Er wordt zomaar flink gestorven door PvdA prominenten, 2 stuks in 2 dagen, toe maar. Gisteren Andre van der Louw, voorman van de beweging Nieuw Links, heel snel Nieuw Rijk en vandaag Karin Adelmund.

Andre was de man die zijn MULO-diploma heel ver wist te brengen.

In de jaren 60 schreef hij stukjes over de nieuwste hitjes in het juveniele popblaadje Aloha terwijl hij zich daarnaast inzette voor de onderdrukte arbeidersklasse. Dat laatste bracht hem het voorzitterschap van de PvdA op en vandaar kon het Grote Graaien beginnen. Eerst burgemeester van Rotterdam voor een socialistisch salaris van 200.000 harde guldens van 1973. Hij verklaarde in een interview dit een schandalig hoog salaris te vinden maar dat heeft hem er evengoed niet van weerhouden dat geld toch maar aan te nemen.

Vervolgens kort minister van CRM, men is tenslotte niet voor niets MULO afgestudeerde en na de val van dat kabinet werd hij vanwege zijn sportiviteit voorzitter van de KNVB. Toen naar de Mediaraad, de Omroepraad en tenslotte het voorzitterschap van de NOS, wel allemaal totaal nutteloze clubs.

Andre van de Louw was een van de tienduizenden linkse idealisten die miljonair wisten te worden van hun idealen door via de staat de loonstrookjes van de werkenden te plunderen. De man was een doodordinaire rooie parasiet die Nederland ontzettend veel schade heeft aangericht en van mij mag hij best een flink tijdje branden in de hel.

Nummer twee, Karin Adelmund was weliswaar van de volgende generatie maar wel van hetzelfde rooie uitvretershout gesneden. Zij wist via het PvdA-agentschap de FNV een pijpleidinkje in de schatkist te boren en zich een weg te banen naar een carrière in de PvdA politiek.

En zoals het echte beroepssocialisten betaamt predikte zij water voor anderen maar dronk zelf luxe wijn. Zo vond zij als staatssecretaris van onderwijs dat blanke ouders hun kinderen naar zwarte scholen moesten sturen vanwege de integratie terwijl zij haar eigen kinderen op een zeer blanke en dure particuliere school zette.

Haar grootste wapenfeit schijnt de uitvinding van de klasseassistent te zijn waarmee ze volgens oud-premier Kok vandaag op de radio zo ongeveer het Nederlandse onderwijs van een zekere ondergang heeft gered.

Van mij mag zij Andre van der Louw heel lang gezelschap houden.

30 REACTIES

 1. A lefty a day keeps the trouble away!

  Hopen dat we morgen weer een dergelijk goed nieuws mogen ontvangen. Het mogen wat mij betreft ook best regerende linxen zijn die besluiten de pijp uit te gaan. Zo’n Bert Bot is ver over zijn houdbaarheidsdatum heen. Een Gerrit Zalm zie ik bijvoorbeeld ook met genoegen gaan.

 2. Met al die dooie rooie rakkers (Stekelenburg, Duisenberg en nu deze twee) blijkt maar weer eens hoe ongezond het socialisme is. Wat zeg ik, het is zelfs dodelijk!

 3. Socialisten zijn veel dodelijker voor je land. Maar goed…; als ze in dit tempootje doo(d)r gaan kunnen we misschien over een paar jaar het land weer opbouwen. Voorlopig, mogen ze wat mij betreft, dit tempo handhaven! Je zou zowat in een God gaan geloven!

  Alvast mij bede:

  Lieve God gun mij een lach..

  …door een dooie linxe per dag!

  Lieve God het is pas fijn..

  …als het er twee per dag zijn!

  Lieve God doe je ding..

  ..en jaag er 3 per dag over de kling!

  Lieve God laat uw volk niet bezuren..

  …door er 4 per dag naar de Hel te sturen!

  Lieve God je bent pas een echte vent…

  ..als je 5 linxen per dag naar de verdommenis zend.

