Uit de, door het kabinet gepresenteerde ,begrotingscijfers valt op te maken dat niet alle Nederlanders er financieel op vooruit zullen gaan, erger nog, sommigen gaan er zelfs op achteruit.

Een schrijnend voorbeeld is de familie Oranje, een ambtenarengeslacht (sedert mensenheugenis op de staatsloonlijst).De matriarch van de familie, Trix zal volgend jaar slechts 715.000 ero wedde in het loonzakje gestort krijgen (maar liefst 4000 euro minderdan vorig jaar).Zoon Wim en z’n vrouw Maxima gaan er ieder 1000 euro op achteruit en zullen ieder slechts 212.000 euro krijgen terwijl ze nochthans na de geboorte van hun tweede kind een mond extra te voeden hebben.Gelukkig gaat hun onkostenvergoeding er wel op vooruit.Wim en Max krijgen er elk 3000 euro bij en ontvangen 933.000 resp 822.000.

In totaal krijgt de familie zo’n 5,6 miljoen rechtstreeks in het handje gedouwd.Dat is zo’n 6 ton minder dan vorig jaar maar toen was er nog opa Bernazi die als dank voor het dekken van het lelijke prinselijke eendje Juliana en het veilig stellen van de dynastie door het Nederlandse dankbare volk een leuk pensioentje kreeg uitbetaald (daarnaast schnabbelde opa nog wat bij middels lobbywerk).Opa is helaas overleden.

Al bij al een schrijnend voorbeeld van sociale afbraak ! Misschien kunnen we via LIFHAS iets doen voor de getroffen familie ?

Mark.

P.S. Naast loon en onkostengoeding kost de familie Oranje de Nederlandse belastingbetaler nog een slordige 65 miljoen extra.Geld nodig voor beveiliging en transport en staatsreizen.

zie ook: Inkomen_leden_Koninklijk_Huis_in_de_min op www.nu.nl

2 REACTIES

  1. Misschien dat ze, net als De Tokkies, betaalde optredens in disco’s en op jaarmarkten kunnen gaan verzorgen?
    Of betaald foto’s laten maken voor in de Privé? Gewoon een beetje geld proberen te slaan uit hun bekendheid. Van de overheid moeten ze maar niet te veel verwachten.

Comments are closed.