Frits Bolkestein gelooft niet meer dat de euro een stabiele munt kan blijven. Als hij voor de invoering geweten had wat er zou gaan gebeuren, dan zou hij er tegen gestemd hebben.

Dat bleek uit een interview met het blad Forum van VNO-NCW.

Dank je de koekoek. Niemand “weet” wat er gaat gebeuren. Maar dat er met de euro gesjoemeld zou worden, kon iedereen voor 99 % verwachten. En zeker een politicus als Bolkestein had daarmee moeten rekenen.
“Het wangedrag van vooral de grotere lidstaten Frankrijk, Duitsland en Italië maakt dat [overleven van de euro] onzeker”, zei Frits.
Het zijn echter niet alleen de grote landen. Alle landen sjoemelen met het geld. Ze creëren allemaal geld uit dunne lucht; dat heet dan inflatie, maar het is valse munterij. Dat doen ze al jaren, ook vóór het bestaan van de euro.
Bij het creëren van de euro spraken de politici af dat ze niet meer dan 3 procent zouden zwendelen. Drie procent is dus niet erg. Maar ga je daarboven, dan is het wangedrag! Een beetje knoeien mag.
Bovendien is het overschrijden van die 3 % dan ook nog contractbreuk!

Frits geeft met zijn vrees voor de euro de Vrijspreker gelijk. Prettig dat weer iemand het licht ziet! De Vrijspreker waarschuwt al heel lang voor de euro en adviseert om uit deze munt te stappen. *)
Gewoon de gulden weer terug invoeren, (met bvb. gouddekking), en naast de euro laten bestaan. Laat de euro maar doorgaan en gebruikt worden voor het financieren van overheidstekorten, zowel landelijk als in de EU. Je zult dan zien hoe snel de euro waardeloos wordt.

In hetzelfde interview heeft Frits ook nog een oplossing voor het grondwet debacle: In plaats van de grondwet moet er “een nieuw, verbeterd verdrag” komen, dat per onderdeel uitonderhandeld moet worden door de lidstaten, aldus Bolkestein. De term ‘grondwet’ moet daarbij vermeden worden, “want dat is het gewoon niet”.
Ja, voor Frits blijft het politieke bloed kruipen waar het niet gaan kan.

Een nieuw gevaar! Noem het geen grondwet, maar zorg als politicus dat je op een andere manier aan je trekken komt. En hopen dat het domme volk dat weer slikt.
De enige goede oplossing is echter om uit die EU te treden. Vrije markt behouden en bevorderen, maar alle politieke verbintenissen in de prullenbak.
———————————
*) Zie andere artikelen over de euro, waaronder
“Eurozwendel toegegeven”:
https://www.vrijspreker.nl/blog/index.php?itemid=2189

3 REACTIES

 1. Inderdaad Hub

  …we weten ons allemaal genept…

  maar in tegenstelling tot de vijgen na pasen van dhr Bolkestein hadden velen onder ons op het moment zelf wel door
  dat de garanties van de heren Kok en Zalm niet van marmer maar van piepschuim waren…

  Binnen 10 jaar zal dhr Bolkestein (bij leven en welzijn) allicht komen orakelen dat bij nader inzien de NEE-stemmers toch gelijk hadden want (wonderwel) heeft de voorgestelde EU-grondwet van Europa al helemaal een collectivistisch gedrocht gemaakt….

  Als ik dat toen in 2005 geweten had, zegt dhr Bolkestein dan…als ik dat toen geweten had, had ik ook tegen gestemd net zoals ik had tegen de euro had gestemt als ik geweten had dat
  de politici er gingen mee sjoemelen…

  Het probleem met dhr Bolkestein is dat ie het allemaal wel weet behalve als er gestemd en beslist moet worden….

  Groetz,

  Cincinnatus.

 2. De gulden herinvoeren met bvb goeddekking lijkt me niet zo’n goed plan. Natuurlijk kan er een voorbeeldfunctie van uitgaan (al zijn we natuurlijk maar een klein landje op het wereldtoneel, wat maar goed is ook), maar als NL met zijn gulden geniet van de stabiliteit van zo’n harde munt, en de rest van Europa wegzakt in de inflatieput, lijkt het me sterk dat wij nog veel producten over de grens krijgen (export), laat staan dat Nederlanders nog wat kennis over de grens krijgen (al zijn die diensten natuurlijk minder prijselastisch, maar toch..). Dat is nu net het fenomeen dat de rest van de zwendelpraktijken van politici (beperkt zich natuurlijk niet tot inflatie) nog wat tegenwicht kan bieden (= nl. bron van economische groei).

  Het is net als import en exporttarieven in de wereldhandel, je kunt best het braafste jongetje in de klas zijn, maar echt veel heb je er niet aan.

Comments are closed.