Nadat de socialist Wim Kok commissaris geworden is bij een aantal grote bedrijven, praat hij heel anders dan vroeger. Of hij heeft heel wat geleerd. Misschien leest hij wel regelmatig de Vrijspreker?

Kok presenteerde vrijdag zijn bevindingen over de concurrentiekracht van Europa en geeft een aantal aanbevelingen die echt in de richting komen van het libertarisme en die wij hier al jarenlang promoten.

Alleen al uit een artikel van de NRC van zaterdag de volgende constateringen en aanbevelingen van Wim Kok:
–Er wordt in de EU te veel getreuzeld.
Ja wat wil je met een dergelijke zwakke superstaat anders?

–De bestaande sociaal-economische arrangementen en prioriteiten moeten ingrijpend worden veranderd.
Dit is heel wijs. Om deze slechte situaties die Kok zelf tot stand heeft gebracht zo radicaal te veroordelen getuigt van een wijs mens. Het zou fijn zijn als zijn (oude?) volgelingen dit nu ook gingen uitvoeren.

–De Europese verzorgingsstaat moet ingrijpend worden hervormd.
Juist Wim. We nemen aan dat je met hervormen, bedoelt dat hij moet worden afgeschaft, maar dat je dat hier alleen iets politieker brengt.

–Het ontbreekt aan politieke moed om de noodzakelijke dingen te doen.
OK, maar begrijpelijk nadat je het volk decennialang hebt gebrainwashed. Maar nu maar aan iedereen duidelijk dat als we wat willen consumeren, dat we dat dan eerst moeten produceren.

–We moeten ons zorgen maken over het protectionisme van Frankrijk.
Klopt. De fout zit er in dat Nederland zich ondergeschikt gemaakt heeft aan “Brussel” waar een overheersende Duits-Franse macht zit. De oplossing is dus duidelijk: UIT DE EU TREDEN.

–We moeten ons zorgen maken om de “Verlamming van Duitsland”Klopt. Zelfde redenering en oplossing als genoemd ivm Frankrijk.

–We moeten ons zorgen maken omdat er in Italië de zaak fundamenteel mis is.
Klopt. Zelfde redenering als voorgaande punt.
Het wordt wel steeds onbegrijpelijker dat er nog lieden zijn die nog enige waarde aan de EU-Grondwet hechten. Wat een geluk dat we die hebben kunnen afremmen. Nu eerst maar uit de euro en dan uit de EU. En Nederland zal weer een nieuwe gouden eeuw krijgen.

–Het is fout hoe de nieuwe lidstaten van de EU door de oude op een kille manier worden buitengesloten.
Klopt. Ook Nederland houdt zich niet aan de mooie verlokkende slogans waarmee deze staten de EU ingelokt zijn. Kijk alleen maar eens naar het aantal artikelen in de pers over Poolse arbeiders. Dat zijn toch EU-burgers? Dus geen onderscheid meer tussen Polen, Nederlanders of Grieken was de belofte! En de praktijk?

–Andere landen in de EU doen het beter dan Nederland.
Typisch dat dit vooral landen zijn buiten de eurozone. Heeft het iets met de euro te maken? Laten we voor de zekerheid maar uit die euro gaan.

–Het idee om in 2010 de beste te zijn blijkt een waanidee. Europa is in de wereld alleen maar achteruit gegaan.
Klopt. Dergelijke waanideeën krijg je door machtswellustige irreële politici met grootheidswaanzin. Daarom, uit die EU, En zo snel mogelijk.

–Van de 100+ prioriteiten van het Lissabonplan (sterkste in 2010) meer dan 95 schrappen als zijnde onzin of niet relevant.
Klopt. Wim moet alleen de overgebleven 5 ook nog bij de overheden weghalen een aan de vrije mens overlaten.

Die 5 overgebleven aanbevelingen zijn overigens:
A. Aandacht aan Kenniseconomie.
Goed idee. Maar wil je dat echt aan de gang brengen dan moet je de economie vrij laten. Het Midden en Kleinbedrijf niet hinderen. En als kleine persoonlijke frustratie, eens zorgen dat er overal in Nederland minimaal ADSL beschikbaar komt. Kortom: VRIJHEID.

B. De EU markt meer openen voor goederen en vooral ook diensten.
Ja, en Nederland kan beginnen met zijn markt daarvoor unilateraal open te gooien!. Kortom: VRIJHEID

C. Verbetering van het ondernemersklimaat.
Natuurlijk, gewoon: VRIJHEID.

D. Een soepeler arbeidsmarkt
Ook dat klopt weer, dus VRIJHEID

E. Aandacht voor ecologische duurzaamheid.
Ja, zogezegd ja, alleen wel even definiëren wat je ermee bedoelt! Het is iets wat de maatschappij beslist wil. Daarom ook hier VRIJHEID.

Wim Kok zegt ook dat dit als een Europees plan niet opschiet, maar dat dit per land moet worden aangepakt. Er moeten NATIONALE PLANNEN komen.
Een mooier argument voor de overbodigheid van de EU hebben we lang niet gehoord. Laten de NL-politici dit nu eens oppakken en de uittree-procedure op gang gaan brengen.

Aan het eind van het artikel waarschuwt Wim Kok ook nog eens voor China en zegt dat we dat probleem zeker niet moeten benaderen met protectionistische middelen. Die hebben nog nooit succes opgeleverd.

Waarheeft Wim al die wijsheid vandaan gehaald? Bij de Shell? Of bij de Vrijspreker?

3 REACTIES

  1. Wel stuitend dat die snikkel als min. president juist hele andere dingen heeft bewerkstelligd. Schijnheilig eigenlijk. Zou wel ’s willen weten wat hij tegenwoordig zou stemmen. Zeker Wilders?

Comments are closed.