De NPS mag ophoepelen en er is veel minder geld voor de publieke omroepen beschikbaar.
Domme vraag misschien, maar betekent dat ook dat onze verplichte omroepbijdrage omlaag gaat??

8 REACTIES

 1. Lijkt mij wel redelijk!
  Beetje raar dat er sinds kort een nieuwe omroep bij is he?
  Klopt niet echt met het argument om de NPS op te doeken…

 2. Er wordt toch al jaren geen omroepbijdrage geheven? Die was namelijk inkomensonafhankelijk, en dat vond men niet rechtvaardig. De rijken betaalden dan net zo veel als de armen, en dat kan natuurlijk niet, de rijke dient volgens het dogma uitgeknepen te worden. Dus betaalt men de subsidies aan de omroepen uit algemene middelen, en heeft men toentertijd gewoon de belasting verhoogd? Laat ze de publieke staatspropaganda maar gewoon afschaffen. Oei, dan moeten die zelfbenoemde VIPs van de gooise matras eindelijk zelf iets presteren.

 3. [4] Maar het kijk-en-luister geld dan?
  Wanneer opheffen niet PC-oké is, kan het hele Gooise zwikje dan niet geprivatiseerd worden? Maar dan wel écht geprivatiseerd, niet zoals de NS met een deel van de aandelen in overheidshanden en wurgcontracten etc. Gewoon aan de hoogste bieder verkopen, inclusief boedel.

  Mischien krijgt Talpa dan een tweede net? heh heh heh…

 4. Kijk- en luistergeld bestaat al lang niet meer. Gaat allemaal rechtstreeks via de belastingen.

 5. [5] Volgens mij ben je in de war met het abonnementsgeld dat je betaald voor je kabel aansluiting….

  Ik begrijp eigelijk niet waarom het niet mogelijk is dat je gewoon voor elke specifieke uitzending apart kan betalen….

 6. Geen idee wat de verplichte omroepbijdrage is (of het nu via de belastingen wordt geheven of niet), maar het gaat natuurlijk niet laag… Bij de Staat gaat NOOIT iets omlaag.

  Ik denk trouwens het plan Van der Laan tot een commercieel bestel zal leiden. 1) omroepen krijgen nu alleen nog maar geld voor opinie; 2) om zich te onderscheiden moeten ze dat doen vanuit hun identiteit (een KRO Nova, een VARA Nova, etc: yuck!), 3a) in zekere zin brengt dit de verzuiling terug, 3b) de verzuiling bestaat niet meer, 4) deze vervlakking leidt tot een shake-out, 5) omroepen overleven door zich te onderscheiden, 6) omroepen onderscheiden zich nu met amusement en sport, 7) commercieel hebben ze de vrijheid om zoveel verstand-op-nul programmas over ons uit te storten als ze maar willen, 8) Voilà: een algemeen commercieel bestel.

Comments are closed.