vrijdag, 21 oktober 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Koning Tjibbe

Toen vorige week als een donderslag bij heldere hemel het Binnenhof in Den Haag veranderde in een vesting werd ineens duidelijk, dat Nederland niet door de regering wordt geregeerd. Het is de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding, Tjibbe Joustra, die het voortaan in Nederland voor het zeggen heeft.

Koning Tjibbe, zoals we hem voortaan wel kunnen noemen, heeft de macht om het regeringscentrum hermetisch van de buitenwereld af te sluiten. Gegronde redenen daarvoor hoeft hij helemaal niet te geven. In een summiere verklaring die hij naar aanleiding van de gebeurtenissen van vorige week vrijdag uitgaf, bleek alleen dat koning Tjibbe het nodig achtte om extra veiligheidsmaatregelen rondom het Binnenhof te treffen. De dreiging die koning Tjibbe als aanleiding zag, bleek uiteindelijk te bestaan uit twee bivakmutsen en een gasmasker.

De angst zit er al behoorlijk in onder de Haagse regenten. Maar de volgende keer zal koning Tjibbe niet meer toeslaan op een vrijdag, als het hele Binnenhof is uitgestorven, maar op een gewone vergaderdag van de Tweede Kamer. Met een beetje ‘terreurdreiging’ kan hij de complete ‘volksvertegenwoordiging’ een dag lang gijzelen.

Koning Tjibbe weet precies hoe het spelletje gespeeld moet worden. Hij was bijna 15 jaar lang de ongekroonde koning van het ministerie van LNV. Tjibbe bepaalde wat er wel en niet gebeurde, terwijl het leek alsof de minister van LNV de baas was. Als grote man achter de schermen wist hij vijf ministers te overleven.

Aan koning Tjibbe kunnen we dus nog veel plezier gaan beleven. Als bijvoorbeeld weer eens blijkt dat hij teveel geld heeft uitgegeven (zoals destijds bij het UWV of, minder bekend, tot twee maal toe op het ministerie van LNV) en het parlement opheldering vraagt over zijn functioneren. Gewoon code geel afkondigen en afsluiten dat parlement!

Koning Tjibbe rules!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nuchtere Nederlander schreef op : 1

  Gesteld dat Tjibbe zou worden gechanteerd, bijv. omdat-ie vreemd gegaan was, zouden de pimps het dan in Den Haag voor het zeggen kunnen krijgen ?
  Of is dit paniekzaaierij ?

 2. De Vrijbuiter schreef op : 2

  Wie controleert de handel en wandel van deze Tjibbe die dus het parlement en regering mag/kan ‘over-rulen’? Dus bij de volgende paniekronde vanwege vermeend terrorisme is Koning Tjibbe de Fuhrer van Nederland zolang als hij wil? Het lijkt mij dat deze Fuhrer een veel groter potentieel gevaar is voor de vrijheid en veiligheid van de NL burger dan alle vermeende terroristen bij elkaar.

 3. Kaye schreef op : 3

  [2] Precies! Hoe lopen de hierarchische lijnen van de coördinator terrorismebestrijding? Volgens mij weten we meer over hoe Al Quaida werkt dan over hoe de instanties die haar bestrijden.

 4. Kaye schreef op : 4

  [2] Koning Tjibbe mag VEEL, hij rapporteert direct aan de minister van Justitie, maar werkt ook samen met die van BZK.

  Kijk op deze link maar eens: www.nctb.nl…

 5. Tjobbe schreef op : 5

  Zoals gebruikelijk op deze site wordt maar weer eens de halve waarheid verteld. Iedereen die geen directe reden had om op het binnenhof te komen mocht er niet in. Journalisten en mensen die daar voor hun werk moesten zijn konden gewoon naar binnen en naar buiten, ze werden alleen iets beter gecontroleerd. Dus dat hij de regering kan gijzelen en dan het land bestuurd is onzin. hij heeft alleen maar iets te zeggen over de beveiliging.

 6. Vrije Medelander schreef op : 6

  Gelukkig wel he? Zou erg vervelend zijn als het anders om was. Was ons vrije landje inmiddels moslimstaat geworden en dan had deze site niet meer bestaan. (om maar even mee te gaan in de algemene mineur toon op deze site)

 7. Nuchtere Nederlander schreef op : 8

  [5]
  Tsjobbe,

  Jij schijnt nogal goed op de hoogte van een andere halve waarheid, nietwaar ?

  Moesten Balk & Bende zich ook identificeren ?
  🙂

 8. petrus schreef op : 9

  angst is een slechte raadgever,
  hoe erg is het wanneer de politiek
  de dialoog niet meer kent,
  of is het erger dan men wil zeggen?