Er gaan in de politiek stemmen op om de naam “Nederland” te wijzigen. De komende naamswijziging heeft, volgens ingewijde bronnen, alles te maken met de globalisering, waardoor de naam Nederland niet meer voldoet.

Zeker de volledige naam, het Koninkrijk der Nederlanden, is internationaal gezien een bron van veel ergernis. Zeker in Europees verband, waar Engels toch de voertaal lijkt te worden, is de naam voor velen lastig uit te spreken.
De andere naam waaronder ons land bekend staat, “Holland”, is discriminerend ten opzichte van gebiedsdelen als Gelderland, Brabant en Friesland.

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft in het diepste geheim een commissie samengesteld om tot een nieuwe naam te komen. Deze commissie, voorgezeten door Paul Rosenmuller, heeft onlangs een voorstel gedaan aan de geheime kamercommissie “naamswijzigingen”.

Hoewel onze bronnen niet hebben kunnen achterhalen wat het honorarium voor Dhr. Rosenmuller is geweest is er in de wandelgangen het bedrag genoemd van “enkele tienduizenden Euro’s”.

Vooral de invoeringsdatum heeft nog tot wat politieke commotie geleid. Volgens velen is Nederland pas rijp voor de nieuwe naam na invoering van het nieuwe zorgstelsel, het rekeningrijden en de uitgebreide anti-terrorisme wetgeving. Anderen willen, volgens een anonieme bron, juist wachten tot ook de nieuwe WAO en het nieuwe sociale stelsel zijn ingevoerd, omdat ook deze zaken “van belang zijn om te zorgen dat Nederland haar nieuwe naam waardig is”.

Onze bron heeft echter wel boven water gekregen wat de nieuwe naam van Nederland zal worden na invoering van al deze maatregelen, dit wordt de internationaal voor iedereen goed in het gehoor liggende:
Dutch Democratic Republic (DDR).

11 REACTIES

 1. Afblijven van de naam! De staat der Nederlanden dient gewoon Nederland te blijven heten. We vragen toch ook niet of het vereningt koninkrijk zijn naam verandert. Wat een eenheidsworst gedachten.

 2. Past best aardig bij de actuele politieke ontwikkelingen. Dan zou de eerste partijvoorzitter en president "Pol" Rosenvuller kunnen heten in plaats van Paul. Comrade "Pol" klinkt ook heel internationaal. (Elke gelijkenis met bestaande personen of de Rode Khmer berust uiteraard op toeval…)

 3. [1]
  Niks van aantrekken hoor. Had makkelijk waar kunnen zijn. 🙂

 4. Een paar hersencellen bij mij beginnen trouwens de mogelijkheid te overwegen om "Buiten het systeem" te stappen, geen belasting meer betalen en van het radarscherm van de bureacratie verdwijnen. Ik heb mentaal de overstap gemaakt dat ik de legitimiteit van de staat en hun rechtssysteem niet meer accepteer, ze zijn een praktisch probleem. Ik wil stoppen het ‘beest’ te voederen. Ik houd het zelf gaande met mijn belastinggeld.

 5. [6] Jens, dit is wat we als libertariers willen. Je moet NEE mogen zegen, mogen zeggen dat het allemaal leuk is wat ze willen, maar dat je zelf niet meedoet.
  In een morele maatschappij zou dat kunnen. Want iedereen heeft dan recht op zijn eigen leven.
  Maar in onze werkelijke wereld heeft de maffia belang bij jouw werk en inspanningen. Zij zullen dus tot het uiterste gaan om van jouw productie te profiteren.
  Terecht dat je je verzet.
  Wees echter voorzichtig. Probeer al de trucs van Big Brother te voorzien en neem alle betreffende voorzorgen. Je hebt er niets aan als ze je bvb in de gevangenis gooien.

 6. @JensDensen,
  Succes met je strijd. Het monster is niet slim maar wel sterk dus pak het niet frontaal aan maar probeer het te omzeilen. Het is een lastige interne strijd voor veel Libertariers, je voelt een enorme drang om je te verzetten, maar je wilt ook geen Don Quichot worden.

 7. [6] Helemaal mee eens! Ik zou ook graag het beest niet langer voeren maar ben me maar al te bewust van de uiterst gewelddadige neidigingen van dat monster.

  In plaats van het openlijk niet meer te voeren (en daarna mijn wonden te moeten likken) geef ik het waar mogelijk stiekem een schop en ren hard weg 🙂

 8. Tijdje geleden kwam ik aan de praat met zo een alternatieve geitebreier en het ging over werk !
  Hij vertelde dat hij buiten zn schuld om in de ww terecht gekomen is en daardoor 5 jaar werkeloos en uiteindelijk wel weer moest voor 18 uur in de week hij gaf ook echt te kennen dat hij liever niet werkte want anders ging toch maar alles naar de belasting ,ik vroeg hoe redt je dat met je vaste lasten dan ?
  Hij zei je krijgt toch huursubsidie?tsja ik maak me nergens druk om het leven is ook nog de moeite waard om geleefd te worden laat ze de kelere maar krijgen ,je houdt anders geen tijd meer over voor jezelf !
  Dus je ziet met de juiste instelling kan je het hier in Nederland best wel goed hebben
  Nu sprak ik er nog maar 1 maar hoeveel meer zijn er die er zo over denken ,ikzelf denk: teveel !
  Werken valt gerust niet altijd mee en als er geen werk is ja dat kan ook !er vallen op dit moment veel ontslagen !maar ik kwam wel tot de conclusie dat die man een klotehouding had maar dat geldt voor de overheid idem dito met een sterretje
  Kim ik vindt Luilekkerland wel een leuke naam en ik vindt jouw stukken op dit moment creme de la creme als het boek af is wil ik m

Comments are closed.