Het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag is niets meer dan een politieke show. Slobodan Milosevic roept het al een paar jaar. Vandaag konden wij allen getuige zijn van zijn gelijk.

In de drang van de Eurofielenclub die vandaag in Luxemburg bijeen was, om Turkije lid te maken van de Europese Unie moesten alle zeilen bijgezet worden. De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken heeft te maken met een enorme meerderheid van haar bevolking die niets ziet in toetreding van Turkije en blokkeerde de start van de onderhandelingen over toetreding met Turkije.

Oostenrijk eiste, dat Kroatië weer terug aan de onderhandelingstafel mocht komen voordat zij akkoord zou gaan met de onderhandelingen met Turkije. Maar Kroatië werkte volgens de EU niet genoeg mee met het Joegoslavië-tribunaal. Dat had Carla Del Ponte, hoofd-aanklager van dat tribunaal, immers geroepen.

Toen niets Oostenrijk op andere gedachten leek te brengen, werd vanmiddag plotsklaps, out of the blue, als een donderslag bij heldere hemel, een verklaring van madame Del Ponte wereldkundig gemaakt, en die luidde: “Kroatië geeft volledige medewerking aan het tribunaal.”

Blijkbaar is het tribunaal niet meer dan een speelbal van de politiek, die op commando de machthebbers bedient met hen welgevallige verklaringen. Slobodan Milosevic en alle andere aangeklaagden kunnen dus fluiten naar een eerlijk proces, ze worden schuldig bevonden als ‘de politiek’ dat goed uitkomt.

10 REACTIES

 1. Misschien was dit ook wel een hele grote verrassing voor Oostenrijk. Er van uitgaande, dat ze dachten een eis op tafel te hebben liggen die nooit ingewilligd kon worden …. maar met de EU weet je het maar nooit. Zo blijkt.

  Ben benieuwd wat ze tegen de Oostenrijkse bevolking gaan zeggen.
  Overigens is een hele grote meerderheid, in de EU, is tegen toetreding van Turkije. (zie grafiek)
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/

  Op naar de volgende ‘verrassing".

 2. Een mondiale leugen begint gestalte te krijgen: Erdogan betoogde vandaag, dat diegenen die tegen toetreding van Turkije tot de EPU zijn de betrekkingen tussen verschillende beschavingen dwarsbomen. Daarmee doet hij het voorkomen, alsof de EPU Turkije NODIG heeft om contacten te leggen en te onderhouden met de Islamitische wereld.

 3. Een goed artikel en geeft ook duidelijk aan dat er een levensgevaarlijk spel wordt gespeeld door de Eurocraten en onze Eurofiele politici. De mythe dat Servie verantwoordelijk zou zijn voor de Joegoslavische burgeroorlog is eindelijk doorbroken. Tijdens de lafhartige aanval van de NATO in 1999 op Klein-Joegoslavie heb ik een brief geschreven aan de toenmalige premier Kok en hem duidelijk uitgelegd dat Nederland lid was van een bende schurkenstaten die een onafhankelijk land bombardeerde. Volgens art. 5 van het NATO handvest was dit tevens verboden. Hieraan hield het leugenachtige Clinton-regime zich niet tezamen met een van zijn vazallen Wim Kok en heb toen ook besloten om nooit meer op de VVD te stemmen en iedereen ervan te overtuigen dit ook te doen.

 4. Het is ook erg vreemd, dat die verklaring van Del Ponte van haar alléén komt en niet van de Kroatische regering. Of is die niet geloofwaardig genoeg ?
  Hoe geloofwaardig zijn de beloftes van Turkse politici eigenlijk ?

 5. [4] "Hoe geloofwaardig zijn de beloftes van Turkse politici eigenlijk?"

  Je bedoelt zeker:
  "Hoe geloofwaardig zijn de beloftes van politici eigenlijk?"

 6. Typisch staaltje Real-Politik van Oostenrijk waar Nederland wat van kan leren. Uitgangspunt was dat Kroatie bij de club kwam en dat is gelukt. Overigens spelen de Turken het ook slim door zich keihard op te stellen. Zoals gewoonlijk is Nederland 1 van de verliezers hier. We mogen straks de landbouw (en vele vele andere) subsidies van Turkije bijpassen.

 7. [3]

  100% mee eens!
  helaas is de waarheid kansloos tegen de wereldwijde gecreeerde leugens omtrent de balkan-oorlog.

  maden zoals clinton en kok, die die uck-terroristen flink ondersteunt hebben in hun criminele moordende activiteiten, zijn volgens die perverse verdraaide leugens nog ‘staatsmannen van formaat’ ook. en die leugens blijken zeer succesvol, want de halve wereld – vooral die gedegenereerde left-wing europeanen – gelooft deze propaganda en was toendertijd vOOr de bombardementen.

  als je er over nadenkt hebben de serven eigenlijk veel meer redenen om hier aanslagen te plegen dan die islam zeloten.
  gegroet.

 8. [7] Inderdaad Vlad. Al is de Clinton-leugen nog zo snel, de sigarenwaarheid achterhaalt hem wel.

 9. [7] De leugen is vele malen groter… Om te beginnen is het nederlands koninkrijk eigenaar van de US-$-dollar… Dat is historisch zo gegroeid… Het wereldbankwezen kan alleen maar bestaan als een olie-exporterend land zijn geld kan oppotten…terwijl er aan de andere zijde een schuld ontstaat… De Amerikanen waren dankbare schulden-makers…doch die zijn nu geheel uitgemolken… Dus nu maar een nieuwe munteenheid creeeren met een bevolking met "Amerikaanse schuldenmaak-neigingen…" goed voor 100 jaar krediet-trekken…

Comments are closed.