Dit zegt Mark Beunderman in de EUobserver. De Brusselse politici hebben door, dat de meerderheid van de burgers van Europa helemaal niet zo’n goede dunk over hen hebben.

U weet wel, je kunt niet alle mensen voor altijd belazeren.

De Commissaris voor communicatie, Margot Wallstrom, heeft nu het “Plan D” gereed en begint dit vandaag op de burgers in de EU los te laten. De “D” staat voor “Democracy, Dialogue and Debate”.
Plan D zou de breuk moeten lijmen die duidelijk werd na de Franse en Nederlandse weigering de EU-Grondwet te aanvaarden.

Onder andere wil deze Commissaris de Nationale regeringen oproepen om in hun land een debat op gang te brengen.
Dat is nu ook vervelend voor Jan Peter, want het NL-Kabinet heeft net besloten om dat in Nederland niet te doen. Net als gisteren het Presidium van de Tweede Kamer. Moeten ze nu daar weer een draai aan geven? *)
Er wordt al bij verteld dat plan D niet bedoeld is als een reddingsoperatie voor de EU-Grondwet! Het debat zou zich vooral moeten richten op de economie, de macht van Brussel en de rol van de EU in de grote wereld.

Om te beginnen wil Margot, samen met President José Manuel Barroso, zoveel mogelijk lidstaten bezoeken. Daarbij ook vergezeld van de Commissaris van het betreffende land. (Neelie Kroes komt dan mee naar Nederland!) Zij heeft daarbij het idee dat als ze maar meer tot de landelijke parlementen praat, dat ze daardoor dan ook meer tot de burgers praat.
Daarbij wordt ook nog gedacht aan het inschakelen van “Beroemdheden”. Want die kunnen het volk goed beïnvloeden. Zoals gebleken is met Johan Kruijff (en andere artiesten) die aan het Spaanse volk die grondwet hebben verkocht.

Zou het volk daar nu weer intrappen? Soms ben ik daar wel bang voor. Je kunt wel niet alle mensen voor altijd belazeren. Maar het kan wel eens (te) lang duren voordat voldoende mensen de ware feiten zien en begrijpen. Zeker in een zaak als deze, waarin politici met behulp van miljoenen euros belastinggeld, reclame, artiesten en mediatijd, hun eigen plannetjes proberen door te drukken.

Iedereen zou waakzaam moeten blijven en in zijn eigen belang zoveel mogelijk andere goedwillende mensen op de ware feiten wijzen.
—————————————————————–
*) Zie ook de waarschuwing van gisteren: “Brede EU Discussie van de baan”:
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

12 REACTIES

 1. …De "D" staat voor "Democracy, Dialogue and Debate"…

  Mooi staaltje nieuwspraak, want dialoog en debat lijken ze in Brussel allergisch voor te zijn, met "Democratie" bedoelt men waarschijnlijk: men brabbelt wat met bureaucraten in parlementen, de bevolking van de tyfus krijgen.

  Ik verwacht dat de "D" zal staan voor Demagogie, Deceptie en Dwingelandij door het politbureau in Brussel.

 2. Beste Margootje, vlieg jij maar mooi op naar jouw Zweedse kooitje.

 3. De geest is uit de fles en die krijg je er met geen miljoen charmeoffensieven weer in. Dankzij het referendum Grondwet is er voor veel mensen aan het licht gekomen hoe het spel gespeeld wordt, waar de belangen liggen en wie het mag betalen. Slechts een drastische inkrimping van de EU’s bevoegdheden en ambtenarenapparaat samen met een substantiele vermindering van onze EU bijdrage kan op enthousiasme rekenen. Gratis tip voor Margot Wallstrom waarmee ze ons de kosten voor een onnodige en nietszeggende reclamecampagne bespaart.

 4. Ze blijven doorduwen daar. Die voorgaande plannen, nl. "Agenda 2000", "Begroting 2007-2013" en en "Constitutie" liggen allemaal al in de prulle(n)bak.
  (Straks willen ze de spelling ook nog communautiseren) 🙂

 5. "Er wordt al bij verteld dat plan D niet bedoeld is als een reddingsoperatie voor de EU-Grondwet!"
  Ceci n’est ce pas une pipe!
  LOL!
  Zoals Aad al zegt, de geest is uit de fles, de EU is door het volk gewogen en te licht bevonden.

  Kaye

 6. Inderdaad de geest is uit de fles, maar de Eurocraten en Eruofielen zullen er alles aan doen om die geest weer in de fles te krijgen of te ridiculiseren. Er staat veel op het spel voor ze, zoals macht en een circuit van zeer goed betaalde luizenbaantjes. Dan geven ze niet zomaar prijs, al verwcht ik dat de "Euro’s" uiteindelijk aan het kortste eind zullen trekken.