  Bedenk o Heer de enige goeie linxe is een dooie linxe!

 4. Andre was de man die zijn MULO-diploma heel ver wist te brengen.

  Joop van den Ende ook. Wat zou die eigenlijk stemmen? En we hebben toch ook nog eens zo’n staatssecretaris gehad van ‘volkshuisvesting’? Hoe heette die ook al weer… Oh, ja… De Graaf meen ik, CDA? VVD? ook weer zo’n MULO mannetje.
  Lijkt nog niet zo’n verkeerde opleiding eigenlijk. Als je daarlangs afzet wat de Heren proffeseuren allemaal bij elkaar bedenken. Wat kost zo’n proffeseur eigenlijk? Per uur bedoel ik dan… Of gaat dat per minuut?

  Wat heb ik een afkeer van socialisten. Maar nog meer aan een gebrek aan sociaal gevoel!

 5. Vergeet niet/nooit/never: die Frau Adelmundt is verantwoordelijk voor het VMBO! Of te wel: het onderwijs zodanig naar een neo-randdebiel niveau te niveleren dat zelfs de meest achterlijke inteelt-riffer in staat wordt geacht met een diploma weg te komen!

  Ik herinner mij nog een VMBO wiskunde examenvraag 2003 (op internet te vinden):

  U rijdt de afstand Eindhoven-Utrecht. De afstand van Eindhoven naar Utrecht bedraagt 75 Km. U rijdt deze route heen en terug. Hoeveel KM. heeft u in totaal gereden?

  En nog weet zelfs zo’n 10% ‘het te presteren’ om dit diploma NIET te halen!

  En vervolgens ging Kaput Adeldead jankend jammeren tijdens een cessie in het 2e Politbureau..; "de toename van de resultaten..sob…snotter..; zijn spectaculair te noemen..sob…snif…SPECTACULAIR…"

  Maar onderwijl is het onderwijs voor latent ambitieuse en technisch aangelegde Vakmensen wel mooi door dit rooie spook naar de donder geholpen!

  Zie over 10 jaar maar eens aan een ordentelijke auto-monteur, timmerman, verpleegster of loodgieter te komen…

 6. Het is wel een beetje onbetamelijk om op het lijk van de vijand te staan juichen, maar als je toch bezig bent, zet dan Fidel asjeblief bij in de rij.

 7. [7] jawel maar Fidel verrekt het gewoon om eens fatsoenlijk af te peigeren, de man werkt niet mee maar op een bepaald moment gaat hij toch wel.

 8. [9] Ik hoop daarbij wel dat Fidel op dezelfde wijze dit ondermaanse verlaat als z’n vroegere collega-tyran Ceaucescu of z’n terroristisch maatje Ernesto Chevara…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. Goed stuk wladimir ,waarom heb je dit niet geschreven toen ze nog leefden ?
  dan had Hub het even door gemaild naar de desbetreffende !

 10. [3] mijn favoriet op dit momnet is Pronk al schijnt Relus ter Beek een eerdere kandidaat te zijn wegens een gunstige en veelbelovende nierziekte. Maar ik ben niet kieskeurig, ik ben tevreden met iedere dooie rooie.

 11. Ed "Als Gumuz het land wordt uitgezet, zeg ik mijn partij lidmaatschap op" van Thijn staat bijzonder hoog op mijn verlanglijst.

  Maar liever dan mijn politieke tegenstanders dood te wensen, zou ik graag zien dat zij levenslang persoonlijk en direct de gevolgen van hun desastreuse beleid ondervinden. Past meer bij het Libertarisch gedachtegoed lijkt mij. 😉

 12. [15] ik wens niemand dood maar als bijvoorbeeld zo’n Kok helemaal uit zijn eige ons mocht komen te ontvallen dan zou ik denk ik mijn verdriet daarover redelijk goed in de hand kunnen houden.

 13. Elke keer als ze dacht, dat de geachte afgevaardigden haar operette in de Tweede Kamer door kregen, begon Karin te grienen.

