Vandaag heb ik geen zin om een artikel te schrijven!
Ik ben echter wel zeer benieuwd naar UW mening over de Vrijspreker!
Misschien behoort u tot de vele lezers die ons regelmatig bezoeken, maar (nog) niet de drang voelden om te reageren op de artikelen.

Misschien is dit dan een mooie gelegenheid!!

Wat vindt u van de Vrijspreker?
Welk soort artikelen/onderwerpen spreekt u aan?
Welk soort artikelen/onderwerpen spreekt u minder aan?
Wat mist u? Waar wilt u wel eens meer over lezen?
Hebt u Vrijspreker wel eens aan vrienden/collega’s aangeraden?
Denkt u dat Vrijspreker nuttig is?

Dit zijn slechts voorbeelden. Van belang is uw mening, op uw eigen manier!!
Hopelijk wilt u de moeite nemen een paar regeltjes te tikken.
Misschien dat we het u (nog meer) naar de zin kunnen maken…

Met hartelijke groet,

Jodocus

64 REACTIES

 1. Hallo,
  Ik kijk elke dag even op de Vrijspreker.Wat me het meest aanspreekt zijn toch de stukjes over onze fraaie regering.Ik vind dat er kort en duidelijk geschreven wordt, en dat bevalt me wel.ga zo door! Ik heb een link naar jullie geplaatst op mijn web-log.Kom gerust eens kijken.
  Groeten van Monique

 2. Met enige regelmaat bezoek ik de vrijspreker. Een dag heeft echter maar 24h en daarin moet ik keuzes maken tussen :geenstijl,nu.nl, meervrijheid, hetvrijevolk etc.

  De inhoud van de stukken en de site in het algemeen vind ik goed, zoniet dan reageer ik meestal 🙂

 3. Ik vind vrijspreker een goede log
  waar ik vaak lees. Posten doe ik liever
  bij mijn tegenstanders die mijn niveau
  meestal te laag waarna ik hier of bij
  meervrijheid mijn argumenten kom halen zodat ze na een half uurtje al wanhopig
  boeken van Lenin beginnen aan te bevelen of me proberen wijs te maken dat de kapitalist een grote matrix voor me heeft gecreeerd.

 4. Niet dat ik daarmee alles blind overneem. Vooral niet als sommigen
  gaan beweren dat hitler links was of zoiets dergelijks.

 5. [5] "te laag vinden"
  Niets van aantrekken, expo! Gewoon zelf nadenken en de feiten ontdekken!
  En stel gerust vragen als je het ergens niet duidelijk is, of als je het er meent niet mee eens te zijn.

 6. Hallo,
  Ik kijk elke dag op vrijspreker en meervrijheid. Vrijspeker is een goede site met duidelijke korte artikelen waar ik me helemaal in kan vinden. Ga zo door.

 7. Hallo,
  De Vrijspreker is, samen met meervrijheid.nl, de voornaamste leverancier van mijn dagelijkse "food for thought". Vooral stukjes over de overheid en het Vierde Rijk (de EU) genieten mijn belangstelling.
  Ik sluit me graag aan bij Bas Jansen: Ga zo door!

 8. "Waar wilt u wel eens meer over lezen?"

  Een rubriek met handige tips om zoveel mogelijk onder belasting uit te komen zal wel leuk zijn !!

 9. Ik heb lang niets meer van me laten horen, maar ik kon het niet laten.

  Ieder dag lees ik immers de artikelen van jullie site evenals meervrijheid.nl, groepwilders.nl. e.a.

  Ik ben onlangs 27 geworden, ik heb een appartement gekocht (alleen) en heb thans een nieuwe baan. Joepie (not!)

  Een nieuw huis, een nieuwe baan, een nieuw begin zou je zeggen.

  Tsja, als ik me bedenk hoe weinig ik zal overhouden om werkelijk te consumeren en te genieten van mijn arbeidsproductiviteit – na aftrek van alle vaste lasten, belastingen, accijnzen, verzekeringen en wat al niet meer – word ik er treurig van.

