Ondanks het optimisme van Hub, die dacht dat de volgelingen van Mao en Stalin verenigd in GroenLinks dan toch misschien wel een klein beetje in de gaten hadden, dat vrijheid het hoogste goed is, blijkt vandaag helaas wederom dat de groene socialisten maar één ideaal hebben: DWANG, en dan het liefst STAATSDWANG.

Vandaag deed GroenLinks namelijk het voorstel om Werkgevers te verplichten om mee te betalen aan kinderopvang. Het wetsvoorstel dat een en ander moet gaan ‘regelen’ ligt al klaar en dat nota bene op de dag van de presentatie van hun nieuwe boekje: “Vrijheid als Ideaal”.

Ik ben nu toch wel akelig benieuwd naar de inhoud van dat boek…

13 REACTIES

 1. Hij is fijn. Een werkgever kijkt dus nog wel uit om al te jonge vrouwen aan te nemen die nog een gerede kans op kinders hebben. Maar daar heeft groenlinks natuurlijk ook weer een oplossing voor, dan worden werkgevers wel weer verplicht om die vrouwen juist aan te nemen. Tenminste, in hun ideaalwereldje van de stalinistische heilstaat. Het is te hopen dat die partij echt nooit in de regering komt. Oh, bedrijven concluderen op zeker moment dat het tijd is om Nederland te verlaten… Heeft groenslinks natuurlijk ook een stalinistische oplossing voor, de eigenaren en directie van het bedrijf naar de goelag en het bedrijf afpikken, vervolgens instellen dat ieder hetzelfde verdient, waarna de sociale werkplaats die het dan is verworden een verwaarloosbare produktie haalt. Zouden ze ook een oplossing hebben voor een compleet bankroet van het land?

 2. Hank,

  Dat boekje van Groen slinks staat al online hoor.Je kan het raadplegen op :

  http://www.paulnoll.com/Chi

  Het schijnt vroeger al es uitgegeven te zijn en was toen een bestseller.Die
  vroegere uitgave had een rood kaftje hetgeen Halsema en haar croonies
  om marketingredenen vervangen hebben
  door een groen kaftje en de tekst is aangepast aan de nieuwe spelling maar
  inhoudelijk verder niks veranderd.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 3. Wij nemen geen jonge vrouwen aan al heel lang niet meer,veel te kostbaar !

 4. Volgens mij bedoelen ze conditionele vrijheid! Zolang deze past binnen de denkbeelden van (G)Links. Daarom staan bij het symposium (Vrijheid en solidariteit & Paternalisme versus vrijzinnigheid)op het Programma. Termen die duiden op vrijheid behalve als……………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..
  ………………………………..

  Uiteindelijk zal het wel neerkomen op een soort Robin Hood achtige vrijheid.

  Overigens..
  Het boekje is tijdens het symposium te koop, maar ook te bestellen bij de uitgever en verkrijgbaar in de boekhandel vanaf 11 oktober.

 5. [2] Dat is zo, veel bedrijven zullen namelijk stoppen met het aannemen van jonge vrouwen. Dat is het resultaat, dit tezamen met de enorme kosten van zwangerschapsverlof, zoeken en inwerking vervanging en nu ook nog de complete kosten van kinderopvang. Bovendien een torenhoge belasting en peperdure ‘sociale zekerheid’ is het geen wonder dat veel bedrijven uitwijken naar economisch vrijere gebieden. Geld gaat altijd daarnaar toe waar het het best behandeld wordt.

 6. Ik neem al jaren helemaal geen mensen meer aan maar outsource naar China en India. De dagdromers in de EU worden nooit wakker

 7. Hank, "Optimisme" van Hub?
  Hub is bijzonder optimistisch dat het libertarisme uiteindelijk zal overwinnen.
  Op een gegeven ogenblik zullen steeds meer mensen gaan inzien dat het libertarisme de enige morele vorm, en de meest practische, is voor een samenleving.

  Maar in het kader van Groenlinks heb ik in mijn betreffend stukje ("Vrijheid als ideaal" dd. 10 okt.) net proberen aan te geven dat die slinkse personen al door hebben dat "Vrijheid is Goed" en dat ze dat positieve woord voor hun eigen linkse karretje willen spannen.

  Ik dacht dat dat er duidelijk genoeg stond?

 8. [7] Het woord libertariër komt toch voort uit het feit dat de lefties het woord liberaal gingen misbruiken?

 9. [7] [8] Precies de ultra-collectivisten hebben heel wat semantiek misbruikt, zoals de volgende:

  – sociaal (is altijd individueel, nooit collectief, want dan is het socialisme)

  – zekerheid (krijgt men nooit, want men leeft in een onzekere wereld, is in feite een opgelegde extra belasting)

  – solidariteit (is vrijwillig, nooit verplicht, want in het laatste geval heet het dwang en afpersing)

  – liberaal (is een filosofie die het individu verantwoordelijk acht voor zijn eigen leven en daden, anders is het geen liberaal beleid, maar paternalististisch)

  – vrijheid (is een situatie, waarin elk individu zelf mag doen en laten wat hij of zij wil, zolang hij of zij niet aan de vrijheid van anderen tornt, anders is het intimidatie en geweldpleging)

  Daarom zullen de collectivistische partijen blijven proberen om deze woorden te verkrachten en misbruiken voor hun eigen doeleinden en dat is de uitoefening van macht en niets meer.

 10. [7] [8] [9]
  Heel goed om voorbeelden van dit soort stelselmatige nefaste verkrachtingen door collectivisten aan de kaak te stellen. Eén aanvullinkje: Het woord "kapitalisme" wordt misbruikt voor "corporatisme" (=fascisme).

 11. Dag lieve Femke Halsema,

  Tot voor kort vond ik D66 het ergste, maar Groenlinks doet niet voor hen onder.
  Als ik 1 dag dictator mocht zijn van nederland, dan werden deze partijen incl. sp en de PvdA verboden.
  De mensen van Groenlinks en D66 werden door mij verbannen naar Groenland(zonder kleren).
  Dit zijn landverraders van het ergste soort(DE NSB waren lieverdjes bij jullie).
  doei
  Leon

 12. Verplicht jonge vrouwen aannemem,betekend oudere vrouwen vallen buiten de boot….toch.
  Dat is het zelfde als Allochtonen en vrouwen en dan vooral Allochtone vrouwen voorrang,bijvoorbeeld bij de politie enz enz is Discriminatie van iedereen die dat niet is ……of ben ik te negatief of gek enz enz enz vul het zelf maar in

Comments are closed.