Persbericht:
Staatssecretaris Wijn van Financiën heeft woensdag 12 oktober met de regering van het Eiland Man afspraken gemaakt over de uitwisseling van informatie over belastingzaken. Staatssecretaris Wijn en Minister van Financiën Bell van het Eiland Man hebben in Douglas op het Eiland Man drie overeenkomsten en een politieke verklaring ondertekend.

Daarmee wordt uitdrukking gegeven aan de wederzijdse wens om een diepere economische en handelsrelatie tussen Nederland en het Eiland Man tot stand te brengen.

Staatssecretaris Wijn memoreerde de bijdrage van Man aan de inspanningen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) om schadelijke belastingconcurrentie te voorkomen en om transparantie en effectieve gegevensuitwisseling tot stand te brengen. Het informatie-uitwisselingsverdrag tussen Nederland en het Eiland Man is gestoeld op het ‘Model Agreement on the Exchange of Information on Tax Matters’ van de OESO.

Het belang van uitwisseling van belastinggevens is toegenomen door de globalisering van de economie. Landen helpen elkaar om belastingontwijking, fraude, witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. Nederland is dan ook voorstander van een zo ruim mogelijke informatie-uitwisseling. Op grond van het verdrag tussen het Eiland Man en Nederland informatie-uitwisseling plaats op verzoek, over zowel strafrechtelijke als civiele belastingzaken. De uitwisseling van informatie over strafrechtelijke belastingzaken geldt ook voor openstaande belastingjaren op het moment van inwerkingtreding van het verdrag.
Door de werking van dit verdrag wordt een eventueel bankgeheim expliciet doorbroken.

Commentaar:
Wij hebben geen inzicht in de geheime agenda van het belastinggilde, daarom kunnen wij U alleen achteraf waarschuwen. U komt ons dus strakjes niet vertellen, dat we U niet tijdig gewaarschuwd hebben. U kunt er echter voorlopig van uitgaan, dat het gilde U zal blijven achtervolgen.

Bron:
1) Ministerie van Financien
www.minfin.nl/default.asp?C…
www.minfin.nl/default.asp?C…
2) Goverment of the Isle of Man
www.isleofman.com/finance/w…

11 REACTIES

 1. Obengruppenführer Wijn is druk bezig zie ik. Laat hij in plaats van illusies na te jagen eens zijn ambtenarij gaan halveren. Dan houdt hij genoeg geld over voor Nederland. Bah!

 2. Wat is er toch geworden van Nederland ?

  Geboren uit een opstand tegen een tyranniek regime en z’n belastingspolitiek (Alva en zijn 10de penning) laat men zich bestelen en ketenen door schurken,rovers en verraders van het type Zalm en Wijn.

  Wat zijn wij in west-europa toch gedegeneerd en verweekt !!!

  Inplaats van tyrannen als heel die vervloekte tweedekamer Nero ( http://www.roman-empire.net… ), king Charles (http://www.britannia.com/hi… ) en dictator Najibullah (http://www.ishipress.com/ba… ) achterna te sturen,knikken en buigen we gedwee voor dat geboefte om 1 keer
  in de 4 jaar naar de stembus te schuifelen in de waan dat we door op
  1 van de (de door de linxe media voorgeselecteerde) partijen te stemmen
  "vrij zijn" en invloed kunnen uitoefenen terwijl die lui in niks van elkaar verschillen dan in de kleur van hun das.

  Groetz,

  Cincinnatus

 3. [1]
  Wim,
  De OGF moet zijn manschappen te eten geven, anders breekt er muiterij uit.

  [2]
  Cincinnatus,
  Het besmettelijke Nazibloed kruipt waar het niet gaan kan.