  Waar doe ik het allemaal voor? Overwerken is een optie, maar des te productiever je bent des te meer er wordt gestolen. Zo nu en dan moet dit wel en zeker als je een ‘verantwoordelijke’ baan hebt en het ziekteverzuim hoog is (dat is al jaren zo makkelijk en dat snapt de ‘jeugd’ ook wel, die zijn niet gek!).

  Om het e.e.a. te begrijpen lees ik dus deze site en probeer me te verdiepen in de politiek. Hoe heeft dit in godsnaam kunnen gebeuren ? Het antwoord vind ik vaak in de onderhavige artikelen van vrijspreker.nl alsmede de boeken die ik ooit heb aangeschaft van Pim Fortuyn.

  Maar ik word er niet vrolijk van, behalve dan de cynische ondertoon van sommige artikelen. Die zijn vaak plezierig om te lezen, maarja… de realiteit is nu eenmaal niet zo.

  Ik wil graag vrij zijn in mijn eigen land zoals vrijspreker het voor ogen heeft. Alhoewel… doch geboren en getogen in Nederland ben ik volgens de begripjes van de ‘overhead’ allochtoon. Mijn moeder is immers in Suriname geboren en mijn vader in Nederland. Snapt u het nog?

  De jeugd heeft de toekomst zegt men. Ik merk er weinig van.

  Vrijspreker, hierbij een beroep om ook de jonge volwassenen (lees: de jeugd) niet te vergeten.

  Een door velen vergeten generatie die door weinigen wordt begrepen,laat staan de volledig verweesde overhead.

  Hoe zou dit nou komen ? Weet u het antwoord ? Ik ben benieuwd naar uw mening.

 10. [10]
  Dank je, Analyzer, voor je uitgebreide reactie.

  Vooral je opmerking: "hierbij een beroep om ook de jonge volwassenen (lees: de jeugd) niet te vergeten", vind ik belangrijk.

  Wat denk je dat we kunnen doen om dit vorm te geven?
  Alle ideeën en tips (van jou en ook van anderen) zijn welkom, en zullen serieus overwogen worden en zo mogelijk uitgevoerd!

  Nogmaals dank,
  Groet,

  Jodocus

 11. Ook alle andere reageerders zover,

  Hartelijk dank!

  Reacties, op- en aanmerkingen blijven natuurlijk welkom.

  Jodocus

 12. Hallo Mike,
  Ik weet niet hoe "groot" of "ernstig" je gedwongen afdracht aan de staat is, maar al vanaf een relatief lage som heeft 1 van onze ras-libertarieers, van het eerste uur, dhr. T. Manders, zeer aantrekkelijke oplossingen, met name voor zelfstandigen. Als je onze webmaster je e-mail adres geeft, mail ik je wel het adres etc. van Manders.

  Desalniettemin blijft een idee van en site met belastingtips ook zeer aantrekkelijk; misschien dat we dat op een intranet-site-achtige constructie met behulp van wat deskundigen wellicht in de vorm van een Stichting of Nieuwe VERENIGING VAN BELASTINGBETALERS of zo (dan kunnen we het nog van de belasting aftrekken, ook) kunnen vormgeven. Misschien heeft KIM nu een beetje tijd daarvoor en zin in om, zoiets op te zetten? KIM – volgens mij zou jij je onsterfelijk maken hiermee.

 13. Ik lees nog steeds zoveel mogelijk artikelen van de vrijspreker maar bepaalde dingen kom ik zelf nog niet helemaal uit of heb ik nog geen pasklaar antwoordt op als ik met een SP er in discussie ben en het gaat dan meestal wie de infrastructuur,straatlicht moet gaan betalen of welke verzekering wil de opvang nog gaan bekostigen wat als invalide ter wereld komt t zijn vaak vragen waarmee ze als eerste op de proppen komen als je belasting diefstal vindt !

