Op de website van de Jerusalem Post (www.jpost.nl) staat een interessant artikel over een van de gevolgen van de uittocht van Israël uit de Gazastrook. Tot mijn stomme verbazing namelijk blijkt de levensstandaard in Gaza aanzienlijk hoger te zijn dan die in Egypte terwijl toch de grote meerderheid in Gaza werkeloos is.

Hamas schijnt daar de grootste werkgever te zijn en die wordt voornamelijk door Iran gefinancierd terwijl er jaarlijks nog miljarden aan hulp van de EU en overige landen binnenkomt waarvan het overgrote deel weliswaar door de PA-top achterover wordt gedrukt maar toch een gedeelte naar beneden doorsijpelt. Verder werkt nog een deel van de bevolking in Israël zodat de combinatie van al die geldbronnen toch een redelijke levensstandaard tot gevolg lijkt te hebben.

Na het vertrek van het Israëlische leger uit het grensgebied tussen Gaza en Egypte zijn honderdduizenden Gazanezen de grens overgestoken om goedkoop in te kopen in de Egyptische grenssteden El Arish en Rafah waar de prijzen aanzienlijk lager zijn dan in Gaza en dat geldt niet alleen voor goederen maar ook voor vrouwen. Er zouden massaal bruiden worden opgekocht omdat die in Egypte maar een habbekrats kosten terwijl de bruiden zelf blij schijnen te zijn om naar de welvaart (!) van Gaza te kunnen verhuizen. Jaja, u leest het goed.

Zie ook www.jpost.com/servlet/Satel…

8 REACTIES

 1. Een grappige veronderstelling: De EU en Iran zijn op dit gebied de grootste investeerders…

  Anyways, een leuke burgeractie: als iedereen nou een uitkering neemt lossen we dat terrorisme-probleem zo op !!

 2. die Egyptische wijven schijnen zo goedkoop te zijn dat mannen uit Gaza zich van de hebberigheid maar een tweede en zelfs een derde vrouw aanschaffen, pik in ’t is winter daaroo.

 3. [3] Misschien neem ik er dan ook wel een, als ze tochzo goedkoop zijn… En bovendien moeten ze toch de bevelen van de man opvolgen?? Ik heb namelijk nog een goedkope werkster nodig….

 4. Geloof me: de Palestijnen zullen tot zeker het jaar 3050 aan de Eurotiet moeten blijven hangen..; om maar enigzins aan het vreten te blijven!!

  Zelf zullen ze nooit en te nimmer enigzins wat Klahr weten te machen..; zodat de Pleuropeaan… voor de rest van zijn misserabele leventje..; zal motte blijven dokken voor de Palestijn!

  Het wordt voor Zalm/Balkebende hun nieuwe hobby: van de Nederlandse bevolking gestolen (;ees: Belasting) geld blijven Pompen in extreem achterlijke Arabiereren in de Gaza!

  En wat nog: dit extreem Stupide volk heeft dar nog voor gekozen ook!!

 5. Dankzij Israël zijn de faciliteiten en infrastructuur in de Palestijnse gebieden opgebouwd sinds 1967. Er blijken zelfs duizenden Palestijnen hun toevlucht te hebben gezocht in Israël om de dictatuur van de PA en Hamas te ontwijken. Kijk, het Islamitische denken blijft achterlijk (daar had Fortuyn gelijk in), dus het zal wel niet lang duren voordat de Palestijnse gebieden naar het niveau van Egypte zijn afgezakt. Vooral als men door de corrupte PA of het Islamofascistische Hamas wordt geregeerd.

  Het is alleen jammer dat we zulke kortzichtige en domme politici hebben in Nederland die dit nog steeds willen financieren, zonder voorwaarden te stellen.

 6. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geschikt ben dat jullie zo makkelijk kunnen praten over de armoede van een ander. Het feit dat de onderdrukte Gaza-nezen iets rijker zijn dan de Egyptenaren is nog steeds niets vergeleken met de Isreali’s die zich, ten koste van de Arabieren, hebben weten te verrijken. Waarom worden deze mensen niet meegenomen in de vergelijking?

 7. Roland: hoezo "ten koste van de Arabieren"??
  Zijn die als slaven gehouden? Worden zij bestolen? Of zijn het gewoon Israëli die met hun handelsgeest en hard werken een goede economie hebben opgebouwd?

Comments are closed.