Zij wil criminele vreemdelingen na een aantal veroordelingen het land uit laten gaan, terwijl Nederlandse criminelen hier blijven.

Rita Verdonk weet ondertussen dat er groeiende ergernis over criminaliteit heerst en dat de onvrede over geweld, vernielingen en overlast groeit.
Het criminaliteitsprobleem onder vreemdelingen neemt toe, schrijft ze “en dus moet ook de toename van criminaliteit onder mensen zonder de Nederlandse nationaliteit harder worden aangepakt.”
10% van de Nederlandse gevangenen bestaat uit vreemdelingen.
“De boodschap is dat misdrijven in Nederland niet getolereerd worden en verblijfsrechtelijke consequenties zullen hebben ongeacht de strafmaat”, aldus het voorstel van Verdonk. Dat wil zeggen dat ze het land uitgezet worden.

Op zich is hier niets tegen. Terecht dat criminaliteit streng wordt aangepakt.
Maar als 10 % van de gevangenen bestaat uit vreemdelingen, zou je dan niet beter nog meer die 90 % anderen harder aanpakken? Dan heb je eerder een groter totaalresultaat.

Ook is terecht dat Rita zegt dat misdrijven in Nederland niet getolereerd worden.
Dat geldt dan toch ook voor criminelen die nog een papiertje hebben waarop staat dat ze “Nederlander” zijn? Wel die moet je ook niet discrimineren. Die moet je gelijk behandelen.
Neem ze dat papiertje af en stuur ze, nadat zij de door hen veroorzaakte schade hebben vergoed, het land uit.
En als dat volgens de wet niet kan, dan kun je toch die wet aanpassen?

Boris Dittrich (D66) vindt dat echter allemaal te streng en wil alle misdadigers gewoon in Nederland houden.

20 REACTIES

 1. "Boris Dittrich (D66) vindt dat echter allemaal te streng en wil alle misdadigers gewoon in Nederland houden."

  Dat is meer uit eigen belang…
  Krijgt het kabinet zeker geen problemen met justitie!

 2. Zo een regel lijkt me "common sense" in elke normaal land.

  Iedereen mag zich vrij over deze aarde bewegen, mits je werkt voor je geld en geen misdaden begaat. Pleeg je wel ernstige misdaden dan ga je terug waar je vandaan komt. Uiteraard worden er van deze criminelen wel alle biokenmerken afgenomen om inreizen elders onmogelijk te maken.Lijkt me wel een goede oplossing.

 3. Aardig bedacht, Hub, om ook de criminele Nederlanders het land uit te sturen. Hebben we hier gelijk geen dure gevangenissen meer nodig! Maar naar welk buitenland wil je die lieden sturen? Vreemdelingen kun je naar het land van herkomst terugzenden, maar Nederlanders? Niet zo aardig om het ons omringende buitenland met een stel misdadigers op te schepen. Die zouden trouwens wel gek zijn om ze binnen te laten.
  Hadden we maar nog zo’n groot onbevolkt continent als Australië vroeger was! Uit al dat gajes wat daar indertijd heen getransporteerd is, is uiteindelijk nog een heel net volk ontstaan. 😉

 4. 10% van de gevangenispopulatie bestaat uit vreemdelingen?

  yeah right!!

  90% komt dichter in de buurt. quite literally.

  en dat weet ik uit eerste hand.

  10%!!

  hoe is het mogelijk. ben ik soms in de jaren 80 beland of zo, waarin dit soort informatie nog hypercorrect ‘onder de pet gehouden’ werd of zo?

  maar in ieder geval wordt er eindelijk een aarzelend begin gemaakt. het was 10 jaar geleden ondenkbaar dat een minister zoiets maar durfde te opperen. dus wat dat betreft gaan we nu eens wEl de juiste richting op.

  gegroet.