  Sinds mn vader v/d week overleden is vraag ik me af aan welke belastingen begrafenisondernemingen en crematoria onderhevig zijn want 2 e kopje koffie uitschenken voor 100 man kost 300 Euro en dan noem ik maar 1 detail naast dat de verzekering alles uitbetaald had was mn moeder evengoed nog minimaal 700 euro kwijt aan frutseltjes en dingetjes !
  Want anders zijn dooien Big bizniss

 14. Peter, gecondoleerd met je vader.

  De vraag over wie straatlicht moet bekostigen is altijd simpel te beantwoorden met het antwoord dat de galerijverlichting in een flat ook gewoon brandt. Daar is dan een vereniging van eigenaren voor. Waar je al dan niet actief in kunt zijn.

  En vraag eens aan een SP-er of hij persoonlijk bereid zou zijn om geld te doneren aan een fonds voor "gehandicapt geboren kinderen". Waarschijnlijk zou hij dat wel willen. Waarom zou hij dat in een samenleving zonder overheid dan niet doen?
  Nu doen mensen het niet vanuit de gedachte dat "ze al genoeg belasting betalen". Het is enorm makkelijk geworden om op die manier je verantwoordelijkheid af te schuiven.
  Kijk je bijvoorbeeld naar een dorp in Amerika, dan zie je dat daar véél meer gemeenschapszin is, en dat mensen elkaar zonder morren helpen. Het grote voordeel daarbij is dat iedereen vriendelijk voor elkaar gaat zijn, omdat ze weten dat ze de buren morgen wel eens nodig zouden kunnen hebben.
  Dat maakt een vrije samenleving zonder anonieme overheid nou juist zo mooi.
  Hufterigheid mag, maar verwacht dan geen compassie als je hulp nodig hebt. Gevolg is dat de hufterigheid in de samenleving aanzienlijk afneemt.

 15. [15]
  Gezond eigenbelang zal ik die Amerikaanse dorpjes zeker een rol spelen, maar ook de kerkelijke gemeenschap waartoe velen behoren.
  De kerk vervult daar nog een belangrijke functie m.b.t. diakonie, onderwijs en ziekenzorg b.v.
  Terwijl hier de overheid als een koekoeksjong in die kerkelijke nesten is gaan zitten, en de werkers tot ambtenaren maakte i.p.v. uit geloofsovertuiging gedrevenen.

 16. [15] Kim, maar hoe zit het dan voor kleine weggetjes tussen dorpjes? Het is bijna onmogelijk om daar tolwegen van maken. En hoe moeten die kleine weggetjes eigenlijk onderhouden worden?

 17. [13] Ikzelf heb al een belasting consulant als kennis 🙂 En bovendien weet ik ook wel wat van het belastingrecht af….
  []
  Maar waar het mij om gaat is inderdaad een soort website waar mensen handige tips kunnen lezen en waar mensen ook met elkaar in contact kunnen komen (forum & chat). Ongeveer hetzelfde idee als wat http://www.helpmij.nl heeft. Een sectie met artikelen (tips) en een forum waar mensen specifieke vragen kunnen stellen (ik zit met dit probleem…..) en natuurlijk ook een chat functie voor onderling contact.

 18. [18] Nja…het probleem met zulke zaken is dat het ermee is als met zenboedhistische meesters : "zij die weten,zwijgen" en "zij die spreken, weten niet"

  Huis-, tuin- en keukentips hoe enige eurootjes van je belastingaangifte af te knijpen, zul je wel uitwisselen (maar daar kom je ook elders wel achter) maar het serieuzere werk gaan
  specialisten niet op een website droppen waar meneer fiscus gewoon kan meelezen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 19. Stel dat 7 miljoen mensen dat wel doen en gemiddeld per jaar 100 euro uit besparen. Dat betekend dan een winst van 700 miljoen euro !!
  Bovendien geeft het een aansporing voor anderen om een soortgelijk project te starten en/of zich tegen te wenden bij de belastingdruk.

