In de EU club zit Nederland met 24 andere landen. Samen hebben de politici allerlei zaken afgesproken en elkaar beloofd om zich aan die afspraken te houden. Maar steeds weer blijkt, dat zij onbetrouwbaar zijn en contractbreuk is daar de gewoonste zaak van de wereld.

De Eurocommissaris voor monetaire zaken, Joaquin Almunia, heeft gisteren, in een interview met de Financial Times, nationale regeringen verweten dat zij trucjes toepassen om de te hoge tekorten op hun begrotingen te maskeren.
Daarvoor werken ze dan volgens Almunia onder andere samen met de banken. Eveneens de zogenaamde “Public-Private Ownership”(PPP) Projecten zijn zeer behulpzaam om de werkelijke financiële toestand van de staat te verdoezelen.

Dergelijke zwendel is aangetoond bij landen als Italië, Portugal en Griekenland, en jarenlange voortdurende overschrijdingen bij onder andere Duitsland en Frankrijk..
Recente cijfers van Eurostat tonen aan dat minstens 10 van de 25 EU-landen zich niet houden aan het Stabliteits pact; u weet weet wel, dat Pact dat in marmer gebeiteld was. (Het marmer is ondertussen wel verpulverd!)

Wat doen we eigenlijk in zo’n onbetrouwbare club? Hoe bestaat het dat Nederlandse politici nog zo hard aan het werk zijn om de strop nog verder om de keel van de Nederlandse belastingbetaler en ondernemer te leggen?
Een handelwijze waar straks de burgers het meest de dupe van worden.
———————————————————-
Zie ook het stukje van gisteren over Frits Bolkestein:
https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=2905

1 REACTIE

  1. Hoe eerder we van die Bot en de EU af zijn, hoe beter het is voor de Nederlandse samenleving.

Comments are closed.