 5. Mag ik als zijnde in nederland geboren en getogen en crimineel nu een zak geld en een enkele reis naar een echte bananenrepubliek, hoef ik dat dwaze gezeik van die haagse dieven/laaienlichters niet meer aan te horen en is het weer ook een stuk beter.
  met behoud van uitkering natuurlijk

 6. [4] Vlad, dat was volgens mij de pointe van het stukje…
  Misschien een goed idee om alle criminelen hun straf uit te laten zitten in een gevangenis van hun land van herkomst?

 7. Is het niet normaal om vreemdelingen, mits ze illegaal zijn, sowieso het land uit te zetten, zeker na een misdrijf of overtreding?
  Ze kunnen trouwens eerst eens beginnen om alleen echte criminelen op te sporen, zoals moordenaars en dieven, i.p.v. voornamelijk drugshandelaren en gebruikers, en overtreders van andere onzinnige wetten.

 8. Er is hier ooit ergens weleens geopperd om een soort van Alcatras in de noordzee te bouwen waar de heren criminelen moeten gaan werken en hun verblijf aldaar moeten gaan bekostigen
  misschien wordt dat eiland nog wel groter dan Nederland zelf !

  Ik weet niet of iemand het opgevallen is als ik al die programmas "’opsporing verzocht" o.a bekijk
  er zijn er meer, vier ik altijd een feestje als er een blanke tussen zit
  Of worden in dit soort programma s enkelt de wandaden van buitenlanders en allochtonen belicht (Balkenende komt er niet in voor)

  Hoe komt het dat er geen allochtonen(buitenlanders) in het clubje Libertariers zitten (of zijn ze er wel?)want we zijn toch soevereine Individuen dat zou toch aantrekkelijk moeten zijn en zou de discussie op dit Blog verlevendigen

  Ik ben het met Hub eens terugsturen en op de plaats van herkomst de straf uitzitten ,ik weet niet wat Nederland dan allemaal terugkrijgt(misschien valt het mee)

 9. [8] "Hoe komt het dat er geen allochtonen(buitenlanders) in het clubje Libertariers zitten (of zijn ze er wel?)want we zijn toch soevereine Individuen dat zou toch aantrekkelijk moeten zijn en zou de discussie op dit Blog verlevendigen"

  Die zullen er heus wel zijn, Peter. Alleen blijkt dat niet uit reacties. Wij maken geen verschil.
  De deur staat open voor iedereen die de vrijheid lief heeft.

 10. [6]

  ja ja, dat begreep ik wel, maar die 10% was dus volgens de overheid. en daar wilde ik even commentaar op leveren.

  niet op Hub z’n stukje, want daar ben ik het geheel mee eens.

  gegroet.

 11. [7] Helemaal mee eens. Laten ze nu eerst eens werkelijke misdadigers opsporen, dan zou Nederland al een stuk veiliger zijn.

 12. [11] Wim,Zoals je weet zijn de echte misdadigers in de fascistische heilstaat al de gelegaliseerde criminelen, die zichzelf willens en wetens achter zelfgemaakte nutteloze zoniet contraproductieve wetjes en regeltjes verschuilen en de belastingbetalende burger consequent voor de daardoor ontstane maatschappelijke problemen laten opdraaien.

  schie [20] reageerde op deze reactie.

 13. Waarom laten we een land als Turkije niet de gevangenisstraffen uitvoeren tegen betaling uiteraard. Het land is groot en mooi. Je kan er all inclusive verblijven voor 399 euro p/week pp als je met zovelen komt krijg je er korting.Het is er aangenamer als je uit het getralide venster kijkt en als je ontsnapt heb je echt een probleem niet wij Nederlanders.Het mes snijdt aan 2 kanten wij helpen de Turken en de Turken ons. Maar wat moeten we dan dan met al sukkelige(die altijd klagen,gevaarlijk 2 op een cel) ambtenaren in Nederland hoor ik U al zeggen,nou gewoon in de WW net als al die andere Nederlanders.