  En nog het belangrijkste:

  You’re pissing your government off !!

 20. [16]
  De usurperende staat heeft inderdaad een niet te overschatten funeste uitwerking op de mentaliteit van zijn burgers. Maar ja, in de socialistische heilstaat telt de massamens als subject toch niet mee. Respect en compassie zijn er onbekende begrippen.

 21. [17] Mike, goeie vraag. Die kleine wegen zijn van vitaal belang voor de dorpskernen. En als iets van vitaal belang is zullen er ongetwijfeld groepen opstaan die zich daar hard voor willen maken.
  Dat kan natuurlijk op allerlei manieren, je zou zoiets aan een club van autorijders kunnen uitbesteden. Dat soort clubs kunnen eenvoudig ontstaan.
  Daarnaast zullen er zeker projectontwikkelaars zijn die graag ergens nieuwe huizen willen bouwen. maar die huizen worden pas wat waard als er een fatsoenlijke weg heen leidt. Dus zal zo’n projectontwikkelaar er belang bij hebben om goede wegen aan te leggen. Wellicht zal hij bij verkoop van het project ook nog iets in het contract laten zetten over het onderhoud voor de komende x-aantal jaar.

  Mochten de bewoners behoefte hebben aan betere wegen dan moeten ze dat vooral zelf regelen. Hun eigenbelang is naast een prettige weg namelijk ook nog eens dat hun huis meer waard wordt.

 22. [20] Mike,

  Nou nee….want van het moment dat de
  politiek weet dat jij dat geld hebt,
  weten ze ook een manier te verzinnen om het jou weer afhandig te maken.

  Als Zalm een gat in z’n begroting zou
  hebben van 700 miljoen omdat er een achterpoortje in de wet zit waar miljoenen gebruik van maken,wordt de
  wet binnen de kortste keren aangepast en gaat dat poortje dicht
  of gaat de benzine-accijns omhoog (een extra tax wegens voor het milieu) zodat de Haagse rovers vooralsnog die 700 miljoen krijgen die ze nodig hebben om uit te delen aan de bureaucraten en profiteurs die hun in het zadel houden.

  Van ’t moment dat een belastingsontwijkingstacktiek te succesvol wordt, komen de politiek en fiscus in aktie.

  Jouw forum zou het de Haagse rovers wel
  erg makkelijk maken maar zoals gezegd de lui die professioneel met deze materie bezig zijn en die werkelijk grote sommen aan de grijpgrage klauwen
  van de fiscus weten te onttrekken,houden daar netjes hun mond over dicht en geven toch niet thuis.Uiteraard zou ik zeggen.

  Dat neemt niet weg dat een vereniging
  van belastingsbetalers een goed idee
  zou kunnen zijn.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 23. [23] Ik denk dat Cincinnatus gelijk heeft. De overheid heeft gebouwen vol jongens en meisjes die hogerop willen en dagelijks dankbaar zo’n site zouden uitkammen, om dan met plannetjes (‘mazen’ dicht) in de lange rij bij hun chef te gaan staan. Echt waardevolle tips zul je dus niet op zo’n site binnenkrijgen. Ik sluit mij aan bij het idee dat een vereniging belastingbetalers wel effectief kan zijn.

 24. Leuk voorbeeld (vandaag in de Telegraaf):
  ROTTERDAM – Iedereen kan binnenkort weer een computer kopen met de Belastingdienst als sponsor. Ruim een jaar nadat staatssecretaris Joop Wijn (Financiën) de razend populaire pc-privéregeling wegens overmatig gebruik afschafte, introduceert een groepje slimme ondernemers de opvolger daarvan.

  Door gloednieuwe laptops te verpakken in een cursus kan de aanschafprijs daarvan straks als studiekosten worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Zodoende neemt de Belastingdienst in veel gevallen bijna de helft van het prijskaartje voor zijn rekening, afhankelijk van de belasting- schaal waarin de cursist zich bevindt.