  Groet,
  Harry

 4. [3] Harry,

  Denk eigenlijk meer met ene Karl Marx en zijn sinistere discipelen Bernstein,
  Gramsci, Adorno en Marcuse te maken heeft.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 5. Goedzo meneer Wiin,

  Eindelijk iemand die iets goed doet!
  Ga zo door, mijn stem heb je alvast.
  Rolf

 6. [4]
  Cincinnatus,
  Mij om het even. Komt in de praktijk bijna op hetzelfde neer. *)

  Maar vergeet niet, dat de Duitse bezetter in Nederland wel een erfenis heeft nagelaten. Diverse corporatistische (= fascistische) instituten zijn van Duitse origine, zoals de publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie en het ontslagrecht, om maar wat te noemen. Daar hoefden de rooien niet meer aan te pas te komen.

  Of het fascisme een bruine of een rooie kleur heeft, het is en blijft fascisme: de planeconomie van de staat,

  *) SOCIALISM: You have two cows. State takes one and give it to someone else.
  COMMUNISM: You have two cows. State takes both of them and gives you milk.
  FASCISM: You have two cows. State takes both of them and sell you milk.
  NAZISM: You have two cows. State takes both of them and shoot you.
  BUREAUCRACY: You have two cows. State takes both of them, kill one and spill the milk in system of sewage.
  CAPITALISM: You have two cows. You sell one and buy a bull.
  🙂

  http://netec.mcc.ac.uk/JokE

  Groet,
  Harry

 7. Ik moge er de aandacht op vestigen dat het bankgeheim op het Isle of Man evenmin als op Guernsey of Jersey waterdicht was. Verzoeken van een buitenlandse mogendheid over een bepaald persoon werden altijd ingediend via Engeland. Engeland verzocht dan het betreffende gebied om inlichtingen over de bankrekeningen van de Heer X. Deze informatie ging dan via Engeland terug naar de betreffende overheid.

 8. [7]
  M.a.w. begrijp ik hieruit, dat vanaf 12 oktober j.l. het klikken door de betrokken autoriteit openlijk geschiedt in tegenstelling tot vroeger, toen het stiekemer gebeurde ? 🙂

 9. Belangrijk voor een ieder met belangen op het Isle of Man.
  2 Keuzes, de 1-e is alles opruimen voor 1 Jan 2006.
  De 2-e is versneld daadwerkelijk emigreren, bij voorkeur naar Tjechie, Hongarije of Roemenie; ook echt weg uit Nederland vwb domicilie en het doorbrengen van de nacht. Een pied a terre net over de grens in Belgie of Duitsland en vandaar Nederland bezoeken. De business ook echt verplaatsen naar Isle of Man of deze landen.
  De besparingen op het gebied van loonbelasting ( loontje), auto van de zaak etc. zijn enorm.

  Met deze overeenkomst wordt de verplaatsing van bedrijven, kapitaalvlucht en emigratie uit nederland alleen maar versneld.

 10. is eiland man het laatste eiland,
  hoe is het op eiland zwitserland,
  of eiland liechtenstein,
  of eiland china,
  slimme man,wijn.

 11. Ik breng mijn spaargeld sinds kort onder in de Filippijnen vanwege het waterdichte bankgeheim en de hoge rente die ik mag genieten. Ik ben blij dat ik de ellende in Europa tijdig heb kunnen ontvluchten. Samenvattend is de situatie in alle voormalige bankgeheimlanden in Europa, en bankgeheim landen, die sterke financiele banden met Europa onderhouden, als volgt: in alle gevallen is dit een situatie, die gevaarlijk is voor uw portemonnaie. U zult worden geconfronteerd met 1 van de hiernavolgende problemen: of er is helemaal geen bankgeheim meer, of het bankgeheim is sterk afgezwakt, of de ontmanteling van het bankgeheim kan in de nabije toekomst plaatsvinden, of je betaalt een fikse belasting over je spaargeld in het land waar je geld is geplaatst, of het is een combinatie van dit alles. Bron: http://themoneymakers.org/bankgeheim.html Ik ben de mening toegedaan, dat het tijd wordt om massaal uit te wijken naar andere continenten, met name naar Azie. Volgens mij is dat de enige manier om de regeringsdieven in Brussel en de VS plus de OESO, voorgoed de loef af te steken.

Comments are closed.