 14. Rita Verdonk is een racist van het zuiverste water. Dat zo’n vreselijk mens zich minister van integratie mag noemen. Een grof, grof schandaal dat zo’n mens zonder noemenswaardige weerstand haar fascistische praktijken mag verkondigen en vaak ook nog mag uitvoeren. Ik schaam me Nederlander te zijn.

 15. Rita Verdonk moet zelf maar eens 5 jaar wonen dan piept ze wel anders laat haar anders maar bij Kasjmir wonen ze mag niet vluchten dan ziet ze zelf wel het nut in en dan kan ze ook vanuit de ogen van een vluchtenling kijken. Rita moet gewoon op stappen die hele regering die overheid maken van het kleinste probleem het grootste probleem Nederland is niks is niet machtig daar is dit land te klein voor en Rita dat krijg je ook als Surinamers Anti’s het land binnen komen mogen gelijk komen hoeven niet eerst in asiel te zitten dat is het voordeel van kolonie al wil je echt mensen helpen bied ontvang je ze met openarmen en niet zomaar iemand het land uit jagen weet je hoe sneu ik het vind voor Taida ze is een voorbeeld ze leert hardt en heeft VWO en dan laat je haar niet eens even die 4 maanden afwachten. Als die Rita gewoon even 4 maandjes wacht en zij heeft examen gedaan kan zij met haar hoge niveau naar Koovo en daar mensen helpen en kan ze zeggen ja Nederland heeft me goed gesteund nu is het Rita wil wedstrijdje spelen of Taida examen mag doen of ze het land uit moet doen IK ZELF GUN HAAR DAT NOOIT MENSEN MET ZO’N NIVEAU GEEF IK EEN KANS IEDEREEN WEL MAAR ZIJ GA IK DAN NIET ZOMAAR DWARS BOMEN ALS RITA WILT DAT BUITENLANDSE MENSEN BETER HUN BEST GAAN DOEN MOET EERST AL DIE PROBLEMEN DE WERELD UIT DE OVER HEID EN RITA MAKEN ER NU ALLEEN MAAR MEER NET ZO ALS BIJ KALOU MARCO WIL HEM GRAAG IN DE OPSTELLING ER STAAT EEN LEvEN VOOR HEM KLAAR EN GAAT RITA BEETJE DOM DOEN OM EEN PASSPOORT HIJ KAN GOED VOETBALLEN EN HIJ WL VOOR NEDERLAND STRIJDEN IK ZELF WIL VOOR ME EIGEN LAND STRIJDEN MET KALOU ER BIJ MAKEN WE NOG EEN GROTERE KANS VEEL ZEGGEN WEL DAT WE AL GOEDE SPELERS HEBBEN MAAR ALS ER EEN PAAR GEBLESSEERD WORDEN EN DAN DAN HEMMBEN ZE NIKS MEER ALLEEN MAAR EEN PAAR GARE SPELERS

 16. fuck rita verdonk zij is gek die kankerlijer zij weet nie hoe het is om een vluchteling te zijn

 17. komt ze nu met 10% vreemdelingen zijn die 10% het gevaar dan en die andere 80% wat doet ie hier dan of moet ie naar afganistaan …! ja daar zouden ze wel een leuke leven hebben en jij ook als je wilt…

 18. @fhgfhgh uit jou reactie leid ik af dat je zelf vluchteling bent/geweest… En dat je zegt dat Rita Verdonk niet nadenkt over wat ze anderen aandoet. Begin dan eerst maar eens bij jezelf met dat gescheld in je naam met ziektes. Ben het ook volkomen eens met Verdonk als je hier als ”gast” komt en je denkt dan dingen te kunnen gaan stelen of mensen te mishandelen. Vind ik het niet anders dan normaal dat je de deur uit wordt gezet. Als je zelf iemand op bezoek krijgt en die breekt je de boel af stuur je die toch ook gelijk uit huis?

Comments are closed.