Het NOS journaal maakte bekend dat dit blijkt uit een onderzoek van BureauTaal dat voor ruim zeven miljoen Nederlanders de troonrede die koningin Beatrix uitsprak niet of nauwelijks was te volgen.

BureauTaal is het bureau dat gemeente en ministeries adviseert op het gebied van taal. Het gaat om 60% van de Nederlanders boven de 18 jaar.
Volgens BureauTaal loopt de troonrede aardig in de pas met de manier waarop de overheid communiceert: 60% van de Nederlanders begrijpt daar niets van.

Slechts 15% begrijpt de troonrede moeiteloos.
Begrijpt wat er gezegd wordt. Maar velen van die 15 % begrijpen ook niet waarom dat alles gebeurt en hoe ze gemanipuleerd worden.

Dat is precies de reden waarom wij gisteren een begrijpelijke troonrede schreven die echt aangeeft wat er aan het gebeuren is.
Zie https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=2834

6 REACTIES

 1. Tja, vieren we binnenkort niet 100 jaar leerplicht?
  Op één of andere manier is het staatonderwijs niet eens in staat om het staatstaalgebruik ("newspeak"??) te onderwijzen.

 2. Tijd voor Beatrix om op te donderen en geen manipulerende eikels meer aan de macht die enkel aan eigen gewin denken.

 3. Prinsjesdag,het wordt elk jaar een
  belachelijker vertoning.Een antireclame
  voor elk koninklijk huis.
  Misschien volgend jaar Yomanda,Vanessa.
  Jorritsma,Kim Holland?
  Of Conny Palmen?

 4. Ja wat een scherts vertoning op prinsjesdag. Wat een geldverspilling en al die hansworsten in mooie streepjespakken en rare hoeden. Ga gewoon aan het werk en deel gewoon de begroting uit op een A 4 tje zoals dat ook bij bedrijven het geval is. Die overheids dinaren grijpen elke gelegenheid aan om een feestje te bouwen op kosten van de belastingbetaler.Van lekkere hapjes haringfeesten barbeque s tot een komplete luchtshow als een generaal zijn comando overdraagt.Bezigheidstherapie voor ambtenaren,en daar hebben we er heel veel van,overigens ook Generaals.

 5. hoe kleed je een bevolking uit,
  met de glimlach,
  ze kan beter een striptease doen,
  dan hebben we er tenminste nog
  een paar minuten iets aan.

Comments are closed.