  "De laptops zijn noodzakelijk voor de cursussen die we via internet aanbieden", zegt Aad Eekman, voorzitter van de Rotterdamse Stichting PC Privé Cursus, die afgelopen maanden het idee voor de fiscaalvriendelijke computercursussen heeft uitgewerkt.

  De pc-privécursus is te vergelijken met de typecursussen die schrijfmachinefabrikant Scheidegger in het verleden organiseerde en waarbij een typemachine onderdeel uitmaakte van het cursusmateriaal.

  Het prijskaartje voor een cursus inclusief laptops bedraagt 3000 euro, dat op een drempelbedrag van 500 euro na als aftrekpost opgevoerd kan worden bij de belastingaangifte.
  ——–
  Hoe lang zou deze regeling blijven bestaan?

 25. [23] [24]
  [23] Sterker nog, ik zal graag willen dat de ned overheid die site veelvuldig bezoekt en zo veel mogelijk tips onmogelijk maakt 🙂 Ik zal het even allemaal uitleggen.

  Wat het probleem is, is dat jullie veel te weinig analytisch denken.
  Een dergelijke website voor tips om zo weinig mogelijk belasting te betalen zou hoogstwaarschijnlijk in de media komen. Wel niet in de grote kranten maar wel bijvoorbeeld op nu.nl, Spits en de Metro, etc. Veel mensen zullen dan die website bezoeken om te kijken welke tips voor hun handig zijn. Deze stormloop kan je gelijk handig gebruiken door het libertaristische denkgoed te verspreiden door op die website artikelen van vrijspreker.nl te plaatsen die gaan over belastingzaken. Denk aan EU-geld dat naar palestina gaat, mijn reprorecht artikel, etc. Hierdoor zullen mensen een enorme afkeer krijgen t.o.v belasting (denk ook aan de chatfunctie van de website). Vervolgens zal de belastingdienst met al haar ambtenaren die website ook bezoeken en proberen al die tips onmogelijk te maken. Dit zal veel mensen kwaad bloed zetten en erg kwaad maken. Denk als een post van bezoeker A in het forum: "Ik heb nou weer een belastingaanslag van de Belastingdienst ontvangen t.w.v XXXXX,XX , Ik pik het niet langer !!" Veel bezoekers lezen dat soort posts en jawel hoor, je hebt een ware kettingreactie. Zeker als ze tussendoor ook de belasting artikelen van oorspronkelijk vrijspreker.nl lezen. Een ander goed punt van zo’n website is, is dat je er veel PvdA’ers mee trekt, uit ervaring weet ik namelijk dat veel PvdA’ers geen eigen mening hebben en makkelijk beïnvloedbaar zijn. Denk maar ’s hoeveel mensen er wel niet overgestapt waren van de PvdA naar de LPF !!
  Verder zie ik geen reden waarom die website niet gerund zal kunnen worden door een dergelijke stichting/vereniging voor belasting betalers…..

  Natuurlijk zul je op zo’n website niet de tips vinden die belasting consultants geven, maar wel gewoon tips die relatief bekend zijn maar helaas door helaas te weinig mensen wordt toegepast. Neem bijvoorbeeld de giften constructie (vader  dochters/zonen), Kim’s bijdrage van 23 september 2005, 14:26, kanaaleiland Guernsey, etc En natuurlijk handige eigen verzinselen van forum leden.

