Kandidaat: Krista van Velzen (SP) Parlementariër.

Nominatie: “Auto-mutilatie”

Toelichting: Mevrouw van Velzen heeft deze week een belangrijk wapenfeit van haar politieke carrière op haar naam geschreven, door met een zelfgemaakt hoofddeksel de opening van het parlementaire jaar bij te wonen.

Eindelijk een kans voor het volk om deze backbencher te leren kennen. Dankzij het uitstekende artikel van Kim, weten we we nu wie Krista is, en wat ze voor de kost gedaan heeft, om op haar 31-ste al op het pluche plaats te nemen en het volk te mogen vertegenwoordigen.

Mocht er in 2007 een kabinet Bos met de Pvda, Groen-Links en de SP ontstaan, (PvdA, SP en GroenLinks vormen in de peiling nu een linkse meerderheid van 81 zetels) dan zullen we ongetwijfeld nog veel van deze stijdvaardige dame horen. Misschien wordt zij wel de nieuwe Minister van Verkeer en Waterstaat …

5 REACTIES

  1. Mijn goede vader placht wijselijk te zeggen: "Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg."

  2. Een mening puur omdat je zonder mening niet voor ‘intelligent’ kan worden gehouden. En dat schaadt natuurlijk het eigen ego.
    Haar schreeuwende gefrustreerde inborst is idd in het verleden onvoldoende beteugeld door vast te houden aan sollicitatieplicht. Het is bespottelijk (tav normale werkende burgers) dat iemand zich op kosten van anderen in leven kan houden. Wanneer je bescheiden met je mening zou omgaan kan ik het me nog voorstellen, maar dit????
    In Duitsland houden deze mensen zich veel vaker, heel gepast ‘onbesloten’ / twijfelend. Daarvoor kan ik sympathie opbrengen. In alles-emanciperend Nederland heeft zo iemand "een mening".

  3. Crossmotorbanden! Er bestaat geen gehater sport voor deze beroepsverbieders. Tenzij sportvliegen misschien. Laat dat nou mijn 2 favoriete sporten zijn…

Comments are closed.