  En net als je dacht: "Kamervoorzitter, maak daar eens een eind aan alsjeblieft", smolt het mannelijk deel van de Kamer ontroe(de)ring.

  Bah, wat een slap gelul daar toch altijd.

 14. We kunnen ons nu wel blij maken met iedere dag een dooie Mus(sert)…!!

  Maar de praktijk blijkt echter (en helaas) weerbarstiger te zijn!!

  Voorlopig kunnen (en mogen) wij ons NIET blij maken met één dooie linxert pro Tage!!
  Pas wanneer dit OVERDUIDELIJK een regelmaat vertoont!!

  Dan… En DAN pas..alleen : mogen en kunnen wij juichen!!

 15. Ik hoop dat de lijst ‘herfstblaadjes’ lang zal zijn dit najaar. Maar waarom alleen rooien naar de hel? Genoeg rechtse fossielen beschikbaar om ze daar gezelschap te houden. Een willekeurige greep: Van Agt, Wiegel, Van Mierlo, Brinkhorst, Neelie Kroes, en vul de lange lijst maar aan. Maar het gaat goed, elke dag een dode hypocriet is een wereld die elke dag een beetje beter wordt.

 16. [20] Overigens wens ook ik niemand dood, maar als ze toch bezig zijn zal ik niet in alle staten zijn. Vliegen er trouwens nog lekker veel vogels rond op en om het Binnenhof? 😉

 17. [18]
  Vrouwen in de politiek, je hebt er niet veel aan, ze lopen eerder in de weg. Een man die keihard wil debatteren mer een vrouw wordt al gauw als bruut weggezet, wanneer bij de vrouw de traantjes dreigen te komen.
  Mannen moeten in de politiek de vrouwen altijd een beetje ontzien, en daar schiet je dus weinig mee op.

 18. De PvdA is toch al een tijdje zoekende naar een nieuwe identiteit. Deze twee evenementen zijn wellicht een goed moment om die toekomst van de PvdA een naam te geven: VMB (Vallen Met BOSjes).

 19. [6] Aan de hoeveelheid taalfouten heeft u het niet verder dan de 5e klas van de Lagere School gebracht!

 20. [22] Puhhh!! Je hebt me nu toch echt tot tranen toe bewogen, Beek! Maar dan wel van het lachen om dit "mannetjes" gezwam. Overigens denk ik dat er vrouwen in de politiek zitten/waren, zoals ene Thatcher, die waarschijnlijk in haar tijd wel enkele mannelijke collega’s in tranen heeft gebracht. En "onze" Verdonk lijkt me eerlijk gezegd ook niet mis.
  Maar wat mopper je nou, Beek. Je zegt zelf: "Vrouwen in de politiek, je hebt er niet veel aan, ze lopen eerder in de weg." Dat is dan toch prachtig? Nog veel meer vrouwen erin en we krijgen een enorme chaos in Binnenhof en omstreken. Iedereen loopt tegen elkaar te schreeuwen, er worden traantjes gedroogd, en natuurlijk niet te vergeten al dat vrouwelijk geharrewar onderelkaar. Nederland is onregeerbaar geworden! Nou, dat is toch precies wat we als libertariërs willen? 🙂

 21. [24] Mee eens, wat betreft dat "zwerfvuil". Ik hoop dat dit een tijdelijke afwijking is op deze site – al dat "dooddenken" (al is het maar voor de grap). Niet bepaald hoogstaand.
  Voor mij mogen ook alle politici (van rechts, links of midden) de pot op. Maar ik zou ze in plaats van dood (wat ze zoals alle mensen toch wel gaan)liever in een productief baantje zien, en in hun vrije tijd wat libertarische lectuur toch zich nemen! (Een mooie droom ! 🙂 )

 22. [27] stuur ze een briefje met het advies om vooral niet dood te gaan maar om in plaats daarvan libertarische lectuur te gaan lezen.

Comments are closed.