 26. <a href= http://index6.mygyt.com >bichon frise pillow with tassels</a> <a href= http://index7.mygyt.com >redheads nude</a> <a href= http://index8.mygyt.com >butts county census</a> <a href= http://index13.mygyt.com >arizona state university s walter cronkite school of journalism & mass communications</a> <a href= http://index9.mygyt.com >movie theater posters</a> <a href= http://index15.mygyt.com >live cam sex show</a> <a href= http://index14.mygyt.com >dr. masserman fountain valley cal</a> <a href= http://index2.mygyt.com >zo6 video</a> <a href= http://index3.mygyt.com >valley of king butterflies</a> <a href= http://index12.mygyt.com >naked black ass</a> <a href= http://index11.mygyt.com >kiriko glasses at korin</a> <a href= http://index5.mygyt.com >got the right tactics to turn you on and girl i</a> <a href= http://index10.mygyt.com >otk spanking</a> <a href= http://index1.mygyt.com >write a female prisoner</a> <a href= http://index4.mygyt.com >fenimore asset management</a>

 27. <a href= http://index14.ifgec.com >lake movie theather</a> <a href= http://index15.ifgec.com >do women act differently after having sex with a man</a> <a href= http://index5.ifgec.com >after pics of lower eyelid surgery after surgery</a> <a href= http://index6.ifgec.com >dark hair long legs porn</a> <a href= http://index11.ifgec.com >videoprofessor</a> <a href= http://index3.ifgec.com >change my pass word</a> <a href= http://index20.ifgec.com >meatpackers porno nyc</a> <a href= http://index13.ifgec.com >american lion the movie</a> <a href= http://index2.ifgec.com >jso girls ranch</a> <a href= http://index1.ifgec.com >arthritus in teens</a> <a href= http://index18.ifgec.com >adultfriendinder</a> <a href= http://index4.ifgec.com >animalsexom</a> <a href= http://index10.ifgec.com >free my slut wife fucking</a> <a href= http://index7.ifgec.com >what is mass</a> <a href= http://index9.ifgec.com >koa campground pa</a> <a href= http://index17.ifgec.com >netpassport member servives</a> <a href= http://index8.ifgec.com >dozzle porn</a> <a href= http://index12.ifgec.com >brasstown north carolina statistics</a> <a href= http://index16.ifgec.com >nj strip clubs</a> <a href= http://index19.ifgec.com >male moders wresling nude</a>

 28. <a href= http://index14.ifgec.com >lake movie theather</a> <a href= http://index15.ifgec.com >do women act differently after having sex with a man</a> <a href= http://index5.ifgec.com >after pics of lower eyelid surgery after surgery</a> <a href= http://index6.ifgec.com >dark hair long legs porn</a> <a href= http://index11.ifgec.com >videoprofessor</a> <a href= http://index3.ifgec.com >change my pass word</a> <a href= http://index20.ifgec.com >meatpackers porno nyc</a> <a href= http://index13.ifgec.com >american lion the movie</a> <a href= http://index2.ifgec.com >jso girls ranch</a> <a href= http://index1.ifgec.com >arthritus in teens</a> <a href= http://index18.ifgec.com >adultfriendinder</a> <a href= http://index4.ifgec.com >animalsexom</a> <a href= http://index10.ifgec.com >free my slut wife fucking</a> <a href= http://index7.ifgec.com >what is mass</a> <a href= http://index9.ifgec.com >koa campground pa</a> <a href= http://index17.ifgec.com >netpassport member servives</a> <a href= http://index8.ifgec.com >dozzle porn</a> <a href= http://index12.ifgec.com >brasstown north carolina statistics</a> <a href= http://index16.ifgec.com >nj strip clubs</a> <a href= http://index19.ifgec.com >male moders wresling nude</a>

 29. <a href= http://index2.justgfg.com >brutal gang bangs white girls black men</a> <a href= http://index10.justgfg.com >pics of girls having sex with horse</a> <a href= http://index3.justgfg.com >pimple like sores on the mouth</a> <a href= http://index8.justgfg.com >xenu pics</a> <a href= http://index4.justgfg.com >mature games</a> <a href= http://index6.justgfg.com >president fillmores first wife</a> <a href= http://index5.justgfg.com >fairfax citizens association</a> <a href= http://index7.justgfg.com >western publications association</a> <a href= http://index1.justgfg.com >dogsex stories</a> <a href= http://index9.justgfg.com >west milford board of education</a>

Comments are closed.