Het zat er al aan te komen, maar nu hebben de wijze heren en dames van het Presidium van de Tweede Kamer der Staten Generaal toch eindelijk besloten dat het ‘brede maatschappelijke debat’ over de toekomst van de EU definitief niet doorgaat.
Wellicht hoopt men dat de bevolking hierdoor de duidelijke NEE-stem tegen de Grondwet-die-geen-grondwet-genoemd-mocht-worden gauw vergeet, zodat de ratificatie over een jaar stilletjes door de Kamer kan worden geloodst.

4 REACTIES

  1. De toekomst is natuurlijk koffiedik, maar ik denk dat de pleuris in het land wel losbreekt, mochten ze dat doen. Aan de andere kant, de onderhandelingen over de EU-begroting hebben slechts opgeleverd dat Nederland dubbel zoveel gaat betalen… Ik dacht dat ze het gingen verminderen, met minimaal 1 miljard? De huidige politici zijn niet echt harde onderhandelaars. Nederland uit de EU lijkt mij nog steeds een bijzonder strak plan. Wij hebben hun niet nodig, zij hebben ons nodig, en een politieke unie is gewoon waanzin.

  2. [1] Mee eens, we hebben de EU helemaal niet nodig, alleen een vrijhandel is van groot belang voor onze economie. 80% van de Europarlementariers zijn rode socialisten of christelijke socialisten. Dit slappe Nederlandse politieke zooitje, wie heeft daar enig vertrouwen in om keihard de onderhandelingen in te gaan. Je had die NSB’ers eens moeten zien hoe ze het achterwerk likten van Schroder en Chirac. Walgelijk!

  3. [1] [2] Het blijkt steeds weer dat het van het allergrootste belang is om aan het gemene volk duidelijk over te brengen dat we wel vrijheid, vrije markt, open grenzen, kapitalisme nodig hebben.
    Maar GEEN politieke Unie waarbij de Turken of de Duitsers of de Finnen stemmen over de manier waarop wij hier onze samenleving mogen inrichten.

  4. Nou hebben we in Nederland al jaren een parlement dat niet van welk dualisme dan ook gespeend is. Samen met de regering, die dacht ons wel effetjes aan een grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten te helpen, denkt dit parlement nu dat we zo verblind zijn door hun incidenten politiek dat we vergeten zijn dat wij helemaal geen EU willen, noch deze regering!
    Lekker dit, het parlement wil de boel doodzwijgen en dan gauw voor de verkiezingen weer een boel publieke aandacht trekken de Nederlandse goedkeuring er doorjassen.

Comments are closed.