een idee van het percentage successierechten dat we erop zullen moeten afgeven?
  Groetjes Alice

 6. 67peirden schreef op : 6

  [5] Dag Alice,
  Als belg kan ik u dit wel uitleggen. De materie is ingewikkeld en er zijn trucjes om bijvoorbeeld uw kinderen of kleinkinderen rechtstreeks te laten ervan. Het basisprincipe is dat kinderen van een nederlandse overledene 5 tot 27 procent moeten afgeven en neven en nichten 26 tot 53 procent. U betaalt dus minstens 26 procent. Hou alle bewijzen zeer goed bij! Succes ermee en lig er niet wakker van….

 7. Louisa Korff schreef op : 7

  Kan iemand mij helpen met het volgende:

  Ik ben sedert 1978 uitgeschreven uit Nederland en verblijf buiten de Europese gemeenschap.
  Moet ik successierecht betalen in Nederland waar mijn moeder onlangs overleden is?

 8. Hugo (auteur van dit artikel) schreef op : 8
  Hugo J. van Reijen

  [7] Ik ben geen belastingconsulent, maar ik denk het volgende.
  Bepalend is dat Uw moeder in Nederland woonde. Over haar vermogen worden successierechten geheven.
  Wanneer U zelf komt te overlijden, wordt niets betaald, omdat U Nederland meer dan 10 jaar geleden verlaten hebt.

 9. Louisa Korff schreef op : 9

  [8] Hugo Bedankt!
  Nu deelt mijn broer (als gemachtigde) mij mede dat hij belastingaangifte voor mij gedaan heeft. Waarom moetik, uitgeschreven zijnde uit Nederland en daar niet belastingplichtig, toch aangifte doen over mijn erfdeel?

 10. Louisa Korff schreef op : 10

  [8] Hugo mijn hartelijke dank voor je antwoord.
  Weet je of iemand anders het volgende:
  Mijn broer, als enige andere erefgenaam naast mij en woonachtig in Nederland, deelt mij mede dat hij belastingaangifte voor mij in Nederland gedaan heeft terwijl ik daar allang ben uitgeschreven.
  Is dit juist?

  Bij voorbaat dank voor elk antwoord.

  Louisa Korff

 11. Louisa Korff schreef op : 11

  [8] Hugo mijn hartelijke dank voor je antwoord.
  Weet je of iemand anders het volgende:
  Mijn broer, als enige andere erfgenaam naast mij en woonachtig in Nederland, deelt mij mede dat hij belastingaangifte voor mij in Nederland gedaan heeft terwijl ik daar allang ben uitgeschreven.
  Is dit juist?

  Bij voorbaat dank voor elk antwoord.

  Louisa Korff

 12. Louisa Korff schreef op : 12

  [8] Hugo hartelijk dank.
  Weet je of iemand anders toevallig of ik in Nederland aangifte moet doen over mijn erfdeel? Mijn broer beweert van wel.

  Mijn dank voor elk antwoord.

 13. Louisa Korff schreef op : 13

  [8] Hugo hartelijk dank.
  Weet je of iemand anders toevallig of ik in Nederland aangifte moet doen over mijn erfdeel? Mijn broer beweert van wel.

  Mijn dank voor elk antwoord.

 14. Hugo (auteur van dit artikel) schreef op : 14
  Hugo J. van Reijen

  [10] Teneinde een eventueel fout antwoord te vermijden, adviseer ik contact op te nemen met een belastingconsulent en hem of haar de datails van de zaak uiteen te zetten.
  hugo van reijen

 15. Hugo (auteur van dit artikel) schreef op : 15
  Hugo J. van Reijen

  [10] Teneinde een eventueel fout antwoord te vermijden, adviseer ik contact op te nemen met een belastingconsulent en hem of haar de datails van de zaak uiteen te zetten.
  hugo van reijen

 16. r.a. van der Elburg schreef op : 16

  ziekelijk land waar we in wonen als je er zulke regels op na houd.
  vorig jaar is mijn moeder overleden er valt echter niets te halen .
  sturen ze toch een brief dat ze het gaan uitzoeken om er op terug te komen . komt er later een brief binnen van de belastingsdienst , nee er valt niets te halen.
  ik twee keer verdrietig omdat je je moeders naam ziet staan en ervaar weer het verlies. als ze nou eerst alles nagaan of er betaalt moet worden scheelt het ook weer 2 brieven schrijven en extra verdriet.
  maar ja geld zat daar van onze overleden ouders