 7. [5] Kaye,

  Was het maar waar !

  Velen hebben tegengestemd (denk aan de
  SP-achterban) omdat ze na weging de EU
  nog niet collectivistisch genoeg vonden.

  Als de Eurocraten morgen een superwelfarestate zouden afkondigen,
  een welfarestaat a la Zweden ten tijde van die verschrikkelijke Olaf Palme waar de overheid van in de wieg tot in het graf voor iedereen zorgt en progressieve belastingen van boven de
  90 % hadden de Fransen en Nederlanders in meerderheid "ja" gestemt.

  Nu zouden, de Eurocraten niet liever doen dan een verstikkende EU-octopus creëren die gans het economische, sociale en maatschappelijke leven controleert en beheerst maar beseffen ook wel dat die Eurosovjet in de huidige omstandigheden (lees China en India) het niet lang zal uithouden en moeten ze tegen wil en dank ook nog wat "liberaalachtige"
  maatregelen zoals die "Bolkestein-richtlijn" nemen.Het benauwende is nu
  dat hele hordes Europeanen de EU niet verwerpen omwille van de landbouwsubsidies,de europese bemoeienis inzake belastiging op spaartegoeden,de tienduizenden bladzijden regels en regeltjes,enz…
  maar omwille van de (weinige) liberale elementen die het EU-projekt af en toe
  oplevert.

  De socialistische kanker heeft zich diep in het volksbewustzijn ingevreten.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. Jammer dat Margot’s (verfoeilijke) ideeëngoed omgekeerd evenredig aantrekkelijk is met haar (m.i.zeer bevallige) fysieke verschijningsvorm want ik vind het wel een stoot !

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. Charme offensief? Lijkt me dan wel een verkeerde timing. Discipline en gehoorzamen dat moet er zijn. Luister en gehoorzaam de leider.

  "LOOSE CANNON" COMMISSIONER COMES UNDER FIRE – News from the EP socialist group.
  12 October 2005: Contact Tony Robinson +32-475-257410
  European Commission President Jose Manuel Barroso was today urged to discipline a senior commissioner who attacked strong social protection in Europe.

  Charlie McCreevy enraged the European Parliament’s 219-strong Socialist Group by declaring that the Scandinavian social model’s collective bargaining offends EU rules on free movement of workers.

  Said Socialist Group leader Martin Schulz: "Mr McCreevy is a loose cannon whose arrogant opinions have provoked anti-EU feeling across Europe. This is the latest, worrying example of a lack of discipline in the Commission. Mr Barroso must urgently bring his commissioners under control.

  "The Socialist Group is demanding a debate in the full European Parliament today. We want Mr Barroso to disown this unacceptable attack on a social model that is universally recognised as being one of the most successful in the world."

  Mr Schulz criticised the right wing and liberal groups from attempting to block the debate.

  He said: "By seeking to stifle criticisms of the Commission, these groups show how out of touch they are with the public’s concern to have a strong social policy in Europe."

  http://www.union-network.or
  en
  http://europa.eu.int/rapid/

 10. Ik wil best wel in discussie gaan met deze Margot Wallstrom, maar dan zal ik haar wel mijn twijfels vertellen over de euro, de EU, het Europarlement, de EU-grondwet en nog wat meer dingen. Ook zal ik haar aanraden om de EU om te vormen tot een vrijhandelszone a la EVA, want dat is voor Europa het enige wat nog rest. De devolutie moet dan weer plaatsvinden van Brussel naar de afzonderlijke lidstaten. Ook moet er drastisch gesneden worden in het EU-apparaat. Al met al flink wat discussiestof.

  Ni är mucket Vilkommen Fru Wallström.

 11. [8]
  Volgens de celebs Ian Fleming, John Lennon en Michael Jackson schijnen de beste zaken -mits ik het allemaal goed begrepen heb- middels het bed tot stand te kunnen worden gebracht.

 12. [11] Nou nuchtere,

  Kindervriend Wacko Jacko en de linxe needlejunk John Lennon vind ik niet zulke goede referenties maar anticommunist Ian Fleming wil ik wel geloven dus verklaar me bij deze bereid
  de libertarische zaak bij mevr Wallstrom (op de wijze van james bond) te gaan bepleiten 😉

  Je weet : voor het goede doel doen we altijd wat meer 😉

  Groetz,

  Cincinnatus (een beetje verliefd).

Comments are closed.